Kubietiškas Solenodonas

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

TheKubietiškas Solenodonas(Solenodon cubanus), žinomas kaip „Almiqui“ Kuboje, yra sorikomorfas, endeminis Kubai. Kubos Solenodon priklauso Solenodontidae šeimai kartu su panašia rūšimi - Hispaniolan Solenodon (Solenodon paradoxus). Kubos Solenodonas neįprastas tarp žinduolių, nes jame yra nuodingų seilių.

Kubos Solenodoną 1861 m. Atrado vokiečių gamtininkas Wilhelmas Petersas. Tik 36 kubietiški solenodonai buvo sugauti. Iki 1970 m. Manyta, kad Kubos Solenodonas išnyko, nes egzempliorių nerasta nuo 1890 m. 1970 m. Birželio 2 d. Kubos Solenodonas buvo priskirtas nykstančioms.



Trys kubietiški solenodonai buvo užfiksuoti 1974 ir 1975 m., Ir tyrimai atskleidė, kad jis vis dar egzistuoja rytiniame Kubos gale. Tačiau kubietiškas Solenodonas vis dar yra labai retas. Iki 2003 m. Paskutinis pastebėjimas buvo 1999 m., Nes tai naktinis urvas, gyvenantis po žeme ir labai retai matomas.



mėlynakis šuniukas

Kubos Solenodono charakteristikos

Kubos „Solenodon“ turi mažas akis ir nuo tamsiai rudų iki juodų plaukų. Kartais jis yra lyginamas su kiršliu, nors jis labiausiai panašus į Tenrecidae šeimos narius, įskaitant ežiukus, kirčius, oposumus, peles ir net ūdras.

maltiečių, sumaišytų su shih tzu

Kubos „Solenodon“ ilgis nuo nosies iki uodegos yra 16 - 22 coliai (40 - 55 centimetrai), o pailgas snukis ir ilga, nuoga, žvynuota uodega. Kubos „Solenodon“ sveria apie 1 kilogramą (2,2 svaro).



Kubos Solenodono buveinė

Kubos Solenodonas yra tankiuose, drėgnuose miškuose ir krūmų kraštuose, taip pat aplink plantacijas.

Kubos Solenodono elgesys ir dieta

Kubos Solenodonas yra vabzdžiaėdis, naktį iš uolų ir tuščiavidurių rąstų išnyra vabzdžiams, vorams ir driežams grobti.

Kubos solenodonas daugiausia yra naktinis, dieną besislepiantis uolų plyšiuose, tuščiaviduriuose medžiuose ar urvuose, kuriuos pats iškasa. Kubos solenodonai maistą gauna įsišakniję žemėje snukiais ir priekiniais nagais draskydami supuvusius rąstus ir medžius.



Kubos solenodonai turi ilgą gyvenimo trukmę ir mažą reprodukcijos greitį, nes jie buvo tarp vyraujančių plėšrūnų, kol europiečiai kolonizavo Naująjį pasaulį.

mėlynas rausvas prancūzų buldogas

Kubos Solenodono nuodai

Kubos Solenodonai turi nuodingus įkandimus. Nuodai tiekiami iš modifikuotų seilių liaukų per jų antrųjų apatinių smilkinių griovelius.

Kubos Solenodono apsaugos statusas

Nors Kubos Solenodonas dar nėra išnykęs, ji vis dar yra nykstanti rūšis, nes per metus išaugina tik vieną vadą nuo vieno iki trijų ir dėl to, kad plėšrios rūšys, kurias įnešė žmonės.