Kaukėtas pėdas paukštis

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

Kaukuotasis kojas (Heliopais personata) yra specialiai pritaikytas vandens paukštis, aptinkamas visoje Pietų Azijoje, įskaitant Malaiziją, Indokiniją ir Indoneziją.



Kaukuotasis pėdas priklauso Heliornithidae šeimai, nedidelei tropinių paukščių šeimai su pintinėmis skiltimis ant kojų, įskaitant afrikietiškąją pėdą ir Sungrebe.

Kaukuotasis pėdas yra drovus ir santūrus paukštis, tačiau gana tramdomas, ypač inkubuojant kiaušinius, todėl jis yra pažeidžiamas žmogaus plėšrūnų.



Norėdami sužinoti daugiau apie kaukėtosios kojos ypatybes, buveinę, mitybą, elgesį ir dauginimąsi, naudokite toliau pateiktą informaciją.

Kaukių kojų charakteristikos

Kaukės kojos ilgis yra 52 - 54,5 centimetrai (20,5 - 21,5 colio). Jis turi išlenktą kaklą ir aštrų, storą, smailų oranžinį / geltoną snapą. Patinai snapo pagrinde turi mažą ragą.

šviesiaplaukiai vokiečių aviganių šuniukai



Kaip rodo jo pavadinimas, tiek patinai, tiek moterys turi juodą veido kaukę ir antakius, kurie skiriasi nuo baltų akių ir kaklo žymėjimo. Apatinė kaklo pusė yra pilka, o krūtinė yra šviesiai pilka. Nugara, uodega ir sparnai yra sodrios rudos spalvos. Patinai turi juodą smakrą, o moterys - baltą.

Kojų ir kojų pėdos turi geltonas ir juodas juostas, ir spėjama, kad kadangi šios spalvos nėra susijusios su jokiais elgesio rodymais, tai gali būti tam tikras įspėjimas povandeniniams plėšrūnams. Geltonos ir juodos juostos yra viena iš klasikinių atgrasymo priemonių, pastebima vapsvose, vikšruose ir gyvatėse.

Kaukėtų kojų buveinė

„Masked Finfoot“ yra pritaikyta įvairioms vandens buveinėms, tokioms kaip sūrūs pelkės, mangrovių pelkės ir žemumų upių miškai, taip pat miškai ir savanų miškai. Jis užfiksuotas tiek pakrančių, tiek vidaus pelkėse, tokiose kaip potvynio upeliai ir užlieti miškai.

Kaukių kojų dieta



„Kaukuotasis pėdas“ yra oportinis pašaras. Mityba susideda iš vandens bestuburių, tokių kaip Mayfly ir Mayfly lervos, laumžirgiai ir vėžiagyviai. Jie taip pat valgys sraiges, žuvis ir varliagyvius.

kas yra brindle pitbull

Paprastosios kojos taip pat ims grobį nuo vandens paviršiaus ir bus kvalifikuotos tiek iš vandens, tiek iš pašaro upių krantuose.

Užmaskuotas kojų elgesys

Kaukėti pelekai nėra draugiški paukščiai ir dažniausiai stebimi tik poromis arba pavieniui. Nors jis pritaikytas vandens aplinkai, jis yra gana kompetentingas sausumoje.



Užmaskuota koja gali gana greitai bėgioti sausumoje ir net lipti į medžius bei yra gana judri, kai manevruoja per šakas. Priežastis, kodėl šie paukščiai yra gana lankstūs sausumoje, yra dėl to, kad jų kojos nėra visiškai supintos. Vietoj to, jų kojos yra skiautėtos kaip Grebes ir Coots. Tai leidžia papėdei būti kompetentingai vandenyje, panaudojant skiautėtas pėdas, kad varytųsi per vandenį, tačiau be apribojimų sausumoje.

Kaukėtosios kojelės yra balsingi paukščiai, o piršlybų metu išgaunamas gana aukštas burbuliuojantis garsas, po kurio kartais seka klampa.

Užmaskuota kojų reprodukcija

Kaukuotų kojų veisimosi įpročiai yra gana nežinomi, nes tai yra toks slaptas paukštis. Jie yra tokie nepagaunami, kad net patyrę ornitologai iki galo nesupranta savo elgesio ar daugiau laiko praleidžia vandenyje nei sausumoje.

Manoma, kad veisimas sutampa su lietingais metų laikais. Lizdai yra mažų lazdelių pagalvėlės formos struktūra, kuri yra suspausta virš vandens. Patelės į lizdus deda 5–7 kiaušinius. Papėdės viščiukai palieka lizdą netrukus po perėjimo. Gyvenimo trukmė nežinoma.


Užmaskuotos kojų apsaugos būklė

Kaukinė koja priskiriama „nykstančioms“ ir jų vis dar mažėja. Šios nepagaunamos rūšies populiacija yra labai maža ir labai greitai mažėja. Manoma, kad pasaulyje gyvena mažiau nei 2500 paukščių. Grėsmės apima buveinių praradimą ir žmonių sutrikimus. Kaukinė koja yra saugoma Malaizijoje.