Pilkoji džiunglių paukščių paukštis

Vaizdo šaltinis

Pilkieji džiungliai (Gallus sonneratii) yra laukinių naminių paukščių rūšis, endeminė amžinai žaliuojančiam kalvų miškui pietų ir vakarų Indijoje.



Pilkieji džiunglių paukščiai daugiausia sutinkami Indijos pusiasalyje, tačiau tęsiasi iki Gudžarato, Madhja Pradešo ir pietų Radžastano.

Pilkųjų džiunglių paukščių diapazonas sutampa su raudonųjų džiunglių paukščiais, kurie yra daugiau palei Himalajų papėdes. Pilkieji džiunglės paukščiai dar vadinami Sonnerat džiunglių paukščiais.



Norėdami sužinoti daugiau apie pilkųjų džiunglių paukščių savybes, buveinę, mitybą, elgesį ir dauginimąsi, naudokitės žemiau pateikta informacija.

Pilkųjų džiunglių paukščių charakteristikos

Pilkųjų džiunglių paukščių patinas turi juodą peleriną su aukso / geltonos spalvos dėmėmis, o vaškinė, vandeniui atspari plunksna yra pilkai / ruda ir smulkių raštų. Jis turi raudoną vatą ir šukas bei raudonas kojas, turinčias spyglius. Ant kaklo yra ilgos tamsios plunksnos, kurios baigiasi maža geltona plokštele. Patinai per vasaros veisimosi sezoną ar po jo suardo spalvingas kaklo plunksnas. Centrinės uodegos plunksnos yra ilgos ir išlenktos



Patelė yra daug blankesnė išvaizda, kuri būdinga daugumai paukščių patelių. Jų apačioje yra rudi ir balti dryžiai, o kaklą ir pečius apgaubia smulkiai marginti geltoni pelerinai. Patelės kojos yra geltonos, joms trūksta patinų turimų sparnų.

pitbulio mišinio šuniukai

Pilka džiunglių paukščių buveinė

Mėgstamiausios pilkųjų džiunglių paukščių buveinės yra šileliai miško paklotėse ir atviras šveitimas.

Pilkųjų džiunglių paukščių dieta

Pilkieji džiunglių paukščiai ieško mišrių mišrių patinų ir patelių grupių. Jie minta bambuko sėklomis, grūdais, termitais, vabzdžiais ir uogomis.

Pilkųjų džiunglių elgesys



Pilkieji džiunglių paukščiai yra balsingi paukščiai, kurie skambina garsiai, skiriamuoju ir skamba kaip „Ku-kayak-kyuk-kyuk“. Pilkųjų džiunglių paukščių skambutį galima išgirsti anksti ryte arba sutemus.

Pilkieji džiunglės dažniausiai matomi ant žemės, tačiau jie sugeba nuskristi į medžius, norėdami pabėgti nuo plėšrūnų ar tiesiog paplepėti. Šie ištvermingi paukščiai yra žinomi dėl to, kad yra labai ritualizuojami ieškant maisto ir ginantis.

Pilkųjų džiunglių paukščių reprodukcija

Veisimosi sezonas vyksta nuo vasario iki gegužės. Patelė deda nuo 4 iki 7 šviesiai kreminių kiaušinių, kurie inkubuojami 21 dieną. Vyrai lietingomis naktimis dažnai padarys pareigingus tėvus, perins jauniklius ant žemės ar arti jos. Patelė jauniklius augina maždaug 9 savaites, o po to palieka juos patinui, kol ji inkubuoja naują vaisingų kiaušinių sankabą.


Pilkųjų džiunglių paukščių apsaugos būklė

Pilkosios džiunglės paukščiai IUCN priskiriami „Mažiausiai susirūpinusiems“. Nors šių paukščių yra daug, jie vis dar medžiojami dėl mėsos ir ilgų kaklo pirštų plunksnų, kurios naudojamos žvejybos masalams gaminti. Buveinių praradimas taip pat yra dar viena grėsmė pilkiesiems džiungliams.



Ar žinojai tai apie pilkąsias džiungles?

Kryžiai tarp pilkųjų džiunglių ir naminių vištų yra žinomi kaip bengalai.