Galapagų lavos garnių paukštis

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

Lava Heron Galapagų paukštis

Lava Herons(Butorides sundevalli) yra endeminiai (unikalūs) Galapagų saloms. Jų daugiausia galima pastebėti Džeimso įlankos salų rajone. „Lava Herons“ yra maži (35 centimetrai), pilki, tamsūs ant sparnų ir nugaros bei oranžinės kojos. Lava Herons galima rasti palei uolų krantus ir mangrovių pelkes aplink salas. „Lava Herons“ tamsiai pilka spalva susimaišo su lavos spalva.

„Lava Heron“ išsivystė, kad pritaikytų savo aplinką savo spalva.

geltonas laboratorijos pitbulio mišinys

„Lava Herons“ spalva suteikia galimybę įsilieti į aplinką ir pasislėpti nuo plėšrūnų. Suaugusieji gali būti labai tamsūs ir sunkiai pastebimi prie lavos.



Taip pat buvo žinoma, kad lavos garniai valgo muses, kurios renkasi šalia kaktusų. Skirtingai nuo daugumos garnių, šie paukščiai vienišomis poromis peri arba apatinėse mangrovių medžių šakose, arba po lavos uolomis.

Šis garnis kartais laikomas išsišakojusio garnio porūšiu ar net tik jo spalvos morfu. Tačiau jis paprastai palaikomas kaip atskira rūšis.

„Lava Heron“ yra toks prisijaukintas, kad leis fotografuoti jį net iš 8 colių.



Šie labai teritoriniai paukščiai yra potvynio zonose ir mangrovių giraitėse visose Galapagų salose. Dažnai galite pamatyti, kaip lavos garniai sėdi nejudėdami ant lavos uolų ir kantriai laukia, kol su sąskaita sugaus praeinančią žuvį. „Lava Herons“ daugiausia minta mažomis žuvimis, krabais ir driežais. „Lava Heron“ lėtai stiebia mažus krabus ir žuvis, prieš tai greitai juos ietis ir valgyti.

Suaugęs lavos garnys yra šiferio pilkos spalvos, kuris padeda jam susilieti su sukietėjusia lava. Užpakalinės plunksnos paprastai turi sidabrinį blizgesį ir ant galvos yra trumpas keteras. „Lava Heron“ maitinimosi elgesys yra gana įspūdingas, jis gali sugauti mažus krabus 2-3 krabų per minutę greičiu.

Lava Herons yra monogamiški (veisiasi tik su vienu porininku vienu metu) veisimosi sezoną ir užsiima sudėtingais piršlybų demonstracijomis. Jie gali daugintis ištisus metus, nors paprastai nuo rugsėjo iki kovo ir gali poruotis iki trijų kartų per metus.

Vyrai lavos garniai gauna ryškias veisimo spalvas ant kojų ir snapų, o kai kurie, pavyzdžiui, didieji ir snieguotieji apuokai, sukuria aigretes, kurios yra įspūdingos galvos, kaklo ir mentės plunksnos. Veisdamas garnis turi juodą snapą ir ryškiai oranžines kojas, tačiau po veisimosi sezono jie išblunka iki pilkos spalvos.

Susikūrusios poros, moterys stato lazdelių lizdus ant medžių, krūmų ar krūmų šalia vandens, o vyrai renka reikalingas medžiagas. Dedama iki 10 kiaušinių, kurie inkubuojami, o perinimas yra asinchroninis.

Abu tėvai maitina jauniklius, kurie pabėga per 4 - 8 savaites. Praeityje buvo sumedžioti dėl mėsos ir kai kurių rūšių, pavyzdžiui, efektingų plunksnų erškėčių, kai kuriose šalyse jie beveik išnyko, tačiau dabar jau atgavo savo skaičių. Šie paukščiai nebijo žmonių.