Fiordlando kuoduotasis pingvinas

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

Fiordlando kuoduotasis pingvinasyra drovi ir nedrąsi pingvinų rūšis, gyvenanti ir dauginanti šiurkščiose Naujosios Zelandijos Pietų salos vakarinėse ir pietvakarinėse pakrantėse, įskaitant dvi Stewart ir Solander jūrines salas. Fiordlando kuoduoto pingvino veisimosi ir perėjimo įpročius buvo sunku ištirti, nes jis gyvena vidutinio klimato atogrąžų miškuose.

Lizdavimosi vietas sunku pamatyti dėl storos augmenijos, kurioje yra inkilai.



Apskaičiuota, kad bendra fiordlando pingvinų populiacija yra mažiau nei 1000 perinčių porų. Žmonių lengvai sutrikdoma, atrodo, kad jų populiacija mažėja dėl viščiukų plėšrumo, kurį sukelia tokios introdukuotos rūšys kaip šunys, katės, šeškai ir kuojos.



Fiordlando pingvinų charakteristikos

Fiordlando kuoduotasis pingvinas yra vidutinio dydžio, geltonos spalvos, juodai baltas pingvinas, užaugantis maždaug 17 colių ūgio ir sveriantis 8 svarus.



Fiordlando kuoduotasis pingvinas turi tamsias, melsvai pilkas viršutines dalis su tamsesne galva ir baltą po dalimis. Jis turi plačią, geltoną antakių juostelę, kuri tęsiasi per akį ir nusileidžia ant kaklo. Daugumos paukščių veide yra 3–6 balkšvos juostelės.

čihuahua pudelio terjero mišinys

Fiordlando kuoduotieji pingvinai ir „Snares Island“ pingvinai turi panašių keterų, tačiau Snares salos pingvinai paprastai turi rausvus odos pleistrus tiesiai už sąskaitos; Fiordlando pingvinai to nedaro. Skirtingai nuo Erektuotas pingvinas , tik pačios užpakalinės Fiordlando keterų dalys atrodo stačios.

Fiordlando pingvinų dieta

Fiordlando kuoduotasis pingvinas maitinasi kalmarais, aštuonkojais, kriliais ir žuvimis.



Fiordlando pingvinų elgesys

Fiordlando kuoduotieji pingvinai peri laisviose bendruomenėse po krūmais, uolėtose plyšiuose ar tarp medžių šaknų, arti vienas kito, bet nematydami jų.

chihuahua jack terrier mišinys

Fiordlando pingvinų reprodukcija

Patinai į veisimosi vietas grįžta birželio mėnesį (žiemos viduryje), dažniausiai į ankstesnių metų lizdo vietą. Patelė seka netrukus po to, o du kiaušiniai dedami liepą. Kiaušinėliai inkubuojami 30–36 dienas, o tėvai pakaitomis peri lizdą (ilgomis 5–12 dienų pamainomis), o kiti išeina maitintis į jūrą.

Kaip ir daugelio pingvinų rūšių atveju, pirmasis kiaušinėlis paprastai neišperi ir net jei abu jaunikliai išsirita, mažesnis pirmojo kiaušinio jauniklis dažnai negali konkuruoti dėl maisto, per trumpą laiką miršta iš bado.

Mokslininkai mano, kad ši genetinė savybė išsivystė kaip priemonė užtikrinti bent vieną sveiką palikuonį. Tuomet išgyvenusią jauniklį pirmąsias gyvenimo savaites saugo patinas, o patelė ją maitina. Po to abu tėvai maitina jauniklį, pakaitomis medžioja maistą.

Klaidžiojantys viščiukai dažnai gali „darželius“ (sudaryti grupes) su kitais viščiukais, jei jie yra šalia, tačiau jie grįš į lizdą maitinti. Jaunikliai išskrenda (pakeisdami pilkšvas pūkines plunksnas suaugusiomis plunksnomis) lapkritį, kai jiems sukanka dešimt savaičių ir dabar jie patys gali plaukti ir susirasti maisto. Maždaug po penkerių metų jie grįš į savo namų kolonijas.

Fiordlando pingvinų plėšrūnai

Natūralūs Fiordlando kuoduotų pingvinų plėšrūnai yra kailiniai ruoniai ir kai kurių didelių žuvų rūšių. Jai taip pat gresia įvežti plėšrūnai, įskaitant Weka, šunis, kates, metanagus ir žiurkes.

Fiordlando pingvinų apsauga

Dabartinė šio pingvino padėtis yra pažeidžiama dėl jo mažos populiacijos. Šiuo metu populiacijos vertinimai svyruoja nuo 2500 iki 3000 porų ir manoma, kad nuo devintojo dešimtmečio pabaigos sumažėjo maždaug 33%.