„Galapagų Nazcos“ paukštis

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

TheNazca Booby Bird(Sula granti) yra putlus paukštis, randamas Ramiojo vandenyno rytuose, būtent Galapagų salose, kur jį gali pamatyti ekologiniai turistai, ir Clippertono saloje. Anksčiau jis buvo laikomas Kaukių papūgyje porūšiu, tačiau Nazca Booby dabar pripažįstamas kaip atskira rūšis. Nazca Booby atsiranda kartu su Kaukė Booby Klipertono saloje, kur jie retai gali hibridizuotis.

anglų aviganis kolis

(Tos pačios genties hibridų kryžminimasis kartais vadinamas tarprūšiniais hibridais arba kryžminimais. Hibridai tarp skirtingų porūšių rūšyje yra žinomi kaip specifiniai hibridai).





„Nazca Booby Birds“ yra didžiausi iš visų papūgų paukščių Galapagų salose. Nazca Booby paukščiai yra žemės lizdininkai ir vienmečiai augintojai, tačiau per pastaruosius kelerius metus jie elgėsi kaip oportunistiniai veisėjai. Piršlybų metu Nazcos papai rodo įdomų šokio ritualą, kuris prasideda dangaus tašku. Šį rodymą atlieka nacių patinai, norėdami parodyti potencialioms patelėms, kad juos galima poruoti.

Tada Nazcas patinas laukia, kol patelės parodys ir atliks dangaus tašką. Tačiau moterims šis veiksmas parodys, kad jos nori, kad vyrai jas sužavėtų.



Kai abi šalys susitaria, patinai pradeda siūlyti dovanas patelėms. Iš pradžių šios dovanos bus ignoruojamos, lygiai taip pat, lyg patelė sakytų: „Aš dar nepakankamai tavęs pažįstu“, tačiau netrukus ji priims dovaną. Kai tik tai atsitiks, jiems tik poros laikas.

pitbulio ir rotveilerių mišinys

Poravimasis trunka ne taip ilgai, kaip piršlybos, tai vyksta itin greitai. Pats šokis siekia sukurti mažą įdubimą žemėje, kur galiausiai bus dedami kiaušiniai.

Nazca Booby Birds deda du kiaušinius, praėjus kelioms dienoms, išskyrus vieną jauniklį, išgyvena dėl praktikos, vadinamos „privalomu brolių ir seserų nužudymu“. Šiame procese vienas iš viščiukų išstumia kitą, paimdamas didžiąją dalį maisto, todėl auga greičiau. Tai pasiekus, didesnis jauniklis iš lizdo išmuša mažiausią ir silpniausią jauniklį, palikdamas mirti nuo troškulio ar šalčio. Tėvas Nazca Booby Birds nesikiš, o jaunesnė jaunikė neišvengiamai mirs.



rusų kaukazo kalnų aviganis

Manoma, kad dedami du kiaušiniai, kad vienas liktų draudimu, jei kitas sunaikintų ar suvalgytų, pvz. kirai, arba jauniklis miršta netrukus po perėjimo.

Per pastaruosius ketverius ar penkerius metus Nazca putlūs paukščiai nuolat perėjo. Panašu, kad tai yra ta, kad jie gali keisti savo mitybą. Nazca Boobies yra žinomas kaip pelaginis tarp salų. Tai reiškia, kad jie žvejoja maždaug penkias – dvidešimt mylių nuo kranto. Tradiciškai Nazca valgė keletą salemų (juodai dryžuotų snaiperių) ir sardines, tačiau nuo paskutinio El Niño-Southern osciliacijos (ENSO) (1998) okeanografijos sąlygos kažkaip skiriasi ir žuvų pasiskirstymas pasikeitė. Dabar įprasta, kad salemas ir sardines pakeičia daugiau skraidančių žuvų.

Atrodo, kad „Nazca Booby Birds“ paukščiai buvo labai prisitaikę, todėl pastaruosius ketverius ar penkerius metus jie be perstojo lizdus.