Didesnis pelės ausų šikšnosparnis

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

TheDidysis pelės ausų šikšnosparnis(Myotis myotis) yra reta šikšnosparnių rūšis Didžiojoje Britanijoje. Manoma, kad rūšis išnyko, kol pastaraisiais metais buvo atrasta keletas individų. Didžiojo pelės ausų šikšnosparnis buvo paskelbtas išnykusiu maždaug prieš 12 metų, kai manoma, kad paskutinis patinas mirė Sasekse (JK). Maždaug prieš dvejus metus visoje Britanijoje buvo rasta asmenų.

Vieną Bognore rado pagyvenusi ponia, deja, ji mirė. Pernai vienas jaunas patinas buvo aptiktas žiemojantis tunelyje netoli Čičesterio.



Šikšnosparniai yra labai nesuprasti žinduoliai, jie iš tikrųjų nėra akli, kaip sakoma, ir yra labai sumanūs skrajūnai. Šikšnosparniai daugiausia skraido naktį ir skleidžia aukštų skambučių srautą bei klausosi grįžtančių aidų, kurie suteikia jiems aiškų „garso“ vaizdą apie savo aplinką.



dotsoninis šunų mišinys su chihuahua

„Greater Mouse-Eared“ šikšnosparnis yra didžiausia Britanijos šikšnosparnių rūšis. Kailis yra trumpas ir tankus, pilka ruda spalva nugaroje ir blyškesnė apatinėje dalyje. Jų veidas yra plikas ir rausvos spalvos. Jų ausys yra šviesios spalvos, ilgos ir plačios. Jų tragas yra ilgas, apačioje yra platus, bet šalia jo galiukų siauresnis. Didžiojo pelės ausų šikšnosparnio dydis yra ne tik dėl didelio sparnų ilgio, bet ir dėl to, kad jo kūnas yra palyginti didelis. Jų sparnai yra dideli, platūs ir pilkos spalvos. Jo skrydis yra lėtas, bet stiprus.

„Greater Mouse-Eared“ šikšnosparnis yra atvirų miškų ir parkų šikšnosparnis. Europos pietuose vasaros mėnesiais jis apsigyvens urvuose, tačiau toliau į šiaurę jis gyvena šiltose palėpėse, bokštuose ir rūsiuose. Jis žiemoja urvuose, kasyklose ar rūsiuose, kurių temperatūra yra nuo 7 iki 12 laipsnių. Hibernakulėje (žiemos metu, kaip žiemojančio gyvūno) susirinks nuo 100 iki 1000 šikšnosparnių.



Šikšnosparnis su pelės ausimis teikia pirmenybę gana atviriems peizažams, kuriuose jis gali lengvai medžioti. Jis atsiranda po saulėlydžio ir medžioja pievose ir laukuose, soduose ir miško pakraščiuose. Kartais tai yra migrantas, nuvažiuojantis iki 100 kilometrų, kad surastų tinkamas žiemos miego sąlygas. Didžiojo pelės ausų šikšnosparnis žiemoja nuo spalio iki kovo. Šikšnosparnis su pelės ausimis reguliariai važiuos 20 kilometrų, kad pasiektų savo medžioklės plotus iš jų prieplaukų.

auksaspalvių retriverių cockapoo mišinys

Iš 16 Britanijoje paliktų šikšnosparnių rūšių šešios yra nykstančios arba retos, o kitos šešios laikomos pažeidžiamomis.

vokiečių aviganių mišinių laboratorija

Nors pelės ausis turintis šikšnosparnis gali būti sunkiai pastebimas personažas, pipistrelle šikšnosparnio, mūsų labiausiai paplitusios rūšies, gausiai galima rasti didžiausiame Hampšyro šikšnosparnių namelyje - iki 800 šikšnosparnių. Kiekvieną vasarą daugybė šikšnosparnių spiečiuojasi už pagrindinio jų būsto. Kodėl jie taip elgiasi, nežinoma, tačiau manoma, kad tai gali būti būdas pakviesti kitus šikšnosparnius į odą.



Nors daugelis žmonių bijo šikšnosparnio - daugiausia dėl jo išgalvotų vampyro ryšių - jie iš tikrųjų mums yra labai naudingi.

Šikšnosparnio šikšnosparnis yra tik keturių centimetrų ilgio ir sveria mažiau nei dviejų pensų monetą, tačiau per vieną naktį gali suvalgyti iki 3000 midgesų. Tačiau net ir gana paplitęs pipistrelio šikšnosparnis nuo 1970-ųjų sumažėjo 70 proc. Daugiausia dėl intensyvaus ūkininkavimo, ypač dėl pesticidų naudojimo ir gyvatvorių pašalinimo. Naujausi tyrimai parodė, kiek pažeidžiamos yra mūsų šikšnosparnių rūšys.

Šikšnosparnių apsaugos fondo ir RSPB tyrimas atskleidžia, kad kūrėjai reguliariai gadina ar naikina šikšnosparnių kepurėles. Dauguma šių pažeidimų įvyksta tada, kai statybininkai keičia namams skirtas sofito lentas arba renovuoja apleistus pastatus, tokius kaip tvartai.