Galapagų svirnai pelėdos

Vaizdo šaltinis

Galapagų svirnai pelėdos

TheGalapagų tvartas pelėdagyvena Santa Cruz, Isabela, San Cristóbal ir Fernandina salose, nors sakoma, kad Floreanos saloje ji jau išnyko dėl žinduoliai pavyzdžiui, katės. Kaip ir jo pusbrolis, Trumpa ausis pelėda , jis beveik visiškai naktinis ir retai matomas. Svarbų dalyką, kurį reikia suprasti apie paprastąją pelėdą, yra tai, kad jie patenka į atskirą pelėdų klasifikaciją, kuri skiriasi nuo bet kurios kitos rūšies.

Į šią unikalią šeimą patenka pelėdinis pelėda, žolių pelėda, suodžių pelėda, įlankos pelėda ir kaukėta pelėda.



Visos šios rūšys yra šeimoje, moksliškai žinomos kaip „Tytonidae“ (tariamas kaklaraištis-e-dee) arba „Barn Owls“. Visi kiti pelėdos yra priskiriami šeimai, vadinama „Strigidae“ (tariama Strig-e-dee) arba „Tikrosios pelėdos“.



„Galapagos Barn Owl“ turi širdies formos veido diską ir dideles, tamsias akis. Veido diskas naudojamas rinkti garsus iš apačios ir pritraukti juos prie ausų, pavyzdžiui, palydovinę anteną.

wheaton terjero pudelio mišinys

Tvirto pelėdos dydis gali būti nuo 32 iki 40 centimetrų (13 - 16 colių) aukščio. Jų sparnų ilgis yra maždaug 100 - 125 centimetrai (39 - 49 coliai), o svoris gali būti nuo 400 iki 700 gramų (14,12 - 24,71 uncijos).



Išvaizda Barn Owl yra vidutinio dydžio, balta, su balkšva apačia. Širdies formos veidas taip pat yra baltas su rusvu kraštu, kuris išskiria širdies formą. Jų nugara yra rusvos spalvos ir pažymėta juodomis ir baltomis dėmėmis. Svirnai pelėdos turi ilgas kojas ir labai tamsias akis. Jų galvos yra apvalios ir neturi „kuokštelinių“ ausų, kurias galite pamatyti ant kitų pelėdų. Yra 46 skirtingos „Barn Owl“ rasės - mažiausia iš jų gyvena Galapagų salose.

Barninė pelėda yra viena iš nedaugelio paukščių rūšių, kur šios rūšies patelė yra „demonstratyvesnė“ nei patinas. Patelė turi rausvesnę krūtinę, kuri yra labiau dėmėta. Dėmės gali parodyti potencialiai porai patelės kokybę. Labai pastebėtos patelės gauna mažiau parazitinių musių ir gali būti atsparesnės parazitams ir ligoms.



„Barn Owl“ puikiai mato silpną šviesą ir lengvai mato grobį naktį. Tačiau jo sugebėjimas nustatyti grobį vien tik garsu yra geriausias iš bet kurio bandyto gyvūno. Jis gali pagauti peles visiškoje tamsoje arba paslėptas augmenijos ar sniego. Jų įprastas atakos metodas yra pakibti virš žolės laukų, labai žemų, klausantis žemiau esančių graužikų judesių. Kiekviena jų ausis gali girdėti skirtingą tonų diapazoną, o pelėda sugeba 'trikampiuoti' tikslią graužiko vietą žemiau, to niekada nematydama! Kadangi kiekviena ausis yra ant galvos, skirtingose ​​vietose, pelėdinė pelėda gali priimti garsus savo smegenyse skirtingu metu.

Galapagų svirnai pelėdos rausiasi ir lizdus sugriuvusiuose lavos vamzdeliuose. Nors graužikai yra jų mėgstamiausias grobis, jie grobia ir oportunistinius plėšrūnus ropliai ir kiti paukščiai. Svirnos pelėdos grobį prarija sveiką arba dideliais gabalėliais. Jie suvirškina minkštuosius audinius ir atgaivina nevirškinamas grobio dalis, tokias kaip žvynai, kaulai, plunksnos ir kailis, kaip graikinio riešuto dydžio granulės. Laikui bėgant lieka tik kaulai ir kaukolės, galiausiai jie tampa fosilijomis. Paprastieji pelėdos paprastai atgaivina granules arti savo lizdų ir rujojimo vietų.

Paprastosios pelėdos yra naktiniai gyvūnai, nors neretai galima pastebėti, kad ši rūšis išryškėja sutemus arba būna aktyvi auštant, kartais pastebima skrendant dienos šviesoje. Skrydis yra be triukšmo, sparnų dūžiai nutraukiami sklandant.

Tvirti pelėdos peri bet kuriuo metų laiku, priklausomai nuo maisto atsargų. Gerais metais pora gali perėti du kartus. Jie taip pat perės senus pastatus, urvus ir šulinių šachtas. Patelė dės 3–6 kiaušinius (kartais iki 12) kas 2 dienas. Kiaušinių ilgis yra nuo 38 iki 46 milimetrų (1,5 - 1,8 colio), plotis nuo 30 iki 35 milimetrų (1,2 - 1,4 colio) ir bus inkubuojamas 30–34 dienas. Viščiukai yra padengiami baltais pūkais ir perinami maždaug 2 savaites, o peri per 50–55 dienas. Po to jie maždaug savaitę liks šalia, kad išmoktų medžioklės įgūdžių, o paskui greitai išsisklaidys iš lizdo teritorijos. Jauni paukščiai sugeba veistis maždaug 10 mėnesių.

Tvirti pelėdos yra trumpalaikiai paukščiai. Dauguma miršta pirmaisiais gyvenimo metais, o vidutinė gyvenimo trukmė laukinėje gamtoje yra 1–2 metai.

Skirtingai nuo įprasto „Strigidae“ šeimos „pelėdos ūžesio garso“ (tariamas Strig-e-dee ir tai reiškia „tipiškos pelėdos“ arba „tikrosios pelėdos“), Galapagų pelėdinė pelėda turi savitą skambutį, kuris skamba kaip nupieštas -auk, šnypščiantis riksmas.

Tai yra du dažniausiai pasitaikantys garsai, tačiau iš tikrųjų yra 17 skirtingų ir skirtingų „Barn Owl“ balsų, kurių kiekvienas turi skirtingą bendravimo tikslą.