Galapagai mojavo Albatrosu

Vaizdo šaltinis

ThePamojavo Albatrosastaip pat žinomas kaip„Galapagų albatrosas“. Tai didžiausias iš Galapagų paukščių, kurio sparnų ilgis yra 7–8 pėdos ir svoris 7–11 svarų. Jie gali užaugti iki 86 centimetrų (34 colių) ilgio.

Banguoti albatrosai pasižymi gelsvai kreminiu kaklu ir galva, kuris kontrastuoja su dažniausiai rudais kūnais. Dar labiau išsiskiria jų labai ilga, ryškiai geltona sąskaita, kuri atrodo neproporcingai didelė, palyginti su palyginti maža galva ir ilgu, plonu kaklu.



piemuo sumaišytas su haskiu

Žemėje jie vaikšto su klija ir atrodo labai gremėzdiški, tačiau ore jie yra vieni gražiausių paukščių, kokius tik galėjai pamatyti. Banguoti albatrosai yra labai ištikimi vienas kitam paukščiai, kai patinas, susiradęs poravimosi partnerę, liks kartu ir augins jauniklius, kol vienas iš jų mirs.



Pagrindiniai banguoto albatroso maisto šaltiniai yra žuvys, kalmarai ir vėžiagyviai. Tačiau pastebėta, kad jie grobia ir kitus maisto šaltinius, įskaitant kitų paukščių regurgituotą maistą.

Banguoti albatrosai gali gyventi iki 45 metų. Įrašyta, kad ilgiausiai gyvenęs Albatrosas gyveno iki 51 metų. Albatrosas yra turbūt vienas seniausių gyvų paukščių.



Banguoti albatrosai randami tik vienoje iš Galapagų salų - Espanoloje, kur jie susiburia į dvi pagrindines kolonijas. Kaip ir kiti paukščiai, kurie pirmiausia sklando, „Waved Albatross“, norėdamas pakilti, pasikliauja stipriu priešpriešiu.

„Waved Albatross“, kaip ir kiti albatrosai, dalį metų praleidžia jūroje. „Waved Albatross“ nevažiuoja labai toli, o kai keliauja, jo nėra labai ilgai.

Nuo sausio iki kovo jie randami Ramiajame vandenyne į rytus nuo Galapagų, palei Ekvadoro ir Šiaurės Peru pakrantes. Daugelis banguotų albatrosų dažnai renkasi Gvajakilio įlankoje. Jie pradeda grįžti kovo viduryje ir pabaigoje, vyrai atvyksta pirmieji. Kai „Waved Albatross“ poruojasi visą gyvenimą, patinas grįžta į ankstesnių metų veisimosi teritoriją ir laukia savo partnerio.



Banguoti Albatrosai, kaip ir kiti Albatrosai, dalyvauja labai ilgame, triukšmingame ir kompleksiškame piršlybų rituale. Jie šoka ir tvoroja tarpusavyje snapais, kuriuose partneriai lenkiasi, atsisuka vienas į kitą ir greitai pliaukšteli snapu pirmyn ir atgal.

Kitu žingsniu kiekvienas atsigręžia į stačią laikyseną, kartais nusiteikęs atmerkęs snapą. Tada jų snapai stipriai ploja. Kartais paukščiai greitai išplaks snapus. Šokis taip pat apima lenkimąsi ir paradą aplinkui, galvą siūbuojant vienas į kitą perdėtu mostu, lydint nosies „anh-a-annhh“ garsui. Šokis yra ilgesnis ir labiau įsitraukęs, kai susitinka nauja „Albatrosses“ pora arba poromis, kurių perėti nepavyko praėjusiame sezone.

Kai patelė deda kiaušinį nuo balandžio vidurio iki liepos, abu tėvai kiaušinį inkubuoja maždaug du mėnesius. Ankstyvosiose inkubacijos stadijose kiekvienas tėvas su kiaušiniu sukasi ilgus posūkius, kurie vienu metu gali trukti 3 savaites. Kai perėjimo laikas artėja, šie posūkiai su kiaušiniu sutrumpėja.

maltiečių ših tzu ruda

Albatroso patelė kiaušinius deda ant žemės, o ne daro jiems lizdą. Inkubaciniu laikotarpiu tėvai dažnai ridena kiaušinį, įveikdami 40 metrų atstumą. Priežastis, kodėl „Albatrosses“ taip daro, yra neaiški, tačiau panašu, kad ši veikla prisideda prie sėkmingesnio jauniklio perėjimo.

Kai kiaušiniai išsirita, viščiukas yra tamsiai rudas ir padengtas garbanotomis tamsiai rudomis pūkuotomis plunksnomis. Per pirmąsias savaites po jauniklio išsiritimo vienas iš tėvų saugo jauniklį, o kitas renka maistą. Jaunikliams šiek tiek paaugus, jie paliekami nesaugomi darželių grupėse, o abu tėvai ilgiau praleidžia jūroje ieškodami maisto.

Kad ir koks maistas būtų užfiksuotas, jis laikomas tėvų skrandyje, kur jis virsta aliejingu skysčiu. Tėvas gali laikyti šį skystį skrandyje ilgai nevirškindamas, todėl jo medžioklės ekspedicijos tampa efektyvesnės, nes nereikia dažnai grįžti.

Tėvai, grįžę į koloniją, suranda savo jauniklius ir paskui pumpuoja skystį į jauniklių skrandį. Vienu šėrimo metu į viščiuko skrandį galima įberti net 2 kilogramus skysčio. Šis tūris priverčia jauniklį išbrinkti ir atrodyti kaip per daug išpūstas rudas krepšys. Jis gali vos judėti, kol suvirškinamas aliejus. Taip jie būna sotūs ir maitinami, o tėvai ilgą laiką grįžta į jūrą ieškoti daugiau maisto.

Kai jauniklis išskrenda, jie palieka savo darželius ir skrenda su tėvais į Ramiojo vandenyno vakarus. Tėvai kasmet grįžta į Espanolą poruotis, tačiau jaunikliai lieka nuošalyje penkerius ar šešerius metus, kol bus pasirengę pirmą kartą pradėti veisti.

Galapagų banguotų albatrosų populiaciją saugo nacionalinio parko darbuotojai. Tačiau ribotas nuotolis, ilgųjų ūdų žvejybos priegauda, ​​turizmo sutrikimai, ligos ir neteisėtos žvejybos netoliese vandenyse padariniai kelia didelį pavojų.

Panašu, kad ypač ilgosiomis ūdomis žvejojanti rūšis daro didelę įtaką rūšiai, kurią IUCN 2000 m. Padidino kaip „Pažeidžiamą“ nuo beveik trejeto. Nepaisant to, kad 2001 m. Vis dar pasitaiko 34 700 suaugusių paukščių, jų skaičius, matyt, pradėjo mažėti. greičiausiai dėl ūdų žvejybos, kuri taip pat pakenkia lyčių santykiui (vyrai žudomi dažniau).

Kadangi dėl dabartinės padėties gyventojai yra labai pažeidžiami katastrofiško žlugimo ir išnykimo, 2007 m. IUCN Raudonajame sąraše „Waved Albatross“ yra įtrauktas į kritiškai pavojingo statusą.