Indijos gegutė

Vaizdo šaltinis

Indijos gegutėyra plačiai aptinkamas visoje Azijoje nuo Pakistano iki Indijos, Šri Lankoje, Indonezijoje, Kinijoje ir Rusijoje.



Yra du Indijos gegutės porūšiai: Cuculus micropterus micropterus ir Cuculus micropterus concretus.

Norėdami sužinoti daugiau apie Indijos gegutės savybes, buveinę, mitybą, elgesį ir dauginimąsi, naudokite toliau pateiktą informaciją.

Indijos gegutės charakteristikos

Indijos gegutė yra vidutinio dydžio paukštis, kurio ilgis siekia apie 30 centimetrų (13 colių). Jis yra pilkai / rudos spalvos, o apačioje yra platus juodas barjeras, o patelė - siauresnė.



Indijos gegutės uodegoje yra tamsios spalvos baltos spalvos antgaliai. Jų snapai maži, o aplink akis geltoni akių žiedai. Rainelė yra nuo šviesiai rudos iki rausvos.



Šios gegutės turi oranžines kojas. Nors vyrai ir moterys yra panašios išvaizdos, moterys šiek tiek skiriasi tuo, kad gerklėje yra blankesnės spalvos, o krūtinėje ir uodegoje - daugiau rudos spalvos.

Indijos gegutės buveinė

Indijos gegutė gyvena miškuose ir atviroje pamiškėje net 3600 metrų aukštyje. Jų pageidaujama buveinė yra lapuočių ir amžinai žaliuojantys miškai, tačiau jie taip pat yra sodo žemėse ir storuose krūmuose.

pitbull ir juodas laboratorijos mišinys

Indijos gegutės dieta

Indijos gegutės maitinasi plaukuotais vikšrais ir kitais vabzdžiais. Jie taip pat kartais valgo vaisius. Indijos gegutės linkusios maitintis viršutiniame miškų vainike, kur jie oru minta skraidančiais termitais. Šėrimui ji teikia pirmenybę lapuotus medžius.

Indijos gegutės elgesys



Indijos gegutės garsiai skambina, kurią daugiausia sudaro keturios natos, apibūdinamos kaip „bo-ko-ta-ko“.

parduodami balti Sibiro haskių šuniukai

Indijos gegutė yra drovus, vienišas paukštis, žiemos metu migruojantis į pietus.

Indijos gegutės reprodukcija

Indijos gegutės veisimosi sezonas skiriasi nuo gegužės iki liepos Šiaurės Kinijoje, nuo kovo iki rugpjūčio Indijoje, nuo sausio iki birželio Birmoje ir nuo sausio iki rugpjūčio Malajų pusiasalyje.



Indijos gegutė yra perų parazitas, dedantis vieną kiaušinį kitų paukščių lizduose, pavyzdžiui, varnų ir drongų lizduose. Prieš dėdamas savo, jis suvalgys kito paukščio kiaušinius. Kiaušiniai išsirita po 12 - 14 dienų inkubacinio laikotarpio, priklausomai nuo regiono.

Gegutės jauniklių karūnoje yra balti ženklai, baltas gerklė ir smakras, kuris skiriasi nuo tamsios spalvos veido. Jie yra rudesnės spalvos su plačiais baltais antgaliais ant galvų ir sparnų plunksnomis. Nestlings turi oranžinę / raudoną burną ir geltonus flanšus į tarpą (atviros burnos vidus).


Indijos gegutės apsaugos statusas

Indijos gegutė IUCN priskiriama „Mažiausiai susirūpinusiam“.