Lazdynų bendrabutis

Vaizdo šaltinis

Lazdynų bendrabutis(Muscardinus avellanarius) yra mažas žinduolis. Lazdynų bendrabutis yra vienintelis gyvas Muscardinus genties narys. Lazdynų bendrabučio ilgis yra 6–9 cm, o uodega yra 5,7–7,5 cm. Jų svoris yra nuo 15 iki 30 gramų. Mažai žinoma apie jų socialinę organizaciją, tačiau manoma, kad jie kartais gyvena poromis.



Miegamieji yra naktiniai ir žiemoja nuo spalio iki balandžio. Jie yra geri alpinistai ir didžiąją laiko dalį praleidžia medžių laje.

Lazdynų miegamasis taip pat žinomas kaip paprastasis miegamasis ir yra gimtoji šiaurės Europoje ir Mažojoje Azijoje.



Lazdynų miegamieji yra vieninteliai maži žinduoliai Didžiojoje Britanijoje, turintys visiškai kailinę uodegą. Lazdynų miegamąjį galima išskirti iš kitų pelės dydžio žinduolių pagal storą, krūminę uodegą. Viršutinėse jų dalyse yra oranžinis / rudas kailis, apatinės - geltonos / baltos spalvos, gerklė balta. Lazdynų ramunės minta sėklomis, gėlėmis, vaisiais ir vabzdžiais. Riešutai, įskaitant kaštonus, giles ir lazdyno riešutus, yra svarbūs maisto šaltiniai prieš žiemos miegą.

Didžiojoje Britanijoje lazdyno miegamieji yra daugiausia pietinėse apskrityse, nors jų yra keliose išsibarsčiusiose vietose Ežerų rajone ir Velso viduryje. Lazdynų mieguistai gyvena lapuočių miškuose, kuriuose auga krūmai, medienos ir gyvatvorės.

Lazdynų miegamieji yra naktiniai padarai, kurie beveik visą savo budėjimo laiką praleidžia tarp medžių šakų ieškodami maisto.

Lazdynų miegamasis ilgus aplinkkelius apvažiuos medžių viršūnėmis, o ne nusileis ant žemės ir pakels pavojų.

Žiemą lazdyno miegamieji žiemoja inkiluose po lapų paklotėmis miško paklotėje. Pabudę pavasarį, jie pomiškyje stato austinius sausmedžių žievės ir šviežių lapų lizdus.

Jei oras yra šaltas ir drėgnas, o maisto trūksta, lazdyno miegamieji taupo energiją, eidami į kūną, kai susisuka į kamuolį ir eina miegoti. Todėl lazdynų miegamieji didelę savo gyvenimo dalį praleidžia miegodami, žiemą žiemodami arba vasarą miegodami.

Lazdynų miegamajame užauginama viena ar dvi vados per metus, paprastai iš keturių jauniklių (nors šiukšlių dydis gali svyruoti nuo 1 iki 7). Jaunikliai pirmą kartą palieka lizdą po keturių savaičių, tačiau gali likti su mama dar septynias savaites. Lazdynų miegamųjų gyvenimo trukmė yra maždaug 5 metai.

Lazdynų miegamieji yra 2000 m. IUCN raudonojo sąrašo mažesnės rizikos kategorijoje. Didžiojoje Britanijoje juos saugo įstatymai ir jie negali būti nužudyti, sužeisti, sutrikdyti lizdus, ​​surinkti, įstrigti ar parduoti, išskyrus pagal licenciją. Dėl tinkamos buveinės praradimo Didžiojoje Britanijoje jų skaičius smarkiai sumažėjo.