Gvajavos vaisių balandis

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

Guavos vaisių balandis(Ptilinopus jambu) yra mažas spalvingas vaisinis balandis. „Jambu Fruit Dove“ gyvena mangrovių pelkėse ir žemupio atogrąžų miškuose iki 1500 metrų bei atogrąžų miškuose Indonezijos salose Sumatroje, Vakarų Javoje ir Kalimantane.

„Jambu Fruit Dove“ taip pat yra antrojo augimo miškuose. „Jambu Fruit Dove“ kilmės šalys yra Tailandas ir Malaja.



Jambu vaisių balandžių charakteristikos



„Jambu Fruit Dove“ ilgis yra 23 - 27 centimetrai, o svoris - apie 42 gramus. Tai putlus mažagalvis paukštis su minkštomis plunksnomis ir labai išskirtinėmis spalvomis, įskaitant baltą akių žiedą, oranžinę sąskaitą ir raudonas kojas ir yra artimas Barbary Dove dydžiui. Jų skambutis yra švelnus, žemas.

vidutinio dydžio pudelio mišiniai

Suaugęs patinas „Jambu Fruit Dove“ turi tamsiai raudoną veidą su juodu smakru, nepažymėtomis žaliomis viršutinėmis ir baltomis apatinėmis dalimis, ant krūtinės yra rausvas pleistras ir šokolado rudos spalvos dugnas.



Patelė „Jambu Fruit Dove“ skiriasi nuo patino tuo, kad turi nuobodų purpurinį veidą su tamsiu smakru. Apatinė dalis yra žalia su baltu pilvu ir cinamono apačia. Nesubrendęs „Jambu Fruit Dove“ primena patelę, bet turi žalią veidą. Jaunas patinas „Jambu Fruit Dove“ pilną plunksną suaugusiesiems įgyja maždaug per 39 savaites nuo pabėgimo.

„Jambu Fruit Dove“ yra drovus ir nepastebimas paukštis, žaliuojančiu plunksna užmaskuotas prieš miško lają. Paprastai jis matomas vienas arba poroje, tačiau maitinantis prie vaismedžio gali susikaupti nemažas pulkas.

Gvajavos vaisių balandžių dieta

„Jambu Fruit Dove“ vaisius valgo tiesiai iš medžio arba nuo žemės, jei daiktus numetė ragų ar beždžionės.



lab australian shepard mix

Kaip ir kiti balandžiai, kitaip nei dauguma paukščių, „Jambu Fruit Dove“ gali visą savo sąskaitą įdėti į vandenį ir gerti ją įsiurbdamas.

Dauguma paukščių gali tik dalį savo sąskaitos panardinti į vandenį, kad nenugrimztų šnervės, o paskui tektų pakreipti galvą, kad vanduo nubyrėtų gerklėje.

Jambu vaisių balandžių reprodukcija

Patinas „Jambu Fruit Dove“ turi veisimosi teritoriją, apie kurią skelbiama pakėlus sparnus, apiplėšus kūną ir dundant. Ji greitai apgins savo teritoriją, jei nepavyks parodyti teritorijos.

maltos pluošto terjero mišinys

Patelė medyje susikuria silpną šakelių, šaknų ir žolių lizdą, kurį surenka jos partneris, ir deda vieną ar kartais du baltus kiaušinius, kurie inkubuojami maždaug 20 dienų iki perėjimo, o dar 12 ar daugiau dienų - iki pabėgimo. .

Abu tėvai padeda auginant perinti. Per valandą nuo jo gimimo bejėgis perėjimas bus maitinamas balandžių pienu - maistinga išskyra, kurią abu tėvai daro savo pasėliuose.

Jauniklių ankstyvas vystymasis sutelktas į plunksnų auginimą ir koordinavimą, o ne augimą. Maždaug dešimtą dieną jos akys pirmą kartą atsiveria, tačiau sparnai jau bus funkcionalūs. Netrukus po to jis palieka lizdą su tėvais, kurie lieka labai arti.

Tada jauniklį nujunko 8–10 savaičių. Jaunas patinas dažais atrodys labai panašus į patelę, tačiau iki 9 mėnesių jis bus pilnai nuspalvintas.

„Jambu“ vaisių balandžių apsaugos statusas

Platus miškų kirtimas Indonezijoje ir Malaizijoje reiškia, kad šiam balandžiui dabar gresia pavojus, nors jo gebėjimas gyventi antrame augime ir aukštesniame aukštyje reiškia, kad jo padėtis nėra tokia kritiška, kaip kai kurių miško paukščių rūšių.

rudos laboratorijos auksaspalvių retriverių mišinys

IUCN raudonajame nykstančių rūšių sąraše „Jambu“ vaisių balandis vertinamas kaip netoli grėsmės.