Adelie pingvinas

Vaizdo šaltinis

Adelijos pingvinas(Pygoscelis adeliae) yra kartu su Imperatorius Pingvinas , vienas iš dviejų vienintelių pingvinų rūšių, gyvenančių žemyninėje Antarkties dalyje. Ši rūšis yra paplitusi visoje Antarkties pakrantėje ir šalia esančiose salose. Adelijos pingvinai yra mažiausi iš pingvinų, gyvenančių Antarktidos žemyne. Adelijos pingvinai buvo pavadinti prancūzų tyrinėtojo žmona 1830 m.

Adelijos pingvinai peri ir veisiasi uolingose, neužšąlančiuose paplūdimiuose didelėse dešimčių tūkstančių paukščių kolonijose. Antarktidos regione gyvena per 2,5 milijono perinčių porų.

Adelie pingvino charakteristikos





amerikiečių pitbulis mėlynas

Adelijos pingvinų ilgis yra nuo 60 iki 70 centimetrų, o svoris - apie 4 kilogramus.

Skiriamieji ženklai yra baltas žiedas, supantis akį, ir plunksnos sąskaitos pagrinde.

Šios ilgos plunksnos slepia didžiąją dalį raudonos sąskaitos. Jų uodegos yra šiek tiek ilgesnės nei kitų pingvinų uodegos.

Adelie pingvinų dieta

Adelijos pingvinai labai priklauso nuo vėžiagyvių, tokių kaip kriliai. Tam tikrais sezonais žuvys ir amfipodai taip pat gali būti įprasti maisto produktai.

mėlynos nosies duobėti buliai

Adelie pingvinas reprodukcija

Adelijos pingvinai į savo veisimosi vietas atvyksta spalio mėnesį. Jų lizdai susideda iš sukrautų akmenų. Adelijos pingvinų patinai sukviečia moteris su mažu vidurių triukšmu, po kurio garsiai verkia. Adelie pingvino patelė paprastai deda du rudos arba žalios spalvos kiaušinius.

Gruodį, šilčiausią mėnesį Antarktidoje (apie –2 ° C), tėvai keičiasi kiaušinio inkubavimo periodais. Vienas iš tėvų eina maitinti, o kitas lieka šildyti kiaušinį. Inkubuojamas tėvas nevalgo. Kovo mėnesį suaugusieji ir jų jaunikliai grįžta prie jūros. Adelijos pingvinai turi ginti savo lizdus nuo kitų pingvinų, kurie bando pavogti akmenukus, akmenis ir kitas lizdo statybines medžiagas. Adelijos pingvinai negeria vandens, bet valgo sniegą. Jų nosyje yra liauka, kuri iš vandenyno vandens ištraukia druską, kurią jie praryja gaudydami žuvį ir valgydami žuvį būdami vandenyje.

Adelie pingvinų migracija

Adelijos pingvinai yra migruojantys pingvinai ir po perėjimo jie grįžta į savo kolonijas tik kitą pavasarį. Apie šios rūšies nepopuliarumą nėra žinoma daug. Antarktidos žiemos metu yra tik keli įrašai apie Adelie Penguins.

Naujausi darbai naudojant palydovinę telemetriją rodo, kad Adelie pingvinai iš Roso jūros rudenį palieka šią vietovę ir migruoja apie 600 kilometrų į šiaurę nuo Antarkties žemyno. Įtariama, kad nepilnamečiai keliauja dar labiau į šiaurę nei suaugusieji.

Adelie pingvinų apsauga

„BirdLife International“ (2004). Adelie pingvinas (Pygoscelis adeliae). 2006 m. IUCN raudonasis nykstančių rūšių sąrašas. IUCN 2006. Gauta 2006 m. Gegužės 12 d. Į duomenų bazę įtraukta, kodėl ši rūšis kelia mažiausiai rūpesčio.

redozės ir bluenozės mišinys