Britų laukinės katės

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

TheLaukinis katinas(Felis silvestris) yra vienintelis laukinis Britanijos kačių šeimos narys ir yra labai panašus į naminį kačiuką. Laukinės katės, apsiribojusios Škotijos aukštumomis, XVI amžiuje dingo iš pietinės Anglijos, o paskutinė užfiksuota šiaurės Anglijoje buvo nušauta 1849 m.

Laukinės gamtos ir kaimo įstatymas suteikia griežtą teisinę apsaugą laukinėms katėms ir jų ganykloms. Laukinės katės lengvai supainiojamos su „laukinėmis“ katėmis, kurios yra laukinės naminės katės, kurių šiandien Didžiojoje Britanijoje yra apie 900 000.



Manoma, kad laukinių kačių prieš veisimosi sezoną populiacija yra ne daugiau kaip 2 000. Kai kurie vertinimai yra dar mažesni ir manoma, kad išnykimas yra tikėtinas.



Laukinės katės aprašymas

Laukinių kačių ilgis yra nuo 45 iki 80 centimetrų (18 - 32 colių), svoris nuo 3 iki 8 kilogramų (6 - 17,6 svaro). Pečių aukštis yra vidutiniškai apie 35 centimetrai (14 colių), o uodegos ilgis - apie 30 centimetrų (12 colių).



ši tzu ir maltiečių

Laukinių kačių kailis yra pilkos / rudos spalvos, kreminė apačia ir tamsios juostelės. Afrikos porūšis būna šiek tiek mažesnis ir šviesesnės rudos spalvos.

Kaip jau minėta, laukinė katė labai primena naminį kačiuką, tačiau laukinė katė yra labiau dryžuota ir turi storesnę juodą žiedą pažymėtą kuokštesnę, buko galo uodegą.

Laukinių kačių buveinės

Savo laukinėje aplinkoje laukinė katė yra pritaikoma įvairiems buveinių tipams, pavyzdžiui, savanai, atviram miškui ir stepėms. Jie taip pat gyvena pelkėtoje žemėje su ganyklomis, krūmynais ir miškais Škotijoje, į šiaurę nuo Edinburgo ir Glazgo, bet ne salose. Žiemą blogas oras varo juos į labiau apsaugotus miškingus slėnius



vietinės Amerikos indėnų šunų veislės

Laukinės katės verčia lapes žemėje, po medžių kamienais, tuščiaviduriuose medžiuose, skliausteliuose ar apleistose zuikių lizduose.

Laukinių kačių dieta

Laukinė katė yra privalomas mėsėdis, kaip ir visi kačių gyvūnai, ir sunaudoja beveik visas jo žudymo dalis; kailis, kuriame tiekiamas grubusis pašaras, kaulai kalcis ir visa kita mėsa, iš tikrųjų jų retai reikia gerti, nes mėsoje yra toks didelis vandens kiekis. Laukinis katinas dažnai neša žarnyne parazitinius kirminus ir ės ilgus žolės peiliukus, kad padėtų išvalyti jo sistemą ir tikriausiai gautų tam tikrų būtinų rūgščių, kurių nėra mėsoje.

Laukinė katė yra mažų žinduolių, paukščių, triušių, kiškių, žvėrių ir kitų panašaus dydžio būtybių medžiotoja. Jie kartais grobia ir talpina grobį, kad vėliau prie jo sugrįžtų.

Laukinių kačių elgesys

Laukinė katė yra labai nedrąsi. Tai vengia artintis prie žmonių gyvenviečių. Laukinė katė gyvena pavieniui ir užima maždaug 3 kilometrų plotą. Patinai diapazonai sutampa su moterimis, tačiau moterys nesutaps su kitomis moterimis.

kolis vokiečių aviganis mišrių šuniukų

Laukinės katės daugiausia yra krepuskulinės (aktyvios aušros ir sutemų metu). Kaip ir visų mažesnių kačių atveju, laukinės katės negali riaumoti, tačiau jos bendraujant naudoja įvairius kitus garsus, įskaitant ūžimą, miaukimą, murkimą ir šnypštimą.

Laukinių kačių reprodukcija

Laukinės katės poruojasi vasarį ir kovą ir po 63 - 68 dienų nėštumo laikotarpio išaugina 1 - 3-5 kačiukų vadą. Kačiukai gimsta su plaukais, bet yra akli ir kurtieji. Jų akys atsiveria po 9 dienų ir iš duobės išlenda 4–5 savaičių amžiaus. Jie po 10 - 12 savaičių lydi motiną į medžioklės keliones. Antrosios vados kartais būna rugpjūtį. Laukinių kačių vidutinė gyvenimo trukmė yra 12 metų.

Laukinių kačių apsaugos statusas

Laukinės katės populiacija gerokai sumažėjo, ir dabar manoma, kad Didžiojoje Britanijoje jai gresia didelis išnykimo pavojus. Škotijos laukinė katė dabar yra labai nykstanti rūšis. „The Mammals Trust UK“ teigia, kad rūšis teigia, kad dabartinių priemonių, skirtų apsaugoti ir išsaugoti gyventojus, atnaujinimas galėtų juos išgelbėti nuo mirties. Jie laukinių kačių nykimą kaltina dėl naminių kačių genų įsiskverbimo į populiaciją, kuri laukinėje gamtoje paliko tik kelis šimtus grynų gyvūnų.