Juodas kaklas

Vaizdo šaltinis

TheJuodas kaklas(Himantopus himantopus), yra didelė avocetų ir kuokelių (Recurvirostridae) šeimos bridėja. Juodakakliai eršketai yra tamsios nugaros krantiniai paukščiai su baltu dugnu ir ilgomis, tiesiomis kupiūromis. Patelių nugara dažniausiai būna rudesnė, o patinų juoda. Visų kuokelių šeimos paukščių skiriamasis bruožas yra ypač ilgos, į kojeles panašios kojos, kurios yra rausvos spalvos ir apie 8 - 10 colių ilgio.

„Black Necked Stilts“ priekiniai pirštai yra ilgi ir šiek tiek pririšti prie pagrindo, be užpakalinio piršto. Juodakakliai koteliai yra maždaug 14,5 colio ilgio nuo snapo iki uodegos ir sveria apie 14,5–16 uncijos.



mažiausias pudelis pasaulyje

Kai kurios juodakaklio kelmo populiacijos yra migruojantys paukščiai ir žiemą persikelia į vandenyno pakrantes.



Ilgos juodakaklio kojelės kojos yra labai gerai pritaikytos braidymui sekliame vandenyje ir maisto ieškojimui. Juodakakliai kailiai taip pat gali maitintis sausoje žemėje, tačiau turi sulenkti kojas, kad snapais pasiektų žemę. Jų ilgi liekni snapai naudojami tiriant maistą purve ir smėlyje. Jie taip pat yra puikūs plaukikai ir stiprūs skraidytojai. Jie daugiausia valgo vabzdžius ir vėžiagyvius. Juodakakliai eršketai taip pat minta buožgalviais, moliuskais, vandens vabalais ir kitais vandens vabzdžiais, sraigėmis, mažomis žuvimis, skraidančiais vabzdžiais ir vandens bei pelkių augalų sėklomis.



Juodakakliai eršketai randami gėlo ir druskingo vandens pelkėse, purvynuose, drėgnose savannose, baseinuose, žolinėse pelkėse ir užlietuose laukuose. Juodakakliai eršketai yra labai plačiai paplitę, aptinkami per JAV pietus ir vakarus bei į Floridą ir kitas Persijos įlankos pakrantės valstijas, šiaurės Pietų Ameriką, Vakarų Indiją ir Galapagų salas. Jų veisimosi arealas tęsiasi iki šiaurės iki Oregono ir Delavero palei pakrantes ir vidaus vandenis iki Aidaho, Teksaso ir Kanzaso.

Juodakakliai eršketai lizduoja mažose kolonijose ant žemės, savo lizdus statydami tiek šviežiose, tiek druskingose ​​pelkėse ir sekliose pakrančių įlankose. Jų lizdai gana negilūs ir pastatyti pelkėtoje žemėje, iškloti žole, piktžolėmis, šakelėmis ar kriauklių fragmentais. Juodakakliai kuokštai paprastai deda 3 - 4 bifo spalvos kiaušinius, kurie pastebėti rudais.

daryti miniatiūrinius haskius

Abu tėvai kiaušinius inkubuoja apie 25 dienas. Jauni juodakakliai eršketai palieka lizdą netrukus po išsiritimo, juos prižiūri abu tėvai. Tėvai nepaprastai saugo savo jauniklius ir skris įsibrovėjus ar praktikuos suluošinto paukščio veiksmus, kad atitrauktų plėšrūnus nuo savo jauniklių.



Jaunikliai „Black Necked Stilt“ yra šviesiai rusvai pilki su juodomis dėmėmis ir labai gerai užmaskuoti. Suaugusiems skambinant pavojaus jaunikliais, jie išsisklaido ir atsigula ant žemės. Jaunikliai sugeba skraidyti maždaug po 4 savaičių po perėjimo.