Šiaurinis trumpaplaukis strazdas

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

Šiaurinis trumpaplaukis strazdas(Blarina brevicauda) yra stambus kiršlys, aptinkamas Šiaurės Amerikos viduryje ir rytuose nuo pietinio Saskačevano iki Atlanto Kanados ir į pietus iki Nebraskos ir Gruzijos. Vienu metu ši rūšis ir Pietų trumpauodegis gaublys (Blarina carolinensis), buvo laikomos viena rūšimi, tačiau dabar jos priskiriamos atskiroms rūšims.

Šiaurės trumpauodegio strypo charakteristikos

Šiaurės trumpauodegis gaublys yra nedidelis pelės dydžio vabzdžiaėdis, turintis labai trumpą uodegą, trumpas galūnes, smailų snukį ir mažas akis bei ausis, kurias slepia kailis. „Northern Short-tailed Shrews“ kailis yra tankus šiferio pilkas ir šiek tiek šviesesnis apačioje. Jo galvos ir kūno ilgis yra 10 centimetrų, įskaitant 2 centimetrų uodegą. Jis sveria maždaug 21 gramą, maždaug tokį patį sunkų kaip paprastojo namo pelė.



labradoro vokiečių aviganių mišinio temperamentas

Šiaurės trumpauodegė paprastoji paprastoji buveinė

Šiaurės trumpauodegių vėgėlių mėgstamiausia buveinė apima lapuočių ar spygliuočių miškus, laukus, žolynus šalia vandens, druskingas pelkes ir šlapias atviras vietas.



Šiaurietiškas trumpų uodegų elgesys ir dieta

Gausus trumpauodegis gaublys kasa miško paklotę ar tunelius drėgnoje dirvoje. Šis būrys aktyvus daugiausia ankstyvą rytą ir vėlai popietę. Jų diena organizuojama maždaug per 4,5 minučių trunkančiais labai aktyviais laikotarpiais, po kurių vidutiniškai trunka poilsis 24 minutes. Šiaurės trumpauodegis paprastasis nemiega. Jų žiemos mirtingumas siekia net 90%.

Šiaurinių trumpapirščių dieta daugiausia yra žemės kirminai, sraigės ir vabzdžiai, tačiau taip pat valgomi grybai, įvairūs bestuburiai ir kartais maži stuburiniai gyvūnai. Šiaurės trumpauodegis gaublys yra nuodingas ir nuodingomis seilėmis paralyžiuoja aukas. Yra žinoma, kad laikomas maisto perteklius.



čihuahua sumaišyta su terjeru

Šiaurinių trumpaplaukių vyriškos lyties vyriškos lyties vyriškiai yra teritoriniai ir savo duobes žymi liaukų išskyromis, kurių kvapas neleidžia kitiems patinams. Nuodingi žinduoliai yra reti, todėl taip pat pamatykite solenodonas , plačialapis ir vandens srovė .

Šiaurės trumpauodegių vėgėlių reprodukcija

Poravimas prasideda ankstyvą pavasarį ir gali įvykti iki rugsėjo pabaigos. Nėštumas yra 21 diena ar daugiau, o du keturi vadai, kurių kiekviena yra 5–7 jaunikliai, per metus gimsta lizde tunelyje arba po nukritusiu rąstu.

Šiaurinė trumpųjų uodegų nuodai

Šiaurinių trumpųjų uodegų žiotyse esančiose liaukose yra neurotoksino (toksino, kuris veikia būtent nervų ląsteles), kuris leidžia imobilizuoti didesnius gyvūnus, tokius kaip gyvatės ir paukščiai. Kanibalizmas nėra retas atvejis tarp šių šunų - jei maždaug per dvi valandas nepavyks rasti maisto, šie maži žinduoliai užpuls ir suės vienas kitą.