Imperatorius Pingvinas

Vaizdo šaltinis

Imperatorius Pingvinasyra 115 centimetrų (45 colių) aukščio ir sveria 35 - 40 kilogramų (77 - 88 svarai) ir yra aukščiausias ir sunkiausias iš visų gyvų pingvinų rūšių. Tai vienintelis pingvinas, perintis žiemą Antarktidoje. Imperatorius pingvinai paprastai gyvena 20 metų, tačiau kai kurie įrašai rodo, kad maksimalus gyvenimo laikotarpis yra apie 40 metų. Imperatoriaus pingvino nereikėtų painioti su artimaisiais Karalius pingvinas arba Karališkasis pingvinas .

Imperatoriaus pingvino charakteristikos



Imperatoriaus pingvinai turi didelę galvą, trumpą, storą kaklą, supaprastintą formą, trumpą, pleišto formos uodegą ir mažus, į šlepetę panašius sparnus. Tiek vyras, tiek moteris yra panašūs, mėlynai pilkos viršutinės dalys ir juodai mėlynos galvos papuoštos dideliais baltais ir geltonais ausies lopais.



Jų apatinės dalys yra daugiausia baltos, bet viršutinė krūtinė yra šviesiai geltona. Jų kūno forma padeda išgyventi. Imperatorius pingvinai turi trumpus sparnus, kurie padeda nardyti iki 900 pėdų, kad pagautų didesnes žuvis.

Imperatorius pingvinai gali per valandą nuplaukti 10–15 kilometrų, o tai leidžia jiems pabėgti nuo pagrindinio priešo - leopardo ruonio.



Imperatorius pingvinai gali išlikti šilti, nes jie turi storą pūkų sluoksnį po išorinėmis plunksnomis ir purvo sluoksnį. Pūkuotų plunksnų sluoksnis sulaiko orą, kuris sulaiko kūno šilumą, o šalto oro ir vandens. Imperatorius pingvinai taip pat turi daug kūno aliejaus, kuris padeda išlaikyti jų sausumą vandenyje.

Imperatoriaus pingvinų dieta

Skirtingai nuo daugumos pingvinų, kurie minta paviršiniais kriliais, imperatoriniai pingvinai gyvena iš žuvų, kalmarų ir vėžiagyvių, sugautų ilgais, giliais persekiojimo nardymais. Jie gana dažnai pasieks daugiau nei 700 pėdų gylį ir išliks panardinti iki 18 minučių.

mėlynųjų erkių biglių augintojai

Imperatoriaus pingvino elgesys

Imperatorius pingvinai yra socialūs gyvūnai, kurie ieško ir lizdų grupėse. Esant sunkiam orui, pingvinai glaudžiasi apsaugai. Jie gali būti aktyvūs dieną ar naktį. Lytiškai subrendę suaugusieji didžiąją metų dalį keliauja tarp lizdaviečių ir pašarų zonų vandenyne.



Nuo sausio iki kovo imperatorius pingvinai išsiskirsto į vandenynus, keliauja ir ieško maisto grupėmis.

Imperatoriaus pingvino reprodukcija

Imperatoriniai pingvinai ant Antarkties žemyną supančio ledo pakuočių įkuria purias veisimosi kolonijas. Gegužę imperatorės moterys po 63 dienų nėštumo dės vieną kiaušinį, o tada kiaušinį perduos porai, kol ji išvyks į jūrą maitinti.

Vyras imperatorius pingvinai negalės valgyti sekančiu 9 savaičių inkubaciniu laikotarpiu. Vietoj to, jis turi išlaikyti kiaušinį šiltą, subalansuodamas jį ant kojų, kur jis yra izoliuotas storu odos ritiniu ir plunksnomis, vadinamomis 'perų maišeliu'. Norėdami suteikti papildomos šilumos ir apsaugoti nuo žvarbaus vėjo bei minusinės temperatūros, imperatoriaus pingvinų patinai glaudžiasi kekėmis. Išsiritus kiaušinėliams, jauni jaunikliai trumpam liks „perų maišelyje“, kol galės reguliuoti savo kūno temperatūrą.

Kol patelė grįš perimti jauniklį, patinas neteks iki trečdalio savo kūno svorio. Dabar jis turi atlikti dar vieną ilgą žygį virš ledo, iki 60 mylių, kad rastų maisto. Iki sausio mėnesio, kai pradeda trūkti jūros ledas, viščiukai prarado didžiąją dalį švelnaus sidabriškai pilko pūkų ir dabar gali savarankiškai išvykti į atvirą jūrą.

Imperatorius pingvinas plėšrūnai

Gamtoje tarp pingvinų plėšrūnų yra Antarktidos milžiniškos petelsės (Macronectes giganteus), leopardo ruoniai, orka, skua ir rykliai. Palikti rogių šunys ir jų palikuonys anksčiau grobė pingvinus prieš išvežant šunis iš Antarktidos.

Imperatoriaus pingvinų apsauga

Imperatoriniai pingvinai nėra klasifikuojami kaip nykstantys pagal 2000 m. IUCN raudonąjį sąrašą.