De Brazzos beždžionės

Vaizdo šaltinis

Gentis: Cercopithecus - De Brazza beždžionė

Iš Brazzos beždžionės(Cercopithecus neglectus) yra Senojo pasaulio beždžionė, kurią pavadino tyrinėtojas iš Prancūzijos Pierre'as Savorgnanas de Brazza. Paprastai žinomos kaip „pelkinės beždžionės“, jos dažnai sutinkamos pelkėse Centrinėje Afrikoje.

De Brazza beždžionė turi gerus slėpimo sugebėjimus, todėl paprastai ją sunku rasti, todėl sunku pasiekti tikslų rūšių skaičių.



juodos laboratorijos duobių mišinys

De Brazza beždžionė driekiasi per pelkes, bambukinius ir sausus kalnus miškuose Angoloje, Kamerūne, Centrinės Afrikos Respublikoje, Konge, Kongo Demokratinėje Respublikoje, Pusiaujo Gvinėjoje, Etiopijoje, Gabone, Kenijoje, Sudane ir Ugandoje.



De Brazzos beždžionė turi pilką aguti kailį su rausvai ruda nugara, juodomis galūnėmis ir uodega bei baltą kojelę. Šlaunimi eina balta juosta, o ant kaktos atsiranda oranžinis pusmėnulio formos ženklas. Jo balti akių vokai atitinka snukį ir barzdą. Tiek De Brazza beždžionių patinai, tiek moterys turi skruostų maišelius, kuriuose jie nešioja maistą, kol maitinasi, o patinai turi mėlyną kapšelį.

Gentis: Cercopithecus - Hamlyno beždžionė

Hamlyno beždžionė(Cercopithecus hamlyni), dar žinoma kaip pelėdos veido beždžionė, yra senojo pasaulio beždžionių rūšis, gyvenanti bambukuose ir pirminiuose atogrąžų miškuose Konge. Hamlyno beždžionė yra nepaprastai reta ir apie ją mažai žinoma.



Tačiau žinoma, kad jis linkęs plačiai pasklisti po rytinę Kongo dalį, kur jis gana tiksliai atitinka kitą beždžionių rūšį - L'Hoest's Monkey (C. lhoesti).

Hamlyno beždžionė keliauja sausumos keliu ir manoma, kad ji gali būti naktinė. Hamlyno beždžionės patinas yra daug didesnis už patelę, vidutinis suaugusio žmogaus svoris yra nuo 7 iki 10 kilogramų, o moterų - vidutiniškai nuo 4,5 iki 6 kilogramų. Manoma, kad tai dietos naikintojas-folivoras.

Hamlyno beždžionė gyvena mažose grupėse, kuriose yra dešimt ar mažiau narių, su vienu patinu ir keliomis patelėmis. Hamlyno beždžionė rasta tik aukštesniuose aukščiuose, virš 900 metrų ir iki 4600 metrų. Jų spalva paprastai yra tamsiai pilka, su būdinga balta juostele, besitęsiančia nuo nosies šaknies iki viršutinės lūpos, suteikiant jai pelėdą. Hamlyno beždžionės krūtinėje yra kvapo liaukos, kuriomis jis žymi savo teritoriją.



Tiek patinas, tiek moteris turi pliką, mėlyną užpakalį, o subrendęs - ryškiai raudonus ir mėlynus lytinius organus. Nepilnamečių spalva yra geltonai rudas kailis ir rausvas veidas. Nelaisvėje Hamlyno beždžionės gyvenimo trukmė yra 33 metai. Kaip ir kiti šios genties atstovai, kasdieninėse kelionėse jis apima platų plotą, dažniausiai ieškodamas maisto.

Gentis: Cercopithecus - L'Hoesto beždžionė

L'Hoesto beždžionė(Cercopithecus l’hoesti), arba kalnų beždžionė, yra gueronas, rastas Kamerūne ir Kongo baseine. Yra dvi skirtingos šio beždžionės populiacijos ir porūšiai, kurie yra labai išsiskyrę.

„L’Hoest“ beždžionės dažniausiai gyvena kalnuotose miškų vietovėse mažose grupėse, kuriose dominuoja moterys.

„L’Hoest“ beždžionės turi tamsų kailį ir jas galima atskirti pagal būdingą baltą barzdą. „L'Hoest's Monkey“ yra miškinė beždžionė, paprastai aptinkama atogrąžų miškuose, esančiuose virš 1000 metrų, taip pat senuose antriniuose ir brandžiuose miškuose. Taip pat nustatyta, kad jis gyvena izoliuotuose miško lopinėliuose kalnų pievose. Jis užims daugybę įvairių miškingų vietovių, įskaitant galerijos mišką, brandžius žemumų atogrąžų miškus, miškingą savaną kalnų šlaituose ir miško ribose. „L’Hoest“ beždžionės savo namus kuria puikiuose medžių lizduose.

„L’Hoest“ beždžionės gyvena gana mažose grupėse, kuriose dominuoja moterys, ir jose yra tik vienas patinas. Patelės paprastai yra susijusios, o patinas būna tik porą savaičių arba daugiausiai porą metų. Suaugęs vyras skambina labai garsiai ir aiškiai.

auksinės laboratorijos australų aviganių mišinys

„L’Hoest“ beždžionės yra aktyvios dienos metu, daugiausia ankstyvą rytą ir vėlyvą popietę. Jie miega medžiuose sėdėdami ir laikosi šakų ar vienas kito. Kai sunerimsta ar pamato, kad jie pastebimi, jie pabėgs ir priglaus medžiuose, kurie darosi labai ramūs. Jie dažniausiai yra antžeminiai.

Veisimas yra sezoninis ir priklauso nuo vietovės. Praėjus 5 mėnesių nėštumo laikotarpiui, gims vieniši jaunikliai. Motina dažniausiai gimdo naktį ir ten, kur kada būna. Gimimas paprastai būna sausojo sezono pabaigoje, o tai leidžia žindyti, kai būna daugiausia kritulių. Ji suvalgys placentą ir švariai palaižys kūdikį, kol ji kabo ant jos pilvo. Kitos grupės moterys rodo didelį susidomėjimą naujagimiu ir bandys jį laikyti. Po kelių mėnesių slaugymas tampa retesnis, tačiau jis tęsis apie 2 metus, kai yra kitas gimdymas. Kai vyrų palikuonys pasieks lytinę brandą, jie paliks grupę. Nelaisvėje jų gyvenimo trukmė viršija 30 metų.

„L’Hoest“ beždžionės pirmiausia yra žolėdės ir dažniausiai valgys vaisius, grybus, žoleles, šaknis ir lapus. Tačiau jis taip pat kartais valgo kiaušinius, driežus ir mažus paukščius.

Gentis: Cercopithecus - Monos beždžionė

Monos beždžionė(Cercopithecus mona) - senojo pasaulio beždžionė, gyvenanti visoje Vakarų Afrikoje. Monos beždžionė gyvena grupėse iki 35 individų arborealiniuose regionuose. Tai yra visavalgis, nors daugiausia minta vaisiais, kartais valgo vabzdžius ir lapus.

Monos beždžionė turi rudą agouti kailį su baltu kotu. Jų uodega ir kojos yra juodos, o veidas - mėlynai pilkas, o ant veido - tamsi juosta. „Monos beždžionė“ maistą neša skruostų maišeliuose.