Galapagų kailių sandarikliai

Vaizdo šaltinis

The„Galapagų kailis“(Arctocephalus galapagoensis) yra mažiausias iš visų kankorėžių. „Galapagų kailių ruoniai“ yra mažesni nei „Galapagų jūrų liūtai“, kurių ilgis yra 5 pėdos ir sveria iki 68 kilogramų. „Galapagų kailių ruonių“ akys yra didelės, o tai padeda medžioti kalmarus ir žuvis medžiojant naktį, išvengiant ryklių, kurie yra jų natūralus plėšrūnas.

Galapagų kailiniai ruoniai veisiasi Galapagų salose Ramiojo vandenyno rytuose, todėl yra vienintelis kailio ruonis, veisiantis tropiniuose vandenyse.

Per metus sėkmingai išaugintų „Galapagų kailių ruonių“ skaičius yra labai jautrus El Niño oro įvykiams. „El Nino“ 1982–1983 ir 1997–1998 m. Vasaromis labai padidėjo kūdikių mirtingumas. Padidėjusi vandens temperatūra sumažina grobio gausą šiomis vasaromis.



„Galapagų kailių sandarikliai“ nuo tamsiai pilkai rudos iki tamsiai juodos spalvos padažo šiuos gyvūnus beveik išnykus, nes medžiotojai juos nukreipė.

Šuniukai gimsta lygia ir šilkine oda, kuriai kailis išsivysto maždaug 6 mėnesių amžiaus. Tai padarė juos svarbiausiais medžiotojų taikiniais dar XVIII a.

Galapagų kailių ruoniai išliko nuo išnykimo ribos. Jie yra labai drovūs padarai salyne. Kailių ruonių skaičius dabar atitinka maždaug tą patį jūrų liūtų skaičių.

Dienos metu „Galapagų kailių ruoniai“ nuo karštų pusiaujo saulės slepiasi vakarinių salų uolų lavos uolų lentynose ar urvuose.