Makaronų pingvinas

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

TheMakaronų pingvinasyra pingvinų rūšis, glaudžiai susijusi su Rokhoperio pingvinas . Tai yra daugiausiai iš visų pasaulio pingvinų, kurių apytiksliai pasaulyje gyvena daugiau kaip 9 milijonai perinčių porų. Makaronų pingvinas peri mažiausiai 216 kolonijose 50 vietų, įskaitant Čilės pietus, Falklando salas, Pietų Džordžijos ir Pietų Sandvičo salas, Pietų Orknio ir Pietų Šetlando salas.

Amerikos olandų aviganių asociacija

Kitos veisimosi vietos yra Bouvet sala, Pietų Afrikos Princo Edvardo salos, Krozeto salos, Kergueleno salos, Heardo ir McDonaldo salos ir labai lokaliai Antarkties pusiasalyje.



Makaronų pingvinų charakteristikos

Nors makaronų pingvinai yra panašūs į jų kuoduotus pusbrolius, jie yra didesni ir juos galima atskirti pagal geltonai oranžinius kutus, kurie yra plačios juostos per kaktą, susitinkantys tiesiai tarp jų akių. Lengviausiai painiojama su Karališkieji pingvinai , Makaronų pingvinai dažniausiai turi juodą veidą, o karališkieji - baltus.



Makaronų pingvinų dieta

Makaronų pingvinai valgo vėžiagyvius (dažniausiai krilius), žuvis ir kalmarus. Grobį užklumpa užsiėmimas - nardymas paprastai 50–200 pėdų gylyje, nors kartais užfiksuota, kad jie neria iki 300 pėdų. Kai kurie naktiniai pašarai būna, tačiau nardymai yra daug seklesni, svyruoja tik nuo dešimties iki dvidešimties pėdų gylio. Nardymo trukmė retai viršija dvi minutes.

Džeko Raselo terjeras mišrus chihuahua

Makaronų pingvinų elgesys

Makaronų pingvinai veisiasi vasarą. Jų sandariai supakuotos kolonijos paprastai yra įsikūrusios lygioje ar šiurkščioje nuožulnioje žemėje, o perinčios poros dažnai ieško prieglobsčio ir apsaugos nuo riedulių ar tūsų žolių. Šios kolonijos, kurios gali būti didžiulės, įnirtingos, žiemą yra visiškai apleistos.



Makaronų pingvinų reprodukcija

Veisimosi sezono metu dedami du kiaušiniai, pirmasis yra mažesnis nei antrasis ir rečiau išsirita. Antrojo kiaušinio inkubaciją atlieka makaronų pingvinai vyrai ir moterys. Kiekvienas iš jų ilgomis pamainomis šildo ir saugo kiaušinį, o kitas nemaitina. Kiaušinis paprastai išsirita per keturias – penkias savaites. Pirmąsias tris – keturias savaites po išsiritimo makaronų pingvino patinas rūpinasi žemyn apklotu viščiuku, o patelė kasdien atneša regurgituoto maisto.

Iki šio laikotarpio pabaigos jaunikliai su kitais jaunikliais, vadinamais „lopšeliais“, suformuoja lopšelio-darželio grupes, kur jie glaudžiasi šilumai ir apsaugai, kol tėvai išvyksta medžioti maisto. Į lizdo vietą tėvai dažnai grįžta tik prieš pat sutemus. Maždaug po dešimties savaičių jauni paukščiai bus užaugę suaugusios plunksnos ir bus pasirengę išsiskirti bei tapti nepriklausomi.

Makaronų pingvinų plėšrūnai

Makaronų pingvinai turi keletą natūralių plėšrūnų. Leopardo ruoniai, jūrų liūtai ir orkos (banginiai žudikai) retkarčiais vežioja suaugusiuosius į jūrą, o kirai, skuos, petelsės ir kiti pakrantės paukščiai patruliuoja neprižiūrimų kiaušinių ir jauniklių veisimosi vietose.



juoda laboratorija Australijos aviganiu mišinys

Makaronų pingvinų apsauga

Nepaisant didelio gyventojų skaičiaus, „BirdLife International“ Makaronų pingvinas buvo priskirtas pažeidžiamiems, nes jo populiacija per tris kartas sumažėjo mažiausiai 30%. Pagrindinės grėsmės jo veisimosi vietoms yra bendros visoms Pietų vandenyno rūšims, pavyzdžiui, esamas ir galimas komercinės žvejybos poveikis, vandenynų atšilimas ir naftos tarša.