Galapagų didysis fregatos paukštis

Vaizdo šaltinis

Didysis fregatos paukštis ir didysis fregatos paukštis

Didysis fregatos paukštisprimena didžiulį juodą paukštį, tingiai tvyrantį danguje. Fregatų paukščiai priklauso Fregatidae šeimai, kurioje yra penkios rūšys visame pasaulyje. Galapaguose yra dvi rūšys: didysis fregatas ir didysis fregatas. Iš šių dviejų Didžiosios fregatos paukščių paplitimas visame pasaulyje yra didesnis, visų pirma aptinkamas visame tropiniame Ramiajame ir Indijos vandenynuose.

„Magnificent Fregate“ paukštis yra Karibuose ir Ramiojo vandenyno bei Atlanto vandenyno pakrantėse. Galapagų didžiųjų fregatų paukščių populiacija laikoma endeminiu porūšiu.

vokiečių aviganis juodas ir įdegis

Galapaguose galima pastebėti, kad abi rūšys peri viena šalia kitos, tačiau kai ore pastebimi fregatos paukščiai, jie paprastai yra didingi fregatos paukščiai, nes didžiosios fregatos paukščiai yra linkę lesintis kur kas toliau jūroje. Kaip ir trims panašioms putlių paukščių rūšims, panašios paukščių paukščių rūšys išvengia konkurencijos šerdamosi skirtingose ​​vietose.



Galite atskirti dvi fregatos paukščių rūšis pagal jų garsus - didysis fregatos paukštis sukelia „gobuliavimo“ triukšmą kaip kalakutas, o „Magnificent Fregate“ paukštis skleis barškantį ar būgninį garsą.

Didžiosios fregatos paukščiai yra dideli, su juodomis spalvomis plunksnojančiomis plunksnomis (patelės turi baltą papilvę), ilgais sparnais (patinų sparnų ilgis gali siekti 2,3 metro) ir giliai išsišakojusiomis uodegomis. Patinai turi pripučiamus raudonos spalvos gerklės maišelius, kuriuos jie pripūčia, kad poravimosi metu pritrauktų pateles.

Abi „Fregate“ paukščių rūšys turi labai aukštą sparnų ir kūno svorio santykį, leidžiantį sklandyti, skristi ypač gerai ir puikiai valdomos. Naudodamiesi šia kontrole, fregatos paukščiai įprastai vagia maistą iš kitų paukščių, sugriebdami juos už uodegos plunksnų ir purtydami, kol maistas atauga.

Tačiau fregatos paukščiai taip pat sugeba paimti savo grobį. Kadangi „Fregate“ paukščiams yra tik maža aliejaus liauka ir labai nedaug hidroizoliuojančių sparnų, „Fregate“ paukščiai negali nardyti, todėl, norėdami išplėšti iš oro skraidančias žuvis, jie turi pasikliauti puikia akrobatine technika.

Fregatos paukščiai nemaudo, negali gerai vaikščioti ir negali pakilti nuo lygaus paviršiaus. Turintys didžiausią sparnų ir kūno svorio santykį tarp visų paukščių, jie iš esmės yra ore, gali ilgiau nei savaitę pabūti aukštumoje, nusileisti tik rausdami ar veisdamiesi ant medžių ar uolų.

mėlynas erkinis skalikas biglių mišinys

Norėdami pritraukti pateles, fregatos paukščių patinai susprogdins ryškiai raudoną gerklės maišelį ir garsiai vaikščios, kai patelės praeis virš galvos. Tada patelės išsirinks tinkamą patiną ir nusileis šalia jo. Vyras atsako išskleidęs didžiulius sparnus aplink patelę, kad apsaugotų ją nuo kitų patinų. Žemiau galite pamatyti trumpą vaizdo įrašą apie Galapagų fregatos paukščio poravimosi ritualą.

Po poravimosi dedamas vienas kiaušinis ir, nors mažylis Fregatos paukštis gali skraidyti maždaug po penkių mėnesių, jis lieka su tėvais ir yra nuo jų priklausomas maždaug metus. Dėl šios ilgos investicijos į kiekvieną jauniklį fregatos paukščiai gali poruotis tik kartą per metus.

Įprasta matyti, kad nepilnamečiai, kurių tėvai yra dideli, laukia pamaitinimo. Kai jie sėdi laukdami begales valandų kaitrioje saulėje, jie laikosi energijos taupančios laikysenos, kurioje pakimba galva, ir jie sėdi taip ramiai, kad atrodo negyvi. Bet kai tėvai grįš, jie pabus, bobos galvą ir riks, kol tėvas atmerks burną. Badaujantis nepilnametis galvą nuleidžia tėvams į gerklę ir pagaliau maitina.




Nuotrauka mandagumo Dr. Haysas Cumminsas, Majamio universitetas

Patelių nuostabūs fregatos paukščiai yra juodi, tačiau turi baltą krūtinę ir apatinę kaklo puses bei rudą juostą ant sparnų. Moteriškos nuostabios pirštų lentos turi mėlyną akių žiedą. Jauni paukščiai turi baltą galvą ir baltą po dalimis.

Fregatos paukščiai daugiausia minta žuvimis, taip pat puola kitus jūros paukščius, kad priverstų juos atsidėti savo miltus. Fregatos paukščiai niekada nenusileidžia ant vandens ir visada skrenda maisto produktus.