Jerdono delno cibeto nuotraukos ir faktai

JerdonasJerdono delnų cibetas (paradoxurus jerdoni) taip pat paprastai vadinamas ruduoju palmių cibetu. Šio žinduolio ilgis yra nuo 17 iki 28 colių (nuo 43 iki 71 cm), išskyrus ilgąją uodegą, o jo svoris yra maždaug nuo 3 iki 10 svarų (nuo 1,4 iki 4,5 kg). Jerdono palmių cibetas yra įsikūręs pietvakariuose Indijos atogrąžų miškuose, kurie apima Vakarų Gatų ir Karnatakos regionus. Rudas palmių cibetas yra naktinis ir arborealinis žinduolis, kurio bendra išvaizda yra katės kūnas, kurio ilgas snukis yra panašus į ūdros.

Šie žinduoliai yra visaėdžiai, jų mityba susideda iš vaisių, kiaušinių, vabzdžių, žuvis , paukščiai ir šaknis. Jerdono delnų cibatas medžioja, kad surastų savo grobį, tačiau daugiausia jis yra taupus, daugiausia dėmesio skiriant valgymui iš daugiau nei 40 lietaus miško medžių ir vaisių. Cibeto mėgstamiausias vaisius yra kava „uoga“. Civetai vaikus gimdo ankstyvoje lietaus sezono dalyje. Jerdono delno civete paprastai būna 2–4 ​​jaunikliai. Nėštumo laikotarpis yra nuo 60 iki 70 dienų.

Civetai yra žinomi dėl unikalaus muskuso. Žodis civet dažnai vartojamas kalbant apie muskusą, kurį gamina gyvūnas, taip pat į patį gyvūną. Gyvūnas įstrigęs ir uždarytas į nelaisvę, kad būtų išgautas muskusas, dažnai naudojamas nedideliais kiekiais kai kuriuose kvepaluose. Muskusas surenkamas nubraukiant jį iš išangės maišelio, o tai yra nepaprastai skausmingas procesas. Be to, kad medžioja civetus dėl savo muskuso, jie taip pat yra neteisėtai medžiojami dėl jų luobos, taip pat laikomi vertinga mėsa.

Jerondo delnų civetai yra klasifikuojami kaip pažeidžiami pagal IUCN Raudonąjį nykstančių rūšių sąrašą. Jiems kyla didelė laukinių gyvūnų išnykimo rizika dėl brakonierių, taip pat dėl ​​jų buveinės sunaikinimo. Medžioklė tapo vis lengvesnė, nes jų buveinė yra sunaikinta ir jie priversti išgyventi atviresnėse vietose naujai sukurtose kavos, arbatos, tikmedžio ir eukalipto plantacijose. Kasybos veikla taip pat sunaikina stogelius, kuriuos vadina Jerdono delno cibetas. Šie veiksniai padarė didelę žalą Jerdono palmių cibeto populiacijai.

Jerdon delno cibeto paveikslėlis Kalyanvarma , licencijuota pagal „Creative Commons“ „Attribution-Share Alike 3.0“ nepalaikoma

Raktažodžiai: rudas

Rudasis palmių cibetas, jerdono delnų cibetas, yra IUCN Raudonojo nykstančių rūšių sąrašo sąraše kaip pažeidžiamas (VU), kuriam, kaip manoma, laukinėje gamtoje gresia didelis išnykimo pavojus.



karalienės Elizabetos kišeniniai bigliai
Šalys
Indija
Jerdono delno cibeto buveinės
Miškas ir Subtropinis / tropinis sausas miškas

Daugiau gyvūnų, prasidedančių J