Afrikos miško dramblys

SKELBIMAS

TheAfrikos miško dramblys(Loxodonta cyclotis) dar neseniai buvo laikomas paprastųjų paukščių porūšiu Afrikos krūmo dramblys (Loxodonta africana). Tačiau neseniai atliktas tyrimas, susijęs su DNR, davė rezultatų, kad iš tikrųjų yra trys pagrindinės dramblių rūšys: dvi Afrikos rūšys (Loxodonta Africana) ir (Loxodonta cyclotis) bei Azijos (Indijos) dramblys (Didžiausias dramblys).

Paprastai jie laikomi skirtingomis vienos rūšies populiacijomis.

Šiaurės Afrikos drambliai, vadinami „Hanibalo karo drambliais“, galbūt buvo jau išnykusi ketvirta rūšis arba miško dramblio porūšis.



Ginčijami Kongo baseino pigmėjų drambliai (Loxodonta pumilio) dažnai laikomi kita atskira rūšimi kriptozoologų (tyrinėjančių gyvūnus, kurie nepatenka į šiuolaikinių zoologijos katalogų ribas), bet tikriausiai yra miško drambliai, kurių mažas ir (arba) ankstyvas brendimas yra dėl aplinkos sąlygų.

Afrikos miško dramblio aprašymas

Pastebimi dviejų Afrikos rūšių skirtumai: ilgi, siauri apatiniai žandikauliai (žandikaulis), (Afrikos krūmų drambliai yra trumpi ir platūs), užapvalintos ausys (Afrikos krūmų dramblių ausys yra smailesnės), skirtingos iltys ir jų dydis apskritai yra žymiai mažesnis nei didesnių Afrikos savanų Afrikos dramblių.

corgi mini pudelio mišinys

Afrikos miško dramblio patinas retai viršija 2,5 metro (8 pėdos) aukštį, o Afrikos krūmo dramblys paprastai yra virš 3 metrų (šiek tiek mažiau nei 10 pėdų), o kartais beveik 4 metrų (13 pėdų) ūgio.

Jau seniai žinoma, kad Afrikos miško dramblio dramblio kaulas yra ypač kietas, rausvo atspalvio ir tiesesnis (tuo tarpu Afrikos krūmo dramblys yra išlenktas).

Afrikos miško dramblys, kaip ir azijos dramblys , keturi nagai ant užpakalinių pėdų ir penki nagai ant priekinių pėdų (tai yra daugiau nagų nei afrikiečių krūmo dramblys, kurio priekinės ir keturios nagai yra ant užpakalinių kojų).

Afrikos miško dramblių dieta

Afrikos miško drambliai išgyvena laikydamiesi žolelių ir medžių ar krūmų lapų ir didelio vandens kiekio dietos.

Afrikos miško dramblio buveinė

Afrikos miško drambliai yra tropinių ir subtropinių žemumų atogrąžų miškuose ir vidurio vakarų Afrikos miškuose.

parduodami seni šeimos raudonos nosies duobutės šuniukai

Afrikos miško dramblių reprodukcija

Afrikos miško dramblio patinas paliečia moterį, norėdama sužinoti, ar ji pasirengusi poruotis. Dramblių nėštumo (nėštumo) laikotarpis trunka apie 22 mėnesius (630 - 660 dienų), tai yra ilgiausias nėščiųjų nėštumo laikotarpis, po kurio paprastai gimsta vienas veršiukas. Našlaitį veršelį paprastai įsivaikins viena iš žindančių patelių arba žindys įvairios patelės.

Afrikos miško dramblio elgesys

Afrikos miško drambliai gyvena artimose socialinėse grupėse, vadinamose „bandomis“. Bandą paprastai sudaro giminės patelės ir jų palikuonys. Bandos vadas vadinamas „matriarchu“, ir ji paprastai yra vyriausia ir labiausiai patyrusi dramblio patelė bandoje.

laboratorijos pitbull mix brindle

Buvo atrasta, kad drambliai gali bendrauti dideliais atstumais, siunčiant ir priimant žemo dažnio garsus, subgarsinį ūžesį, kuris gali keliauti per žemę toliau nei garsas sklinda ore. Šį garsą jaučia jautri dramblių kojų ir kamieno oda, kuri pasiima vibracijas per žemę.

Afrikos miško dramblių apsaugos statusas

Afrikos miško drambliai priskiriami nykstančioms rūšims. Manoma, kad miško dramblių populiacijos yra mažesnės ir labiau nykstančios nei kitur Afrikoje esančios dramblių populiacijos. 1980 m. Apytiksliai buvo 380 000 miško dramblių, nuo tada miškingose ​​šalyse žmonių skaičius padvigubėjo, o šiandien jų tikriausiai yra mažiau nei 200 000.

2000 m. Gruodžio mėn. Kamerune, Centrinės Afrikos Respublikoje ir Konge buvo suformuoti aplinkos ministrai, vieningas dramblių migracijos koridorius, kuriame jie gali eiti pirmyn ir atgal per valstybių sienas.