Etiopijos vilkas

Vaizdo šaltinis

TheEtiopijos vilkas(Canis Simensis) savo diapazone yra žinomas daugeliu vardų. Vietoje jis žinomas kaip „ky kebero“, kuris reiškia raudoną šakalą.

Etiopijos vilkas yra vienas iš rečiausių ir labiausiai nykstantis iš visų kanidų.

amerikiečių patyčių tikėtina gyvenimo trukmė





Daugybė pavadinimų atspindi ankstesnį neapibrėžtumą dėl jų taksonominės padėties, tačiau manoma, kad dabar jie yra susiję su Canis genties vilkais, o ne su lapėmis, į kurias jie panašūs. Manoma, kad Etiopijos vilkas gali būti palikuonis Pilkas vilkas .

Etiopijos vilkas randamas Afro-Alpių regionuose Etiopijoje ir Eritrėjoje, maždaug 10 000 pėdų (3000 metrų) virš jūros lygio. Liko tik apie dvylika populiacijų, iš viso apie 450 suaugusiųjų. Etiopijos vilkai dažniausiai gyvena atvirose durpynuose, kur augmenija yra mažiau nei 0,25 metro aukščio.

Etiopijos vilkas taip pat žinomas kaip:

Simienas šakalas
Abisinijos vilkas
Simien lapė
Etiopijos šakalas

Etiopijos vilko charakteristikos

Etiopijos vilkai yra kitokie nei kiti vilkai tuo, kad jie turi ilgesnį snukį ir mažesnius dantis. Etiopijos vilkų patinai yra žymiai didesni už pateles, o vyrų svoris yra nuo 33 iki 42 svarų (15 - 19 kilogramų), o moterų - nuo 24 iki 31 svarų (11,2 - 14,15 kilogramų). Jų kojos yra palyginti ilgos. Jų kūno spalva yra apskritai rausvai ruda, baltos apačios, kojos ir veido žymės. Etiopijos vilkų krūminės uodegos yra baltos prie pagrindo, o antgalio - juodos.

Etiopijos vilkų populiacija

Nuo 2003 metų rugsėjo Balio kalnuose nuo pasiutligės mirė mažiausiai 38 etiopų vilkai. Dar 20–25 yra dingę ir laikomi mirusiais. Šioje vietovėje gyvena 300 šių nykstančių vilkų. Mokslininkai mano, kad žemėje liko mažiau nei 450.

Etiopijos vilkų dauginimasis

Etiopijos vilkų patelės jauniklius nešioja maždaug 60–62 dienas. Patelė atsiveda savo vadą duobėje, kurią iškasa žemėje po akmeniu arba uolėtame plyšyje. Kai jaunikliai gimsta, jie yra pilki anglies, neturi dantų ir užsimerkę. Kai jaunikliams sukanka maždaug 3 savaitės, jų kailį pradeda keisti įprasti suaugusių žmonių dažai, o jaunikliai pradeda atsirasti iš duobės. Etiopijos vilko gyvenimo trukmė iš tikrųjų nežinoma.

Etiopijos vilkų dieta

Etiopijos vilkas yra mėsėdis. Etiopijos vilkas grobia graužikus, kurių dydis svyruoja nuo kiškių iki milžiniškos kurmių žiurkės iki paprastųjų žolių žiurkių. Jie taip pat valgo kiaušinius, žąsiukus ir jaunuosius kanopinius gyvūnus, jie retkarčiais ima skerdenas. Etiopijos vilkai taip pat pagauna savo grobį sekliose skylėse.

visas juodasis vokiečių aviganis

Etiopijos vilkų elgesys

Maitindamiesi graužikais, etiopiniai vilkai linkę medžioti vieni, tačiau tai yra teritoriniai socialiniai kanidai, kurie formuoja paketus ir gina teritorijas. Pakuotėje, kurioje yra iki 12 suaugusių žmonių, kurių kiekvienos patelės poravimosi santykis yra nedidelis, patruliuoja ir gina teritoriją. Daugiau informacijos apie vilkų elgseną žr Vilko elgesys .

Grėsmės Etiopijos vilkui

Nuolatinis buveinių nykimas dėl natūralaus žemės ūkio aukštumose yra didžiausia dabartinė grėsmė Etiopijos vilkui. 60 procentų visos žemės, viršijančios 3200 metrų (10 000 pėdų), paversta dirbamos žemės ir visos žemiau 3700 metrų (12 000 pėdų) esančios Etiopijos vilkų populiacijos yra ypač pažeidžiamos tolesnio buveinių nykimo. Buveinių praradimą dar labiau apsunkina naminių gyvulių ganymas aukštumų ganyklose, o kai kuriose vietovėse grėsmę kelia pasiūlyta komercinių avių fermų ir kelių plėtra.

Etiopijos vilkų apsaugos statusas

Etiopijos vilkas priskiriamas „nykstantiems“. 1997 m. IUCN Canid specialistų grupė paskelbė Etiopijos vilko apsaugos veiksmų planą, kurio tikslas - išsaugoti rūšis visoje šalyje.

Etiopijos vilko veiksmų plane pateiktose rekomendacijose buvo numatyta, kad Šiaurės Etiopijoje turėtų būti atliekami tolesni tyrimai, siekiant įvertinti pasaulinę rūšies būklę. 1998 ir 1999 m. Etiopijos vilkų apsaugos programa (EWCP), „WildCRU“ įmonė, remiama „Born Free Foundation“ (JK įsikūrusi nevyriausybinė organizacija), atliko išankstinius tyrimus visose tinkamose afroalpinų buveinėse Amhara regione, į šiaurės vakarus nuo Rift slėnio. apytikriai apskaičiuota Etiopijos vilkų populiacija padidės nuo maždaug 400 individų iki 500–550 individų.

Svarbiausi rezultatai buvo iš Wollo administracinės zonos, kur vilkų buvimas nebuvo plačiai žinomas ir EWCP tyrimų metu buvo patvirtintas daugelyje buveinių teritorijų, todėl šioje srityje buvo įvertinta apie 80 vilkų.