„Gentoo“ pingvinas

Vaizdo šaltinis

The„Gentoo Penguins“yra greičiausias povandeninis maudymosi paukštis, pasiekiantis 36 kilometrų per valandą (22,3 mylių per valandą) greitį. „Gentoo Penguins“ lizdai yra dideliuose ir triukšminguose veisimo kolonijose, greta smėlio ar malksnos paplūdimių, daugiau nei 80 vietų aplink Falklando salas. Salose yra apie 300 000 perinčių porų.

The„Gentoo“ pingvinaslengvai atpažįstamas iš plačios baltos juostos, kuri eina per galvos viršugalvius nuo vienos akies iki kitos. „Gentoo Penguins“ turi labai ryškiai oranžinį snapą. Viščiukai turi pilką nugarą su baltais priekiais. Suaugę „Gentoo“ pingvinai pasiekia 75–90 centimetrų aukštį. Gentoo pingvinai yra didžiausi standžiųjų uodegų šeimos nariai.





Patinų maksimalus svoris yra maždaug 8 kilogramai prieš pat molavimą, o mažiausias svoris yra apie 5,5 kilogramo prieš pat molinį. Patelių maksimalus svoris yra 7,5 kilogramai prieš pat molting, tačiau, saugant jauniklius lizde, jų svoris nukrenta iki mažiau nei 5 kilogramų. Gentoo pingvinai yra nedrąsiausia pingvinų rūšis.

koks bus vokiečių aviganių laboratorijos mišinys

„Gentoo“ pingvinų dieta

Gentoo pingvinai yra oportunistiniai tiekėjai, o aplink Folklendą yra maždaug vienoda žuvų, vėžiagyvių ir kalmarų dalis. „Gentoo“ pingvinai daugiausia gyvena iš vėžiagyvių, tokių kaip kriliai, o žuvys sudaro tik apie 15% dietos.

„Gentoo“ pingvinų elgesys

Suaugę „Gentoo Penguins“ mėgaujasi maistu savo jaunikliams tik maždaug už 24 kilometrų nuo kolonijos. Vidutiniškai jie neria giliau nei Chinstrap pingvinai ir Adelijos pingvinai siekiant išvengti konkurencijos. Skirtingai nuo kitų pingvinų, tokių kaip Adelies , „Gentoo Penguins“ gali padėti kiaušinių sankabą, jei pameta originalią sankabą.

„Gentoo“ pingvinų reprodukcija

Rugsėjį ar spalį „Gentoo Penguins“ paprastai deda du kiaušinius tris dienas vienas nuo kito. Antrasis kiaušinis dažnai būna mažesnis už pirmąjį. Tuomet tėvai uoliai saugo abu kiaušinius, kol jie išsiris maždaug po 5 savaičių.

Viščiukų išgyvenimas dažnai priklauso nuo maisto prieinamumo ir plėšrūnų trūkumo. Jei maisto trūksta, tėvai pirmiausia maitina stipresnį iš dviejų jauniklių, aukodami silpnesnį.

Jaunikliai lizde išbūna apie mėnesį, tuo metu jie suformuoja darželių grupes arba „lopšelius“, o jų tėvai medžioja maistą. Maždaug po 3 mėnesių (paprastai sausio mėnesį) jaunikliai išaugina suaugusių plunksnas ir sugeba patys išsiveržti.

„Gentoo“ pingvinų plėšrūnai

Gentoo pingvinų kiaušinius ima skuos (jūros paukščiai Stercorariidae šeimoje). Jaunus pingvinus grobia kekės, karakaros (falcons), rudadumbliai kirai, milžiniškos petels ir laukinės katės, o vyresnius paukščius - leopardiniai ruoniai. Lizdus dažnai suploja abejingi dramblių ruoniai, jiems judant po kolonijas.

Gentoo pingvinų apsauga

Apskaičiuota, kad yra daugiau kaip 250 000 gentinių pingvinų porų, o 2000 m. IUCN raudonajame sąraše jie yra išvardyti kaip mažesnės rizikos - šalia grėsmės.