Cape Gannet Bird

Vaizdo šaltinis

Cape Gannet (Morus capensis) yra lengvai atpažįstamas jūros paukštis dėl savo didelio dydžio. Tai Gannet šeimos dalis: Sulidae. Cape Gannets primena šiaurines Gannets, išskyrus tai, kad šiaurinė Gannet yra visiškai balta, išskyrus juodus sparnų antgalius.

Cape Gannet veisimo populiacija yra apie 150 000 paukščių, Namibijoje jų yra 12%, nors Nambijos salose per pastaruosius penkiasdešimt metų jų skaičius sumažėjo, o Pietų Afrikoje - 88%. Didžiausia šio didelio jūros paukščio kolonija yra Malgas saloje, Pietų Afrikoje.



Nevaisingas Cape Gannets arealas tęsiasi nuo pakrantės vandenų prie Gvinėjos įlankos vakarinėje Afrikos pakrantėje iki Mozambiko rytinėje pakrantėje. Gannets kyšulys retai pasitaiko tolimesniame jūroje nei 100 kilometrų, nors už Atlanto ir Indijos vandenynuose yra paukščių, esančių daugiau nei 200 kilometrų nuo jūros.



Cape Gannet charakteristikos

„Cape Gannets“ ilgis gali būti 33–37 coliai (84–94 cm) ir svoris apie 5,7 svaro (2600 gramų). Jie turi platų sparnų plotį, kuris gali būti 68–73 colių (171–185 centimetrų).

„Cape Gannets“ turi baltą plunksną su juodomis uodegomis ir juodais sparnų kraštais bei sparnų antgaliais. Jų vainikėliai ir užpakaliniai kaklai yra geltonos spalvos, jų akys ir snapas turi išskirtinius juodos linijos ženklus. Jų kupiūros (snapai) yra smailios ir šviesiai mėlynos spalvos. Šie sniego baltumo jūros paukščiai turi puikias dantytas prie sąskaitų galo, kurie padeda jiems sugauti žuvį, ir kadangi jie su tokia jėga patenka į vandenį, neturi išorinių šnervių, į kurias būtų galima priversti vandenį.



Nardydami dėl žuvų, šie dideli jūros paukščiai gali patekti į vandenį maždaug 40–120 kilometrų per valandą greičiu.

Iš pirmo žvilgsnio būtų lengva suklaidinti „Cape Gannet“ su „Galapagos Masked Booby Bird“ paukščiu, nes jie savo išvaizda yra gana panašūs, nes juodos linijos aplink akis ir snapo pagrindas nėra taip apibrėžtos „Booby Bird“.

Cape Gannet buveinė

Cape Gannet yra griežtai jūrų paukštis. Paprastame diapazone „Cape Gannets“ ribojasi su žemyniniu šelfu, esančiu ne toliau kaip 100 kilometrų nuo pakrantės. Kartais šie dideli jūros paukščiai buvo užfiksuoti vandenynų vandenyse.



Žaliojo Kyšulio dieta

„Cape Gannets“ yra paukščiai, valgantys paukščius, kaip ir dauguma jūros paukščių, kurie pasineria ir neria iš didelio aukščio į vandenyną ir griebia savo grobį. Jie teikia pirmenybę sardinėms ir kitoms pelaginėms žuvims, tokioms kaip „Pilchards“. Per dieną jie suvalgo apie 300 gramų žuvies.

Gannet kyšulio elgesys

„Cape Gannets“ yra labai galingi skrajokliai, kurie sklando dažnai besiplaikstančius oro termus, kad pagreitintų skrydį. Ši sklandymo sklendimo technika yra daugiau energijos reikalaujanti skraidymo technika, nei kita dinaminė rauginimo procedūra, kurią naudoja kiti dideli jūros paukščiai, pavyzdžiui, „Albatross“. Gannets kyšulys paprastai būna tylus jūroje, tačiau kolonijose jie skleis šniokštimą „arrag arrah“.

Cape Gannets nėra griežtai migruojantys paukščiai, ir dauguma jų visus metus liks 500 km atstumu nuo jų veisimosi vietos, o kai kurie suaugę gannetų patinėliai gali veisimosi vietas ir toliau naudoti veisimosi vietomis visą nesiveisimo sezoną.

Cape Gannets veisiasi tik 6 salose prie Nambijos ir Pietų Afrikos krantų.

      • Nambija, SA - Merkurijaus sala, Ichaboe sala ir Turėjimo sala.
      • Pietų Afrika - Paukščių sala (Lamberto įlanka), Paukščių sala (Algoa įlanka) ir Malgas sala.
      • Cape Gannets lizdas didelėse, tankiose kolonijose plokščiose ar nuožulniose salose.

Cape Gannet reprodukcija

Cape Gannet veisimosi sezonas prasideda maždaug rugpjūčio / rugsėjo laiku ir gali trukti iki kito balandžio. Kaip ir dauguma žąsų, vyrai ir moterys išlieka kartu kelis veisimosi sezonus. Lizdus jie stato iš išmatų, sumaišyti keli kaulai ir plunksnos bei kita augmenija. Ten, kur nedaug medžiagų, kiaušiniai bus dedami ant plikos žemės.

Išsamūs poravimosi ritualai yra paruošti prie lizdo, kur vyrai ir moterys ištiesia kaklą dangaus link ir susilieja sąskaitomis.

Patelė Cape Gannet paprastai spalio mėnesį deda vieną kiaušinį, kuris yra šviesiai mėlynos spalvos, kuris greitai pasidengia rudu guano. Vyras ir moteris dalijasi kiaušinio inkubacija, kuri trunka apie 40–46 dienas.

„Cape Gannets“ naudoja savo pintines pėdas inkubaciniame procese, kai kojų tinklai apgaubia aplink jį supantį kiaušinį šiltu iš turtingų kraujagyslių.

Gimęs išsirita yra tamsios, margos spalvos, aklas, neturi plunksnų, o jo snapas yra blyškus. Perinti yra labai maža ir sveria tik apie 70 gramų. Praeina maždaug trys savaitės, kol nepilnametis pasiekia trečdalį suaugusio Gannet dydžio, o tai gana greitai auga.

korgio haskių mišrūs šunys

Maždaug po aštuonių savaičių jauniklis sveria daugiau nei suaugęs Gannet ir išliks tokiu būdu, kol jis taps jaunikliu sulaukęs 97 dienų amžiaus. Jauniklį iki šio laiko prižiūri abu tėvai, tada jis gali išeiti į jūrą pašaro.

Cape Gannet gyvenimo trukmė yra apie 17 metų.


Cape Gannet apsaugos statusas

Cape Gannet yra įtrauktas į „pažeidžiamą“ sąrašą, nes jų skaičius sumažėjo dėl nedidelio veisimosi diapazono. Pernelyg didelis žmonių grobio išnaudojimas grobiu, kurį papildo tarša, sukelia nuolatinį pašarinių vandenų kokybės blogėjimą. Nambijos sardinių žuvininkystės žlugimas buvo pagrindinis Nambijos kanalų populiacijos nykimas. Ančiuviai tik laikinai ir iš dalies pakeičia sardines savo racione, kai jų trūksta. Tarp kitų grėsmių yra plėšrūnai, pavyzdžiui, Didysis baltasis pelikanas, kuris kelia didelę grėsmę „Gannet“ jaunikliams.

Išsaugojimo pagalba

Pietų Afrikoje Lamberto įlanka ir Paukščių sala yra gamtos draustiniai, o Malgaso sala yra Vakarų pakrantės nacionaliniame parke. Paukščių sala dabar yra Addo dramblių nacionalinio parko dalis. Namibijoje tris veisimo salas administruoja Žuvininkystės ir jūrų išteklių ministerija. Visos šešios salos buvo identifikuotos kaip svarbios paukščių teritorijos. Aliejiniai paukščiai sėkmingai reabilituojami Pietų Afrikoje, o rūšis saugo įstatymai.