Australijos „Swiftlet“

Vaizdo šaltinis

Australijos svifletas (Aerodramus terraereginae) yra mažas paukštis, endemiškas Kvinslande, Australijoje, ypač atogrąžų šiaurės rytų regionuose.

Yra du Swiftlet porūšiai: Chillagoe Swiftlet (A. t. Chillagoensis) ir A. t. terraereginae, kurios kartais laikomos dviem atskiromis rūšimis.



Kaip ir kiti „Aerodramus Swiftlets“, ši rūšis dažnai dedama į „Genoc: Collocalia“.

Norėdami sužinoti daugiau apie Australijos „Swiftlet“ savybes, buveinę, mitybą, elgesį ir dauginimąsi, naudokite toliau pateiktą informaciją.

Australijos „Swiftlet“ charakteristikos

Australijos „Swiftlet“ ilgis yra 11 - 12 centimetrų, svoris - 10,5 - 12,5 gramo, o sparnų plotis - apie 11 centimetrų.

Australijos „Swiftlets“ paprastai yra vienodai pilkos, kai kurios turi tamsiai rudas viršutines dalis, šviesiai pilkos / rudos apačios, saulėje kartais atrodo beveik baltos ir blyškios. Jie turi šakuotą uodegą ir siaurus sparnus greitam skrydžiui. Jų snapas yra mažas, o jie turi platų tarpą, apsuptą šeriais, pritaikytais vabzdžiams gaudyti skrydžio metu.



duobių vokiečių aviganių mišinys

Swiftletai turi trumpas kojas, kurios neleidžia paukščiams tupėti, tačiau tai leidžia jiems prilipti prie vertikalių paviršių. Jie turi keturis pirštus ant kiekvienos kojos. Swiftletai turi mažus krūtų raumenis ir labai ilgas pirminio skrydžio plunksnas, pritaikytas pagrindinei sklandymo technikai.

Australijos „Swiftlet“ buveinė

Australijos „Swiftlet“ galima rasti aplink atogrąžų pakrančių zonas ir jūroje esančias salas, kurios yra 1000 metrų virš jūros lygio, bet dažniausiai žemesnės nei 500 metrų. Jis linkęs maitintis pulkais per atogrąžų miškų kraštus, paplūdimius ir tarpeklius, kartais ganyklas ir savanas.

Australijos „Swiftlet“ dieta

Australijos „Swiftlet“ yra vabzdžiaėdis ir skraidyklė, grobianti vabzdžius ir plūduriuojančius vorus. Paprastai jis maitinasi dieną ir per 30 kilometrų nuo veisimo kolonijos, naktį grįžta į urvus, kad galėtų paplepėti.



Australijos „Swiftlet“ elgesys

Skrydžio metu Australijos „Swiflet“ skambutis yra aukštas. Veisimosi sezono metu galima išgirsti metalo spustelėjimą.

Australijos „Swiflets“ turi galimybę naudoti paprastą, bet veiksmingą echolokacijos formą, kad visiškoje tamsoje būtų galima naršyti per urvų, kuriuose jie naktį nakvoja ir veisiasi, veisimosi sezono metu.

Šie paukščiai taip pat skleidžia daugybę žemų paspaudimų, po kurių skambinama artėjant prie lizdų, tikriausiai norint įspėti netoliese esančius paukščius.

Australijos „Swiftlet“ reprodukcija

Australijos „Swiftlet“ veisimosi sezonas vyksta nuo spalio iki kovo. Šie maži pakrantės paukščiai peri kolonijose, kuriose yra šimtai asmenų pakrantės urvuose arba aplink riedulius ir uolas.

Australijos „Swiftlets“ yra monogamiški, o tai reiškia, kad jie poruojasi visą gyvenimą. Patinai pritraukia pateles iš oro, o poruojasi lizde. Lizdai dažniausiai statomi urvų viduje ir tvirtinami prie urvo sienų ar lubų ir gali būti iki 20 metrų nuo žemės. Lizdai paprastai yra krepšelio formos ir pusiau skaidrūs, pagaminti iš žolių, šakelių, kazuarinos spyglių ir plunksnų, sumaišytų su paukščio seilėmis.

Patelė deda dvi sankabas, kurių kiekvienoje yra vienas nuobodus, baltas kiaušinis. Pirmąjį kiaušinį abu tėvai inkubuoja maždaug 26–27 dienas. Antrasis kiaušinis taip pat inkubuojamas ir jam padeda pirmojo išsiritusio jauniklio šiluma.

Tėvai palieka lizdą po 30 minučių, kad medžiotų maistą sau ir jaunikliams. Jaunikliai išskrido maždaug po 51 dienos.


Australijos „Swiftlet“ apsaugos statusas

Duomenų apie Australijos „Swiftlet“ apsaugos būklę nėra.