Pantropiniai dėmėti delfinai

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

ThePantropinis dėmėtasis delfinas(Stenella attenuata) yra delfinų rūšis, randama visuose vidutinio klimato ir atogrąžų vandenynuose. Šiai rūšiai pradėjo kilti grėsmė dėl milijonų tunų gaubiamaisiais tinklais nužudytų asmenų žūties.

Devintajame dešimtmetyje išaugo „delfinams palankus tunas (gaudymo metodai)“, siekiant išsaugoti milijonus rūšių Ramiojo vandenyno rytuose.

Pantropinis dėmėtasis delfinas labai skiriasi savo spalva ir spalva.



mini amerikiečių pitbulio terjeras



Pantropinis dėmėtasis delfinas turi liekną kūną, ilgą siaurą snapą ir tamsiai pilką nugaros kyšulį bei nugaros peleką. Šviesios dėmės dengia tamsiąsias kūno vietas. Lūpos yra baltos, o žandikaulyje yra vidutiniškai 40 dantų porų. Apatinė pusė yra šviesiai pilka su tamsiomis dėmėmis. Pantropinius dėmėtuosius delfinus galima supainioti su keliais kitais ilgasnapiais vandenynų delfinais. Verpimo delfinai galima atskirti nugarinio peleko formos, snapo ilgio ir spalvos modelio skirtumais. Atlanto dėmėtieji delfinai gali atrodyti panašiai, tačiau dėmesys galvos formai, nugaros peleko formai ir spalvų rašto detalėms leis teisingai identifikuoti.

Be Atlanto dėmėtųjų delfinų, taip pat galima pastebėti ir buteliuko, ir kuproto delfinus (paprastai ant pilvo), tačiau juos bus galima atskirti pagal kūno formos ir dydžio skirtumus. Pantropinis dėmėtasis delfinas yra vidutiniškai 1,7 - 2,4 metro ilgio ir sveria nuo 90 iki 115 kilogramų.

Pantropinis dėmėtų delfinų elgesys

Pantropiniai dėmėti delfinai plaukia „mokyklose“ ar „ankštyse“, svyruoja nuo kelių iki kelių tūkstančių asmenų. Pantropinis dėmėtasis delfinas yra labai aktyvus ir yra linkęs daryti didelius purslų šuolius iš jūros. Tai dažnas pažeidėjas ir dažnai išvalys vandenį sekundei ar daugiau. Jodinėjimas lanku ir kitoks žaidimas su valtimis yra įprastas dalykas.

mėlynos nosies pitbulio terjeras

Pantropinė dėmėtųjų delfinų dieta

Pantropinis dėmėtasis delfinas daugiausia valgo žuvis ir kalmarus paviršiniuose ir viduriniuose vandens telkiniuose.

Pantropinis dėmėtas delfinų bendravimas

Kaip ir kiti delfinai, Pantropiniai dėmėti delfinai naudoja echolokaciją - jutimo būdą, kai jie skleidžia aukštus paspaudimus ir nujaučia juos, kai jie atšoka nuo daiktų (pavyzdžiui, grobio).

Pantropinis dėmėtas delfinų dauginimasis

Moterų pantropinių dėmėtųjų delfinų lytinė branda būna 9 - 11 metų, vyrų - 12 - 15 metų. Nėštumo laikotarpis yra nuo 11 iki 11,5 mėnesių. Veršiavimosi intervalas yra apie 3 metus. Žindymas trunka 1 - 2 metus. Apskaičiuota, kad nėštumas yra 0,3. Manoma, kad Pantropinio dėmėtojo delfino gyvenimo trukmė yra maždaug 45 metai.

Pantropiniai dėmėti delfinų plėšrūnai

Kai kurie rykliai (įskaitant tigrinius, sutemus ir jaučius) ir orkos grobia delfinus. Delfinai taip pat dažnai įstrigę žvejybos tinkluose.

terjerų mišinių tipai

Pantropinė dėmėtųjų delfinų apsauga

IUCN klasifikuoja Pantropinį dėmėtąjį delfiną kaip „priklausantį nuo mažesnės rizikos / išsaugojimo“, tai reiškia, kad yra parengtos išsaugojimo ir valdymo programos, kurios šiuo metu sprendžia šios rūšies problemas. JAV neįtraukia šio delfino kaip į grėsmę ar pavojų.

Pantropinis dėmėtasis delfinas ir žmonės

Pantropinių dėmėtųjų delfinų polinkis bendrauti su geltonųjų žuvų tunais, ypač Ramiojo vandenyno rytinėje dalyje, pastaruoju metu yra labai realus pavojus. Septintajame ir septintajame dešimtmetyje žvejai, naudodamiesi gaubiamaisiais tinklais, iš karto pagaudavo tūkstančius delfinų ir tunų. Visi delfinai mirė. Per maždaug 25 metų laikotarpį 75% šio regiono gyventojų ir daugiau nei pusė viso pasaulio buvo sunaikinta. Šis klausimas sulaukė didelio visuomenės dėmesio. Daugelis didžiųjų prekybos centrų nusprendė, kad ekonomiškai tikslinga naudoti tunų tiekėjus, kurių žvejai tunus gaudo diskriminacinėmis priemonėmis, ir dabar savo tuno produktą reklamuoja kaip „draugišką delfinams“.