Indijos raganosis

Vaizdo šaltinis

Indijos raganosisIndijos raganosis(Rhinoceros unicornis), taip pat žinomas kaip „didysis vienaragis raganosis“. Indijos raganosis kadaise gyveno vietovėse nuo Pakistano iki Birmos ir galbūt net klajojo Kinijoje. Tačiau dėl žmonių įtakos jų arealas sumažėjo ir dabar jų yra tik mažose populiacijose šiaurės rytų Indijoje ir Nepale.

Indijos raganosis apsiriboja aukštais žolynais ir miškais Himalajų papėdėje. Indijos raganosio buveinė yra tropiniai ir subtropiniai žolynai, savanos, krūmų žemės, pelkės ir miškai - panašūs į baltojo raganosio.



maltiečių kryžius ši tzu

Indijos raganosio savybės

Indijos raganosisyra didžiausias iš trijų Azijos raganosių. Indijos raganosis turi vieną juodą ragą, kuris yra tiek vyriškos, tiek moteriškos rūšies, ir pilką odą su rausvomis odos raukšlėmis, kurios suteikia šarvais padengtą išvaizdą. Indijos raganosių patinai rodo didžiulį kaklo raukšlių išsivystymą.



Indijos raganosių viršutinės kojos ir pečiai yra padengti į karpas panašiais nelygumais. Indijos raganosio burna atrodo kaip kryžius tarp plačiašakių ir kabliukų. Nors ji yra gana plati, ji turi mažą prehensile lūpą. Indijos raganosis turi tik vieną iš gryno keratino pagamintą ragą, kuris pradeda pasirodyti maždaug po vienerių metų po gimimo. Indijos raganosių vieno rago ilgis yra nuo 20 iki 101 centimetro. Jie yra maždaug tokio pat dydžio kaip ir balti raganosiai.



Indijos raganosis užauga 6 pėdų ūgio ir sveria nuo 4000 iki 6000 svarų. Indijos raganosių gyvenimo trukmė yra nuo 35 iki 45 metų. Šie raganosiai yra puikūs plaukikai ir sausumoje trumpą laiką gali bėgti iki 35 mylių per valandą. Indijos raganosis turi puikią klausą ir kvapą, tačiau blogai mato.

Indijos raganosio reprodukcija

Indijos raganosių patinėliai gali veistis 9 metų amžiaus, o indiškos raganosių lyties branda būna 5 metų, o pirmieji veršeliai būna 6–8 metų. Patelė švilpia sezono metu, kad vyrai žinotų, kada ji pasirengusi poruotis. Nėštumo laikotarpis yra apie 16 mėnesių. Vienintelis veršiukas gimsta maždaug kas 3 metus. Raganosių mama yra dėmesinga ir saugi, jauni kelerius metus būna su mama. Patelės ir jų jaunikliai keliauja kartu, tačiau vyrai dažniausiai keliauja vieni ir yra teritoriniai.

Indijos raganosio anatomija



Indijos raganosių apsaugos statusas

Indijos arba didesnis vienaragis raganosis yra išsaugojimo sėkmės istorija. Griežtų apsaugos priemonių dėka jos gyventojų skaičius išaugo nuo 600 1975 m. Iki maždaug 2230 šiandien. Tačiau tai vis dar nykstantis gyvūnas, kuriam gresia nuolatinis pavojus dėl brakonieriavimo dėl savo rago.

Saugomas Indijos ir Nepalo teritorijas, kuriose šis raganosis išlikęs, supa tankios žmonių populiacijos. Labai svarbu užtikrinti, kad bendruomenės, gyvenančios aplink raganosių draustinius, taip pat būtų užjaučiančios ir gautų naudos iš raganosių tarp jų.

Indijos raganosiai naudoja komunalines mėšlo krūvas, kur dažnai nugrando kojas ir palieka kvapą judėdami.

Deja, brakonieriai, naudodamiesi šia informacija, naudojasi brakonieriais, lankydamiesi šiuose bendruose mėšlo kaupuose, kad būtų lengviau atsekti raganosius. Kaip ir visiems raganosiams - Indijos raganosiams gresia didelis išnykimo pavojus.

yra mėlyni kulniukai, geri šeimos šunys