Afrikos pingvinas

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

Afrikos pingvinai(Spheniscus demersus) atrodo panašiai kaip Humboldto pingvinai . Afrikos pingvinų priekiuose yra plati juoda juosta, kurios forma yra aukštyn kojomis apversta pasaga. Jų krūtinės srityje yra išsibarstę juodos dėmės. Afrikos pingvinai skleidžia garsų trintį, suteikiantį jiems alternatyvų „Jackass pingvino“ pavadinimą.

Afrikos pingvinasCharakteristikos



raudona nosies duobutė informacija

Afrikos pingvinai yra apie 27 cm (60 centimetrų aukščio) ir sveria nuo 7 iki 11 svarų. (Nuo 2,5 iki 4 kilogramų). Afrikos pingvinai gyvena ir veisiasi Pietų Afrikos pakrantėje ir prie kranto esančiose salose. XVII ir XVIII a. Afrikos pingvinas buvo nužudytas dėl maisto ir aliejaus. Visai neseniai guano kolekcija sunaikino lizdus. Vienu metu buvo manoma, kad gyventojų skaičius siekė milijonus. Šis skaičius sumažėjo iki maždaug 160 000 1993 m.



Afrikos pingvinų diapazonas

Afrikos pingvinas yra vienintelė pingvinų rūšis, veisiasi Afrikoje ir jos nėra niekur kitur. Jo pasiskirstymas apytiksliai sutampa su šaltu, turtingu maistinių medžiagų Benguelos srove. Afrikos pingvinų paplitimą dar labiau lemia atviros jūros salų kaip veisimosi vietų prieinamumas.

Afrikos pingvinasDieta

Afrikos pingvinai maitinasi daugiausia pelaginėmis žuvimis, tokiomis kaip ančiuviai, sardinės (sardinės), stauridės ir apvaliosios silkės, papildytos kalmarais ir vėžiagyviais. Medžiojant grobį, Afrikos pingvinai gali pasiekti maksimalų greitį iki 20 kilometrų per valandą greičiu.



Atstumas, kurį Afrikos pingvinai turi nueiti ieškodami maisto, skiriasi tiek laikinai, tiek erdviškai. Vakarų pakrantėje įprasta kelionė į pašarus gali būti nuo 30 iki 70 kilometrų. vienai kelionei. Pietinėje pakrantėje pašariniai paukščiai per kelionę vidutiniškai įveikia 110 kilometrų. Kai pingvinai maitina savo jauniklius, atstumas, kurį jie gali nuvažiuoti nuo veisimo kolonijos, yra ribotesnis. Vidutinis afrikinio pingvino nardymas trunka apie dvi su puse minutės ir yra reguliariai apie 30 metrų gylio, nors buvo užfiksuotas iki 130 metrų nardymo gylis.

Afrikos pingvinasLizdai

Lizdai statomi toli nuo kitų lizdų. Jie gali būti pastatyti po krūmais arba smėlio paplūdimiuose. Paprastai dedami du kiaušiniai, o po metų, kai bus daug maisto, abu jaunikliai išgyvens. Kiaušiniams perėti reikia 38–41 dienų. Šią užduotį abu tėvai dalijasi po 1–3 dienų pamainą vienodai. Po perėjimo abu tėvai jaunikliai laikomi šiltai ir saugomi maždaug 40 dienų. Viščiukai suaugę plunksnas gauna sulaukę 70–100 dienų. Šiuo metu jie eina į jūrą ir yra vieni.

Afrikos pingvinasReprodukcija

Afrikos pingvinai pradeda daugintis nuo 2 iki 6 metų amžiaus, bet paprastai - nuo 4 metų. Kaip ir daugumoje kitų pingvinų, Afrikos pingvinas veisiasi kolonijiškai, daugiausia uolėtose atvirose jūrų salose, arba lizdais, kuriuos jie iškasa, arba įdubose po akmenimis ar krūmais. Prieglauda lizdo vietoje yra svarbi, kad būtų šešėlis (ir apsauga nuo vidutinio klimato) ir apsauga nuo kiaušinių ir jauniklių plėšrūnų, tokių kaip rudadumbliai kirai ir šventieji Ibisai.



Skirtingai nuo daugelio kitų paukščių rūšių, Afrikos pingvinai veisiasi ilgiau. Daugumoje kolonijų paukščiai tam tikru veisimosi etapu bus visus metus. Vis dėlto egzistuoja dideli regioniniai skirtumai, o veisimosi sezono pikas Namibijoje (lapkritį ir gruodį) būna anksčiau nei Pietų Afrikos pikas (nuo kovo iki gegužės).

Afrikos pingvinai yra monogamiški ir ta pati pora kiekvienais metais grįš į tą pačią koloniją ir dažnai į tą pačią lizdo vietą. Maždaug 80–90% porų išlieka kartu per kelis iš eilės vykstančius veisimosi sezonus, o kai kurie, kaip žinoma, išlieka kartu daugiau nei 10 metų. Vidutinis afrikinių pingvinų sankabos dydis yra 2, o inkubacinis laikotarpis - apie 40 dienų, vyrams ir patelėms vienodai dalyvaujant inkubacinėse pareigose. Inkubacinio poslinkio trukmė priklauso nuo maisto prieinamumo tuo metu, tačiau paprastai tai yra apie dvi su puse dienos.

Abu tėvai toliau perina jauniklius ir maždaug pirmąsias 15 dienų viščiukus nuolat perina vienas iš suaugusių. Po to viščiukai pasiekia visišką kūno temperatūros kontrolę. Tačiau šiame etape jaunikliams vis dar gresia plėšrūnai, o suaugusieji toliau saugo jauniklius, kol jiems sukaks maždaug 30 dienų, o po to abu tėvai gali vienu metu eiti į jūrą. Vieni palikti viščiukai dažnai suformuoja lopšelius, kurie labiau padeda sumažinti suaugusių jauniklių išpuolius nei išvengti grobikiškumo.

Afrikos pingvinų jaunikliai gali skraidyti bet kada nuo 60 iki 130 dienų amžiaus. Skraidymo laikotarpis ir jauniklių svoris, taip pat sėkmingai perinčių jauniklių skaičius peruke priklauso nuo maisto prieinamumo ir kokybės. Suaugę jaunikliai toliau maitina jauniklius, kol kolonijoje dar yra jauniklių. Kai jaunuoliai galiausiai palieka koloniją, jie tai daro be savo tėvų. Šie nepilnamečiai 12–22 mėnesius lieka atokiau nuo savo gimimo kolonijų. Po to jie paprastai grįžta į savo gimimo koloniją, kad išlydėtų į suaugusiųjų plunksną.

Afrikos pingvinasPritaikymai

Pingvinai pirmiausia pritaikyti vėsioje vandens aplinkoje, o poreikis sumažinti šilumos nuostolius yra labai svarbus visiems pingvinams. Tačiau kai kurios rūšys, įskaitant Afrikos pingviną, sugebėjo sėkmingai išnaudoti šiltą sausumos aplinką. Elgesio ir fiziologiniai prisitaikymai leido Afrikos pingvinui įveikti problemą, kai per daug izoliuota visam gyvenimui sausumoje vidutinio klimato sąlygomis.

pilnai išaugęs miniatiūrinis vokiečių aviganis

Vienas iš būdų, kaip Afrikos pingvinai prisitaikė prie sausumos gyvenimo vidutinio klimato zonoje, yra apsiriboti savo veisimosi vietose daugiausia aušros ir sutemų periodais. Dauginantys paukščiai dažniausiai peri urvuose ar po kitokia prieglauda, ​​pavyzdžiui, rieduliais ir krūmais, kurie tam tikrą dieną apsaugo nuo stipraus karščio. Paukščiai, kurie nėra inkubuojami ar peri viščiukai, ir kiti nevaisingi paukščiai dieną praleidžia jūroje arba kepa paplūdimio grupėse ir reguliariai maudosi. Kai kurie paukščiai kolonijoje išlieka lauke (t. Y. Už urvų ir kitų apsaugotų lizdų); tačiau šie paukščiai paprastai nusistovi nugara į saulę taip, kad jų kojos, šlepetės ir burnos paviršiai būtų šešėliai.

Afrikos pingvinasIšsaugojimas

Atsižvelgiant į metinį maždaug 2% metinį nuosmukį, yra didelis susirūpinimas dėl ilgalaikio afrikinių pingvinų gyvybingumo laukinėje gamtoje. Dešimtojo dešimtmečio pabaigoje gyventojų skaičius šiek tiek atsistatė, o 1999 m. Buvo maždaug 224 000 žmonių. Afrikos pingvinas yra klasifikuojamas kaip pažeidžiamas Pietų Afrikos paukščių raudonojoje knygoje, laikomas pažeidžiamu pagal IUCN rūšių, kurioms gresia pavojus, kategorijas ir yra įtrauktas į CITES II priedą ir Bonos konvenciją dėl migruojančių rūšių išsaugojimo.

Žymios afrikinių pingvinų populiacijos sumažėjimo priežastys yra gerai žinomos. Iš pradžių nuosmukį daugiausia lėmė pingvinų kiaušinių naudojimas maistui ir buveinių pakeitimas bei sutrikimai, susiję su guano rinkimu veisiamose kolonijose. Šie veiksniai iš esmės nebeliko, o pagrindinės grėsmės yra konkurencija su komercine pelaginių žuvų grobio žvejyba ir naftos tarša. Kitos grėsmės yra konkurencija su „Cape Fur Seals“ dėl vietos veisimo kolonijose ir maisto išteklių, taip pat ruonių plėšimasis ant pingvinų. Laukinių kačių yra ir kelios kolonijos kelia problemų. Afrikos pingvinai taip pat susiduria su paukščių plėšrūnų, tokių kaip rudadumbliai kirai ir šventieji Ibisai, plėšraisiais kiaušiniais ir jaunikliais, o žemyninėse kolonijose yra natūralių sausumos plėšrūnų, tokių kaip mangustai, genetai ir leopardai.

Afrikos pingvinas yra saugoma rūšis, tačiau jų buveinėms ir toliau kenkia naftos išsiliejimai iš tanklaivių prie Afrikos pietinės pakrantės. Neseniai buvo sėkmingai stengiamasi šioje srityje įkurti naujas veisiančias Afrikos pingvinų kolonijas. Taip pat yra gelbėjimo tarnybos, skirtos padėti pingvinams, kuriems pakenkė naftos dėmės.