Auksinis fazanas

Vaizdo šaltinis

Auksinis fazanas (Chrysolophus pictus), dar vadinamas „kinų fazanu“, yra viena iš populiariausių fazanų rūšių, kilusi iš kalnuotų Vakarų ir Centrinės Kinijos miškų.



Auksinis fazanas buvo pristatytas Jungtinėje Karalystėje maždaug prieš 100 metų, o vasarą poruojasi maždaug 101–118 poros. Šis atsparus, medžiojamas paukštis priklauso Galliformes būriui ir yra mažesnė fazanų rūšis.

Auksinis fazanas kartu su ledi Amherst Pheasant (Chrysolophus amherstiae) sudaro „Ruffed Pheasants“ grupę, pavadintą dėl jų raukšlių, kurios per pirštu pasklido po veidą ir kaklą.



Amerikos pitbulio kainos

Norėdami sužinoti daugiau apie auksinio fazano savybes, buveinę, mitybą, elgesį ir dauginimąsi, naudokite toliau pateiktą informaciją.

Auksinio fazano charakteristikos

Vyrų ir moterų auksiniai fazanai atrodo skirtingai. Patinų ilgis yra 90–105 centimetrai, o uodega sudaro du trečdalius viso ilgio. Patelės yra šiek tiek mažesnės, jų ilgis yra 60–80 centimetrų, o uodega sudaro pusę viso ilgio. Jų sparnų ilgis yra apie 70 centimetrų, o svoris - apie 630 gramų.



Auksinius fazanus vyrus galima lengvai atpažinti iš ryškių spalvų. Jie turi aukso spalvos raudoną antgalį, kuris tęsiasi nuo viršugalvio iki kaklo. Jie turi ryškiai raudoną apatinę dalį, tamsios spalvos sparnus ir šviesiai rudą, ilgą, barzdotą uodegą. Jų gumbai taip pat auksiniai, viršutinė nugaros dalis yra žalia ir ryškiai geltonos akys su mažu juodu vyzdžiu. Jų veidas, gerklė ir smakras yra rūdžių spalvos, o klijai ir orbitos oda yra geltonos spalvos. Snapas, kojos ir pėdos taip pat geltonos.

Auksinės fazanės moterys yra mažiau spalvingos ir blankesnės nei vyrai. Jie turi margą rudą plunksną, šviesiai rudą veidą, gerklę, krūtinę ir šonus, šviesiai geltonas kojas ir yra lieknesni.

Auksinio fazano buveinė

Auksinio fazano pageidaujamos buveinės yra tankūs miškai ir miškeliai ir retas pomiškis.

Auksinio fazano dieta



Auksiniai fazanai daugiausia žemėje minta grūdais, bestuburiais gyvūnais, uogomis, gūžėmis ir sėklomis, taip pat kitų rūšių augmenija.

rusų lokio šuns šuniukas

Auksinio fazano elgesys

Auksiniai fazanai yra labai baikštūs paukščiai ir dieną slėpsis tamsiuose, tankiuose miškuose ir miškuose, o naktį rausis labai aukštuose medžiuose. Auksiniai fazanai dažnai maitinasi žemėje, nepaisant savo sugebėjimo skristi, taip gali būti todėl, kad jie yra gana nerangūs skrydžio metu. Tačiau jei jie nustebę, jie gali pakilti staigiu sparčiu judesiu aukštyn su savitu sparno garsu.

Apie jų elgesį gamtoje mažai žinoma, nes nors vyrai yra labai spalvingi paukščiai, juos sunku pastebėti. Geriausias laikas stebėti auksinį fazaną yra labai anksti ryte, kai jie gali būti matomi proskynose.



Balsai apima „chack chack“ garsą. Perinimosi metu patinai turi savitą metalinį skambutį. Be to, patinams demonstruojant piršlybas, jis kaip galvos apdangalas išskleis kaklo plunksnas ant galvos ir snapo.

terjerų karalius

Auksinio fazano reprodukcija

Auksinių fazanų patelės balandžio mėnesį dėjo apie 8–12 kiaušinių. Inkubacinis laikas yra apie 22 - 23 dienas. Jaunikliai išskrenda po 12 - 14 dienų. Patinai ryškias spalvas įgyja antraisiais gyvenimo metais, tačiau pirmaisiais metais yra lytiškai subrendę. Auksinio fazano gyvenimo trukmė yra 5 - 6 metai.

Auksinio fazano apsaugos statusas

IUCN auksinius fazanus priskiria „mažiausiai susirūpinusiems“.