Galapagų „Hoary“ šikšnosparnis

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

Hoary Bat(Lasiurus cinereus) yra „plaukuotas uodeginis šikšnosparnis“, gyvenantis Galapagų salose. Tai taip pat yra didžiausias šikšnosparnis, paprastai randamas Kanadoje. „Hoary Bat“ vidutiniškai siekia 13–14,5 cm (5–5,7 colio) ilgio, 40 cm (15,7 colio) sparnų ilgį ir 26 gramų (0,9 uncijos) svorį. Jo kailis yra tamsiai rudos spalvos, o ant gyvūnų nugaros yra sidabrinis matinis sluoksnis. Išskyrus pagrindinę sparno apačią, didžioji šikšnosparnio dalis yra padengta kailiu.

„Hoary“ šikšnosparnis paprastai būna vienas medžiuose, tačiau kartais buvo pastebėtas urvuose su kitais šikšnosparniais. Ji teikia pirmenybę miškai, daugiausia spygliuočių miškai, tačiau medžioja atviruose plotuose ar ežeruose. Hoary Šikšnosparnis taip pat Galapagų raudonasis šikšnosparnis yra vabzdžiaėdis, skraidantis aplinkui, bet didesnis ir su gražiu raudonu kailiu su baltais antgaliais. Šie šikšnosparniai medžioja vieni, o pagrindinis jų maisto šaltinis yra kandys, tačiau jie taip pat valgys laumžirgius.



Kambario šikšnosparnio reprodukcinis ciklas dar nėra visiškai žinomas, tačiau manoma, kad jie poruojasi rugpjūtį, o gimimas vyksta kitų metų birželį.

Manoma, kad „Hoary“ šikšnosparnio nėštumo laikotarpis yra tik 40 dienų, o žinduolių embriono diapazė (uždelsta implantacija) gali vaidinti svarbų vaidmenį. Vados svyruoja nuo 1 iki 4, o jaunuoliai praleidžia su mama apie mėnesį, kol patys gali susitvarkyti.

„Hoary“ šikšnosparnis yra migruojantis ir gali keliauti net į pietus iki JAV pietų ar Bermudų. Kartais šikšnosparnis rausis laivybos dėžėse, ir tai gali lemti pranešimus, kad jie pastebėti virš poliarinio rato.