Patagonijos maros nuotraukos ir faktai

Patagonijos maraPatagonijos Mara (Dolichotis patagonum) gyvena Argentinos pietuose ir viduryje, daugiausia šveitimo dykumos ar šiurkščios pievos srityse. Tai yra graužikas panašus į trumpą ausį kiškį, dar vadinamą Patagonijos kiškiu arba Patagonijos urvu, bet iš tikrųjų yra jūrų kiaulytės artimas giminaitis. Tai vienas iš nedaugelio graužikų, kurie poruojasi visą gyvenimą, ir jo socialinė struktūra remiasi tuo. Poros keliaus visur kartu su patele priešakyje ir patinu, saugančiu pavojų.

Paprastai jie pasilieka sau, išskyrus veisimo laiką. Tuo metu jie dalinsis urvą su kitomis šeimomis su šiukšlėmis. Urvas kasa patelės. Mažyliai gimsta gerai išvystyti, atviromis akimis. Patelė atpažins savo jauniklius pagal kvapą ir ves juos šiek tiek atstumu nuo duobės žįsti. Vyras šiuo metu prižiūri šeimą dėl plėšrūnų. Manoma, kad ši unikali socialinė organizacija labiau apsaugo jaunimą. Jie gyvena iki 10–15 metų.

Trečias pagal dydį graužikas pasaulyje Patagonijos Mara yra 69 - 75 cm ilgio. Pagal savo dydį jis gali bėgti labai greitai - iki 45 kilometrų per valandą, kai atstumas viršija 1 kilometrą, nes jis turi galingas užpakalines kojas. Priekinės kojos pritaikytos kasti jų duobes keturiais aštriais nagais. Visiškai suaugę jie prie peties stovi apie 2 pėdas (0,61 metro), yra 2,5 pėdos (0,76 metro) ilgio ir sveria 35 svarus (15,88 kilogramai).

Patagonijos mara pamažu eina į nykstančių rūšių sąrašą. Jos buveinė yra išvaloma žemės ūkiui ir ji varžosi dėl žalios augalijos, kurią valgo su avimis ir europiniais kiškiais, kurie buvo įvežti į šį regioną. Jį medžioja plėšrieji paukščiai, gyvatės ir kai kurie žinduoliai. Kai kurios lokalizuotos populiacijos jau išnyko. Šiuo metu jis gyvena mažiausiai 12 saugomų teritorijų. Ji yra klasifikuojama kaip NT (beveik gresia) IUCN raudonajame sąraše.

Atrodo, kad šis žinduolis yra keistas kelių gyvūnų derinys. Jie yra greiti bėgikai, kaip triušiai, ir, išsigandę, gali šokti 6 pėdas į orą. Jie vaikšto kaip elniai, o jų apačioje ir uodegoje yra keletas tos pačios spalvos elnių ar antilopių. Ilsėdamiesi saulėje jie sulanksto priekines letenas kaip katė. Jų veidas primena kengūrą.

Luiso Argericho Patagonijos maros paveikslėlis, licencijuotas pagal „Creative Commons Attribution 2.0 Generic“ licencija .
Kurie zoologijos sodai juos turi?
Menininkas (Nyderlandai) ir Dublino zoologijos sodas (Airija)

Patagonijos urvas, patagonijos kiškis, patagonijos mara yra įtrauktas į IUCN Raudonųjų nykstančių rūšių sąrašą kaip artimas grėsmių kategorijai arba artimiausiu metu greičiausiai bus tinkamas kategorijai, kuriai gresia pavojus.

Šalys
Argentina
Patagonijos mara buveinės
Žolynai ir Subtropinis / atogrąžų sausumas
Keletas faktų apie
Patagonijos urvas

Suaugusio žmogaus svoris : 12,5 kg (27,5 svarai)



Maksimalus ilgaamžiškumas : 14 metų



Moterų branda: 158 dienos

ilgaplaukis chihuahua ir pomeranijos mišinys

Vyro branda: 183 dienos



Nėštumas: 85 dienos

Nujunkymas: 65 dienos

Kraiko dydis: 2



Vados per metus: 4

Tarpas tarp vadų: 100 dienų

Svoris gimus : 0,562 kg (1,2364 svarai)

Šaltinis: AnAge , licencijuota pagal DC

Daugiau gyvūnų, prasidedančių P