Karinė ara papūga

Vaizdo šaltinis

TheKarinė ara(Ara militaris), yra vidutinio dydžio arų šeimos narys. Jis randamas Meksikos ir Pietų Amerikos atogrąžų miškuose.

Yra trys karinio aro porūšiai: „Ara militaris militaris“, „Ara militaris“. mexicana “ir„ Ara militaris boliviana “.



Karinės aravos charakteristikos

TheKarinė arayra daugiausia žalios spalvos, o galva šiek tiek blankesnė. Ant jo yra raudonas priekinis pleistras, baltas plikas veido plotas uždengtas siauromis juodomis linijomis.



laboratorijos auksaspalvių retriverių šuniukas

Skrydžio plunksnos yra mėlynos, o raudona uodega - mėlyna. Didelis stiprus snapas yra pilkai juodas, o rainelė yra geltona.

Karines aravas dažnai galima išgirsti dar gerokai anksčiau. Tai labai triukšmingas paukštis, skleidžiantis įvairius garsius traškesius ir riksmus, įskaitant garsų „kraa-aak“.



Karinis aravas paprastai būna 70–80 centimetrų ilgio. Karinis porūšis yra mažiausias, o mexicana - didžiausias.

Karinė aravos dieta

Karinių aravų dietą sudaro sėklos, vaisiai, riešutai, uogos ir kita augmenija, randama atogrąžų miškų medžių viršūnėse. Jų snapai yra gerai pritaikyti įvairioms sėkloms ir riešutams valgyti, nes jie sugeba gana lengvai atplėšti sunkiausius lukštus.

Kariniai arai paliks savo būrius pulkuose apie aušrą ir eis į savo maitinimo vietas. Jie taip pat aplankys krūvas molio, vadinamo „arų laižymu“. Šie moliniai laižiniai randami palei upių krantus arba kartais Amazonės atogrąžų miškų viduje. Aravos plūks pasimaitinti šių molio sankaupų, kurios, atrodo, detoksikuoja likusios dietos sėklose ir augalijoje esančius nuodus.



piemenų haskių mišinio šuniukas

Karinė ara reprodukcija

Trys karinio aro porūšiai veisiasi skirtingu metu. Tačiau tai tikriausiai yra labiau susijęs su geografiniu regionu, kuriame jie gyvena, nei bet kuo kitu. Militaris rūšių veisimas vyksta nuo sausio iki kovo. Mexicana rūšys veisiasi nuo balandžio iki liepos, o boliviana rūšys - lapkritį ir gruodį.

Kariniai arai yra monogamiški ir lieka su savo draugais visą gyvenimą. Kai jie skrenda aplink didelius pulkus, draugai / poros skris kartu. Jų taip pat galima rasti skrendančių poromis savo maitinimosi ir poilsio / perėjimo vietose. Patelės dės nuo vieno iki dviejų kiaušinių, kuriuos tik ji inkubuos maždaug 26 dienas. Kariniai arai seksualinę brandą pasieks po dvejų ar ketverių metų.

kaip išmokyti kalnų kurą

Kariniai arai gyvena dideliais būriais ir laukinėje gamtoje gali gyventi apie 50–60 metų.

Karinė aravų buveinė

Karinis aras gyvena sausringose ​​pamiškėse ir subtropiniuose miškuose. Jie perės medžių viršūnėse ir dažniau virš 600 pėdų uolų. (200 metrų) virš žemės. Geografiškai išskiriami trys karinio aro porūšiai. ‘Ara militaris militaris’ dažnai sutinkami Peru, Ekvadore, Kolumbijoje ir Venesueloje. ‘Ara militaris mexicana’ užima Meksikos teritorijas, o ‘Ara militaris boliviana’ gyvena Bolivijoje ir Argentinoje.

Karinės aravos apsaugos statusas

Karinių arų populiacija ir pasiskirstymas per pastaruosius penkiasdešimt metų mažėjo. Dabar karinio aro gausa sumažėjo iki mažiau nei 10 000 visame pasaulyje. Šį sumažėjimą daugiausia lemia miškų kirtimas ir laukinių paukščių gaudymas naminių gyvūnėlių prekybos pramonei. Kariniai arai dabar yra įtraukti į pažeidžiamus 2006 m. IUCN raudonojo sąrašo kategorijoje. Jie taip pat yra įtraukti į CITES (Tarptautinės prekybos nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių konvencija) I priedą, kuris apsaugo paukščius nuo gaudymo prekybai.