Galapagų banginiai

Vaizdo šaltinis

Fin banginiai Galapagų sala

Pabaiga banginis(Balaenoptera physalus) taip pat žinomas kaip „pelekinis banginis“ arba „razorback banginis“. Fin banginis yra antras pagal dydį banginis ir antras pagal dydį gyvas gyvūnas Mėlynasis banginis . Tik keli pastebėjimai buvo patvirtinti. Geriausia vieta stebėjimui būtų vakarinis Galapagų salynas.

Fin banginis yra visuose didžiuosiuose pasaulio vandenynuose, nuo poliarinių iki tropinių vandenų. Fin banginio nėra tik vandenyse, esančiuose prie ledo paketo šiaurės ir pietų ašigalyje, ir palyginti nedideliuose vandens plotuose, esančiuose nuo atviro vandenyno. Didžiausias gyventojų tankumas būna vidutinio klimato ir vėsiuose vandenyse.



chihuahua sumaišykite su terjeru

Pelekų banginių charakteristikos

Paprastasis banginis paprastai išsiskiria dideliu ilgiu ir liekna konstrukcija. Vidutinis vyrų ir moterų dydis yra atitinkamai 19 ir 20 metrų (62 ir 66 pėdos).



Viso dydžio suaugęs banginis niekada nebuvo sveriamas, tačiau skaičiavimai rodo, kad 25 metrų (82 pėdų) gyvūnas gali sverti net 70 000 kilogramų (154 000 svarų). Visiška fizinė branda pasiekiama tik nuo 25 iki 30 metų, nors žinoma, kad suominiai banginiai gyvena iki 94 metų. Naujagimio fin banginio ilgis yra apie 6,5 metrai (21 pėdą) ir svoris yra maždaug 1800 kilogramų (4000 svarų). Didelio dydžio gyvūnai padeda identifikuoti, o tai paprastai painiojama tik su gyvūnais Mėlynasis banginis , Jūs esate banginis arba Bryde'o banginis .

Fin banginis turi rusvai pilką viršų ir šonus bei balkšvą apačią. Jis turi smailų snukį, suporuotas pūtimo angas ir platų, plokščią tribūną. Du šviesesnių spalvų ševonai prasideda vidurine linija už pūtimo angų ir pasvirę šonais link uodegos įstrižai į viršų iki nugaros peleko, kartais iš naujo lenkdamiesi priekyje. Fin banginis turi didelį baltą pleistrą dešiniojoje apatinio žandikaulio pusėje, o kairysis - pilkas arba juodas.



Fin banginis turi 56–100 klostes ar griovelius išilgai kūno dugno, kurie eina nuo smakro galo iki bambos ir leidžia maitinimo metu labai išplėsti gerklės sritį. Fin banginis turi išlenktą, ryškų (60 cm, 24 colių) nugaros peleką maždaug tris ketvirčius kelio gale. Plokštės yra mažos ir siaurėjančios, o uodega plati, nukreipta į galiuką ir išpjova centre.

Kai banginis paviršiaus, nugaros pelekas matomas netrukus po snapelio. Jų snapelis yra vertikalus ir siauras ir gali pasiekti 6 metrų aukštį. Kiekvieną kartą apsilankius paviršiuje banginis pūs vieną ar kelis kartus, kiekvieną kartą būdamas arti paviršiaus maždaug pusantros minutės. Jų uodega lieka panardinta per paviršiaus seką. Tada banginis banginis neria į gylį iki 250 metrų (820 pėdų), kiekvienas nardymas trunka nuo 10 iki 15 minučių. Žinoma, kad pelekiniai banginiai visiškai iššoko iš vandens.

Fin banginis yra vienas greičiausių banginių šeimos gyvūnų, galintis išlaikyti 37 kilometrų per valandą (23 mylių per valandą) greitį ir užfiksuotas daugiau nei 40 kilometrų per valandą (25 mylių per valandą) greitis, pelnydamas banginio pravardę “. gilumos kurtas “.



Suaugęs banginis banginis turi nuo 262 iki 473 balinės plokštelės kiekvienoje burnos pusėje. Kiekviena plokštelė pagaminta iš keratino, kuris išnyksta į smulkius plaukus burnos viduje esančiuose galuose šalia liežuvio. Kiekvienos plokštės ilgis gali siekti iki 76 centimetrų (30 colių) ir plotis iki 30 centimetrų (12 colių). Fin banginis reguliariai neria į gylį iki 250 metrų (820 pėdų), kur jis vidutiniškai vykdo keturis 'plaučius', kur jis maitina krilių sankaupas. Kiekvienas gurkšnis suteikia banginiam maždaug 10 kilogramų (20 svarų) krilių. Vienas banginis gali suvartoti iki 1800 kilogramų (4000 svarų) maisto per dieną.

parduodamas kokerspanielio pudelis

Pelekų banginių dauginimas

Poravimas žiemą vyksta vidutinio klimato, žemos platumos jūrose, o nėštumo laikotarpis yra nuo vienuolikos mėnesių iki vienerių metų. Naujagimis nuo motinos atpranta nuo 6 ar 7 mėnesių amžiaus, kai jo ilgis yra 11 arba 12 metrų, o veršelis seka motiną į žiemos lesyklą. Patelės dauginasi kas 2–3 metus, pranešama net apie 6 veršelius, tačiau kur kas dažnesni vieniši gimdymai. Fin banginių patelės lytinę brandą pasiekia nuo 3 iki 12 metų.

Fin banginių dieta

Fin banginis yra filtrinis pašaras, maitinantis mažas žuvis, kalmarus ir vėžiagyvius, įskaitant musidas (panašias į krevetes) ir krilius. Maitinasi, atsimerkdamas žandikaulius, plaukdamas gana dideliu greičiu. Dėl jo greičio per vieną gurkšnį jis sugeria iki 18 000 litrų vandens. Tada jis uždaro žandikaulius ir išstumia vandenį iš burnos per savo baleną, o tai leidžia vandeniui išeiti, gaudant grobį. Taip pat buvo pastebėti pelekiniai banginiai, kurie dideliu greičiu sukosi aplink žuvų mokyklas, sutankindami mokyklą į tvirtą rutulį, tada pasisukdami į šoną prieš sugaudydami žuvį.

Fin banginio elgesys

Paprastieji banginiai yra kruopštesni už kitus paprastuosius ir dažnai gyvena 6–10 individų grupėse, nors šėrimo vietose gali būti stebima iki 100 gyvūnų.

Kaip ir kiti banginiai, pastebėta, kad fin banginio patinas skleidžia ilgus, garsius, žemo dažnio garsus. Garsiakalbiai Mėlynieji banginiai ir Galiniai banginiai yra mažiausiai žinomi bet kurio gyvūno skleidžiami garsai.

Didžiausias gyventojų tankumas būna vidutinio klimato ir vėsiuose vandenyse. Fin banginis yra mažiau tankiai apgyvendintas karščiausiuose, pusiaujo regionuose. Jam labiau patinka gilūs vandenys už žemyninio šelfo, o ne seklūs vandenys.

Suomių banginių apsaugos būklė priskiriama „nykstančioms“.