Paprastasis karališkasis žvejas

Vaizdo šaltinis

ThePaprastasis karališkasis žvejas(Alcedo atthis) yra vienas ryškiausių spalvų ir įdomiausių britų paukščių.

parduodami mini haskių šunys

Karališkieji žvejai yra plačiai paplitę, ypač vidurio ir pietų Anglijoje, vis rečiau paplitę šiauriau, tačiau po kai kurių nuosmukių praėjusiame amžiuje jie šiuo metu auga Škotijoje.



Karališkuosius žvejus aptinka žemumų vietovėse stovintis arba lėtai tekantis vanduo, pavyzdžiui, ežerai, kanalai ir upės. Žiemą kai kurie asmenys persikelia į upių žiotis ir pakrantę. Kartais jie gali aplankyti tinkamo dydžio sodo tvenkinius.



Perinčių porų skaičius JK yra 6100 (Didžiojoje Britanijoje - 4400, Airijoje - 1700).

Kingfisher aprašymas



Paprastųjų jūrinių žvejų ilgis yra nuo 17 iki 19 centimetrų, svoris nuo 34 iki 46 gramų, o sparnų ilgis 25 centimetrai. Jų snapas yra maždaug 4 centimetrų ilgio ir smailus. Jūrų medžiotojai turi trumpas, oranžinės spalvos kojas. Kingfishers yra labai ryškių spalvų. Sparnų spalva yra mėlyna / žalia, o viršutinė dalis, koja ir uodega yra ryškiai mėlynos spalvos. Jų apačia yra ryškiai oranžinė, o po snapais ant gerklės jie turi mažą, baltą seilinuką.

Jūrų žvejų galva yra mėlyna su oranžiniais ženklais priekyje ir už paukščių akių bei baltas ženklas kiekvienoje galvos pusėje. Šios ryškios, gražios spalvos labiau išryškėja paukščiui skrendant.

su kuo maišoma morka

Karališkųjų jūrų žinduolių patinai ir jūrų žinduolių patelės yra beveik identiškos, išskyrus oranžinę spalvą su juodu antgaliu apatinėje moterų snapo / apatinio žandikaulio dalyje. Jaunieji jūriniai žvejai yra panašūs į suaugusiuosius savo išvaizda, tačiau jie turi tamsesnes ir žalias viršutines dalis, blyškesnes apačias, juodą snapą ir iš pradžių juodas kojas.



Karališkųjų žvejų regėjimas labai stiprus. Karališkasis žvilgsnis ore mato monokuliarinį matymą (kai kiekviena akis naudojama atskirai), o vandenyje - binokulinį regėjimą (kuriame abi akys naudojamos kartu). Povandeninis matymas nėra toks aštrus kaip ore, tačiau gebėjimas įvertinti judančio grobio atstumą yra svarbesnis už vaizdo ryškumą.

Paprastasis karališkasis žvėris neturi jokios ypatingos dainos, tačiau jie balsuoja naudodamasis „tsee“ arba „tsee-tsee“ skambučiu. Jų skrydžio skambutis yra trumpas aštrus švilpukas, chee, pakartotas du ar tris kartus. Nerimastingi paukščiai skleidžia šiurkštų šerpetą, o inkilai maitinasi kvepiančiu triukšmu.

Kingfisher buveinės

Vidutinio klimato regionuose jūriniai žvejai gyvena skaidriuose, lėtai tekančiuose upeliuose ir upėse bei ežeruose su gerai augmenija. Jūrų medžiotojai dažnai būna krūmynuose ir krūmuose su iškilusiomis šakomis arti seklių atvirų vandenų, kuriuose jis medžioja. Žiemą jūrinis žvejas yra labiau pajūrio, dažnai maitinasi upių žiotyse ar uostuose ir palei uolėtus pajūrius.

Jūrų žvejų dieta

Karališkieji žvejai minta vandens vabzdžiais, tokiais kaip laumžirgių lervos, vandens vabalai ir mažos, nuo 1 colio iki 5 colių ilgio žuvys, tokios kaip lazdelės, minos, mažos kuojos ir upėtakiai. Apie 60% maisto produktų yra žuvys. Žiemą jūriniai žvejai maitina vėžiagyvius, įskaitant gėlo vandens krevetes. Paprastasis karališkasis medžiotojas medžioja nuo 1–2 metrų (3–6 pėdų) virš vandens esančio ešerio, ant šakos, stulpo ar upės kranto, o snapas nukreiptas žemyn, kai ieško grobio.

Karališkojo paukščio paukštis bobuoja galvą, kai aptinkamas maistas, leidžiantis įvertinti atstumą, ir smarkiai krinta žemyn, kad griebtų grobį, kuris paprastai yra ne giliau kaip 25 centimetrai (19 colių) žemiau vandens paviršiaus.

Sparnai atsidaro po vandeniu, o atmerktas akis apsaugo permatomas trečiasis vokas. Paukštis pirmiausia iškyla snapu nuo paviršiaus ir skrenda atgal į savo ešerius. Prie ešerio žuvis sureguliuojama, kol ji laikoma prie uodegos ir kelis kartus mušama prieš ešerius. Negyva žuvis prarijama galva. Kelis kartus per dieną maža pilkšva žuvų kaulų ir kitų nesuvirškinamų liekanų granulė atkuriama.

čihuahua terjero mišinio šuniukai

Jūrų žvejo elgesys

Kaip ir visi jūriniai žvejai, paprastasis jūrinis žvejas yra labai teritorinis. Kadangi jis kiekvieną dieną turi suvalgyti apie 60% savo kūno svorio, būtina kontroliuoti tinkamą upės ruožą. Didžiąją metų dalį jis yra vienišas, o vienas rausiasi sunkioje dangoje. Jei į jos teritoriją patenka kitas karališkasis žvejas, gali įvykti abu paukščiai, pasirodantys ešeriuose, ir muštynės. Vienas paukštis griebs kitus snapus ir bandys laikyti po vandeniu. Poros susidaro rudenį, tačiau kiekvienas paukštis išlaiko atskirą teritoriją, paprastai ne mažesnę kaip 1 kilometro ilgio.

Kingfisher reprodukcija

Karališkojo žvejo piršlybos įvyksta pavasarį. Patinas artės prie patelės su žuvimi snapelyje. Jis laikys jį taip, kad žuvies galva būtų nukreipta į išorę, ir bandys ją išmaitinti patelei. Jei jam nesiseka, jis pats paprasčiausiai suvalgys žuvį. Prieš poravimąsi kurį laiką gali tekti pakartoti tokį maitinimo elgesį. Karališkieji žvejai daro duobes smėlėtose upių pakrantėse. Urvas susideda iš horizontalaus tunelio, kurio gale yra lizdo kamera, ir paprastai jis yra apie metro ilgio.

Patelė deda apie 5 arba 7 baltus, blizgius kiaušinius, tačiau kartais padės iki 10 kiaušinių. Kiaušinių plotis yra vidutiniškai 1,9 cm, ilgis - 2,2 cm, svoris - apie 4,3 gramo, iš jų 50% yra lukštas. Patinas ir patelė kiaušinius inkubuoja apie 20 dienų. Abi dienos inkubuojamos, tačiau naktį inkubuoja tik karališkosios jūrų šeimos moteris. Kiaušiniai išsirita per 19 - 20 dienų, o jaunikliai lizde lieka dar 24 - 25 dienas, kartais ir ilgiau. Pakankamai dideli, jauni paukščiai ateis šerti į duobę. Per sezoną gali būti auginami du ar trys perai.

Perėjimo sezoną jūrinius žvejus dažnai galima pamatyti medžiojančius aplink gilius baseinus, kurie susidaro upių vingiuose. Šiose vietose gausu jaunų žuvų, kurias jūriniai žvejai maitina jaunikliais. Išalkęs jūrų žvejo peras iš savo tėvų gali pareikalauti daugiau nei 100 žuvų per dieną.

Jaunųjų karališkųjų žvejų pirmosios dienos yra pavojingiausios. Maždaug po keturių dienų palikę lizdus, ​​jaunikliai pirmuosius nerimus imsis į vandenį, norėdami rasti grobį. Deja, tie, kurie iki to laiko neišmoko žvejoti, gali užmirkti ir nuskęsti. Maždaug pusė išgyvena ilgiau nei savaitę ar dvi.

chiuaua foksterjero mišinys

Labai nedaug paukščių gyvena ilgiau nei vieną veisimosi sezoną. Vyriausias jūrinis žvejas, užregistruotas, buvo 21 metų.

Karališkųjų žvejų apsaugos statusas

Jūriniai žvejai labai jautriai reaguoja į šaltą orą, o ypač atšiauri žiema gali rimtai sumažinti jūrinių žvejų populiacijas. Kingfisher populiacijos dėl to labai svyruoja. Tačiau jie nėra įtraukti į IUCN raudonąjį sąrašą.