Magelano pingvinas

Vaizdo šaltinis

Magelano pingvinasyra Pietų Amerikos pingvinas, perintis Argentinos pakrantėje, Čilėje ir Folklendo salose, kai kurie iš jų migruoja į Braziliją.

Magelano pingvinas yra daugiausiai iš Spheniscus pingvinų. Artimiausi jos giminaičiai yra Afrikos pingvinas , Humboldto pingvinas ir Galapagų pingvinas .



Magelano pingvinas yra didžiausias iš šilto oro pingvinų. Šis pingvinas buvo pavadintas Ferdinando Magelano vardu, kuris pirmą kartą juos pamatė 1519 m. Savo pirmojoje kelionėje po Pietų Amerikos viršūnę.



miniatiūrinis kavalieriaus karaliaus charleso spanielio dydis

Magelano pingvino charakteristikos

Kaip ir trys kiti glaudžiai susiję giminaičiai iš Spheniscus genties, Magelano pingvino nugaroje yra nuo juodos iki rudos spalvos atspalvio, o ant krūtinės ir bagažinės - baltos spalvos. Magelano pingvinų skryniose yra išsklaidytos juodos dėmės.



vokiečių aviganių rotveilerių mišinio temperamentas

Magelano pingviną galima atskirti nuo Humboldtas ir Afrikos pingvinai dviem jos priekį kertančiomis juostomis. Viena juosta yra plati juoda juosta po smakru, o kita yra apverstos pasagos formos ant skrandžio. Į Humboldto pingvinai , ši juosta yra šiek tiek neišsami ir yra Afrikos pingvinai jo nėra. Magelano pingvinai turi labai tankias plunksnas: daugiau nei 70 kvadratiniame colyje. Jų plunksnos turi aliejų hidroizoliacijai.

Jų „smokingo“ apranga suteikia ne tik šiek tiek komišką orą, bet ir padeda juos paslėpti nuo plėšrūnų. Jų baltas pilvas susilieja su ryškia saule sausumoje, o juoda nugara - su tamsiomis vandenyno bangomis. Magelano pingvinai yra apie 70 centimetrų aukščio ir sveria apie 4 svarus. Šiltuoju veisimosi sezono metu magelano pingvinai praranda plunksnas aplink akis. Kai vėl pradeda šalti, plunksnos atauga.

Magelano pingvinų dieta

Magelano pingvinai maitinasi vandenyje ir grobia sepijas, sardines, kalmarus, krilius ir kitus vėžiagyvius, sugautus santykinai negiliuose užsiėmimuose. Magelano pingvinai geria jūros vandenį, filtruodami druską su druskos išskyrimo liaukomis.



Magelano pingvinų elgesys

Magelano pingvinai yra puikūs ilgų nuotolių plaukikai ir dažnai medžioja grupėmis, kad padėtų pagauti grobį. Naudodami sparnus kaip irklas, jie gali pasiekti didesnį nei 15 mylių per valandą greitį.

Magelano pingvinų reprodukcija

Magelano pingvinų veisimosi laikotarpis yra nuo rugsėjo pabaigos iki vasario pradžios, kai suaugę žmonės ateina į krantą, norėdami įkurti lizdus laisvose kolonijose. Natūraliai drovūs ir nuošalūs sausumoje poravęsi poros peri giliuose urvuose (ten dažnai slepiasi, kai sutrinka), kur patelė padeda du kiaušinius. Tiek patinas, tiek moteris prisiima atsakomybę prižiūrėti jauniklius, dažnai pamainomis trunka nuo dešimties iki penkiolikos dienų, o kiti medžioja maistą. Kiaušinių išsiritimas užtrunka nuo penkių iki šešių savaičių, o viščiukai liks duobėje dar mėnesį, kai jie sulys į suaugusių plunksnas. 60–70 dienų amžiaus viščiukai yra pasirengę išplaukti į jūrą.

Magelano pingvinų plėšrūnai

Magelano pingvinus kartais užmuša pietinis jūrų liūtas. Nesaugomi ar apleisti jaunikliai ir kiaušiniai tampa rudadumbrio kiro ir milžiniško kuro auka.

jaučio mastifas sumaišytas su laboratorija

Magelano pingvinų apsauga

Milijonai magelinių pingvinų vis dar gyvena Čilės ir Argentinos pakrantėse, tačiau pagrindinė grėsmė šioms rūšims yra didelių veisimo kolonijų pažeidžiamumas dėl naftos išsiliejimų ir žuvų populiacijos mažėjimas, taip pat plėšrūnai, įskaitant jūrų liūtus, maitinančius suaugusius ir milžiniškos petrelės, grobiančios pingvinų jauniklius.