Afrikos dramblys

Vaizdo šaltinis

Afrikos drambliaiAfrikos dramblys, (Loxodonta Africana), taip pat žinomas kaip „Afrikos krūmo dramblys“. Tiek Afrikos krūmo dramblys, tiek Afrikos miško dramblys paprastai buvo klasifikuojamos kaip viena rūšis, vadinama tiesiog Afrikos drambliu. Tačiau Afrikos miško dramblys gyvena atogrąžų miškuose, o Afrikos krūmo dramblys gyvena savanose, todėl kartais vadinamas „Savanos drambliu“.

Australijos aviganių haskių mišinio šuniukas

Afrikos dramblio charakteristikos

Afrikos dramblių kaklas yra gana aukštas ir nusileidžia tiesios nugaros link. Afrikos drambliai yra labiau raukšlėti ir turi daug didesnes ausis nei Azijos dramblys. Priešingai nei Azijos drambliai, išsikišę į kaktą, Afrikos dramblių kaktos yra plokščios be jokių nelygumų ir sklandžiai nusileidžia link savo kamieno. Jų apatinis trumpa, plati ir suapvalinta, o afrikinių dramblių patelių ir patinų iltys yra storos ir lenktos į priekį. Afrikos drambliai taip pat yra didesnio dydžio, palyginti su Azijos dramblių patinais ir moterimis.



Didžiausias užfiksuotas Afrikos dramblių svoris viršijo 9 tonas, o jis virš peties stovėjo daugiau nei 12 pėdų. Afrikos dramblių vidutinis svoris yra iki 7 tonų, tai yra maždaug 78 suaugusių žmonių vyrų, sveriančių vidutiniškai po 90 kilogramų, svoris.



Afrikos dramblių priekinės kojos turi 4 nagus, o užpakalinės - 3 nagus, kaip ir Azijos dramblys, tačiau Afrikos dramblių kamieno gale yra 2 priešpriešiniai pirštai, o Azijos dramblys turi tik vieną.

Afrikos drambliai įvardijami dėl savitos formos krūminių dantų keterų. Afrikos dramblių dantų keteros yra šiurkštesnės ir mažesnės nei Azijos dramblių.



Štai keletas faktų apie Afrikos dramblio anatomiją:

  • Širdis ir kepenys:Dramblio širdis sveria 22 kilogramus ir cirkuliuoja apie 450 litrų kraujo. Vidinį „valymą“ atlieka 77 kilogramų kepenys.

  • Vanduo ir bagažinė:Norėdami išgerti 9 litrus vandens vienu metu, dramblys naudoja savo bagažinę, sveriančią 113 kilogramų.



  • Liežuvis:Rijimo procesui padeda 12 kilogramų sveriantis dramblio liežuvis.

  • Maistas ir žarnynas:Kasdien suvalgomas maždaug 250 kilogramų maistas praeina per 18 metrų žarnų. Galiausiai perdirbama į maždaug 100 kilogramų dramblio mėšlo per dieną. Afrikos drambliai yra žolėdžiai. Jų mityba skiriasi priklausomai nuo jų buveinės. Drambliai, gyvenantys miškuose, dalinėse dykumose ir pievose, valgo skirtingas žolelių ir medžių ar krūmų lapų proporcijas. Užfiksuota, kad Karibos ežero pakrantėje gyvenantys drambliai valgo povandeninius augalų gyvenimus.

  • Virškinimas:Drambliai suvirškina tik apie 40% to, ką valgo, todėl valgydami jie turi praleisti du trečdalius dienos.

  • Dujos:Dramblys per dieną „išleidžia“ 2000 litrų metano dujų.

  • Oda:Dramblių oda sveria 450 - 750 kilogramų.

  • Uodega:Dramblių uodega sveria 11 kilogramų.

  • Kova:Ilgiausia užfiksuota dviejų dramblių kova užfiksuota 10 valandų ir 56 minučių.

    kiek šuniukų gali turėti bostono terjeras
  • Matriarchas:Dramblių bandas sudaro moterys ir jaunikliai. Bandai vadovauja matriarchas (močiutė). Kai jauni vyrai subręsta, banda juos išvaro. Jaučiai drambliai prie bandos prisijungia tik poruotis.

  • Nėštumas: Dramblių nėštumas (apvaisinimas iki gimimo) yra 23 mėnesiai. Nėštumo laikotarpis paprastai būna šiek tiek ilgesnis nei Azijos dramblys .

  • Garsas:Dauguma dramblių bendrauja infraraudonųjų spindulių lygiu.

  • Skambinkite:Manoma, kad 50 kvadratinių kilometrų plotas yra užpildytas ypatingu dramblio 'skambučiu' infraraudonuoju garsu. Dėl žemesnių temperatūrų sutemus tai gali padidėti iki maždaug 300 kvadratinių kilometrų.

  • Akys: Dramblių akys yra labai mažos, palyginti su jo galva. Akyje yra labai nedaug fotoreceptorių ir jie negali gerai matyti toliau nei keli šimtai pėdų.

  • Greitis:Dramblys gali vaikščioti gana greitai ir įkrauti dar greičiau.

  • Jokio šokinėjimo:Drambliai negali šokinėti.

    borderkolio / vokiečių aviganio mišinys
  • Plaukimas:Drambliai mėgsta vandenį ir yra puikūs plaukikai.

  • Bagažinė:Dramblių kamienas yra pats universaliausias iš visų žinduolių kūrinių, naudojamų kaip nosis, ranką, ranką ir daugiafunkcį įrankį. Jis yra pakankamai galingas, kad vienu braukimu užmuštų liūtą, tačiau į pirštus panašios skiltelės gale yra pakankamai įgudusios iš žemės plunksnai nupjauti.

  • Bagažinės raumenys:Bagažinė yra be kaulų ir susideda iš maždaug 40 000 raumenų.

  • Iltys:Dramblių iltys yra pailgi viršutiniai smilkinio dantys, kurie nuolat auga visą dramblių gyvenimą. Jie ne visada yra tiksli atitiktis, nes tai priklauso nuo to, kurią pusę jie mėgsta panašiai kaip kairiųjų ir dešiniarankių žmonių.

  • Ausys:Dramblių ausys yra padengtos gyslomis, kurios sudaro skirtingus ir unikalius modelius, kuriuos galima naudoti norint identifikuoti asmenis - panašiai kaip žmogaus pirštų atspaudai. Dramblių ausys yra prikimštos kraujagyslių, o atplėšusios jos greitai sumažina gyvūnų kūno temperatūrą. Šis greitai cirkuliuojantis kraujas, esant dramblių ausyje, atvėsinamas maždaug 9 laipsniais pagal Farenheito laipsnį.

Afrikos krūmo dramblys yra protingas gyvūnas. Eksperimentai su samprotavimais ir mokymusi rodo, kad jie yra protingiausi kanopiniai kartu su pusbroliais iš Azijos. Tai dažniausiai lemia didelės jų smegenys.

Daugumoje suaugusių Afrikos krūmų dramblys dėl savo didelio dydžio neturi natūralių plėšrūnų, tačiau veršeliai (ypač naujagimis) yra pažeidžiami liūtų ir krokodilo išpuolių bei (retai) leopardo ir hienos atakų.

Afrikos krūmo dramblių apsaugos statusas

Nors afrikinis dramblys laikomas pažeidžiamu, sąlygos rytinėje ir pietinėje Afrikos dalyse šiek tiek skiriasi.

2006 m. Dramblio skerdimas buvo užfiksuotas Čado pietryčiuose atlikus oro tyrimus. Vėlyvą 2006 m. Pavasarį ir vasarą netoli Zakouma nacionalinio parko įvyko keletas brakonieriavimo atvejų, kurių metu buvo nužudyta daugiau kaip 100 dramblių. Šis regionas turi dešimtmečių senumo brakonieriavimo istoriją, dėl kurios regiono dramblių populiacija, 1970 m. Viršijusi 300 000, šiandien sumažėjo iki maždaug 10 000. Afrikos dramblį oficialiai saugo Čado vyriausybė, tačiau vyriausybės teikiami ištekliai ir darbo jėga (su tam tikra Europos Sąjungos pagalba) pasirodė nepakankami, kad sustabdytų brakonieriavimą.

Žmonių įsiskverbimas į natūralias teritorijas ar gretimas jų, kur yra krūmyniniai drambliai, paskatino naujausius tyrimus, kaip saugiai išvaryti dramblių grupes nuo žmonių, įskaitant atradimą, kad įrašytų piktų medaus bičių garsų atkūrimas nepaprastai efektyviai skatina dramblius bėgti sritis.