Rokhoperio pingvinas

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

The„Southern Rockhopper Penguin“ar tiesiogRokhoperio pingvinas, yra pingvinų rūšis, glaudžiai susijusi su Makaronų pingvinas . Rockhopper pingvinai yra subantarktinės rūšys, veisiančios vėsiose pietinėse vietovėse, tokiose kaip Macquarie sala, Falklandas, Campbell sala, Tristan da Cunha ir Antipodes.

Rockhopper pingvinai veisiasi kolonijose - nuo jūros lygio iki uolų viršūnių ir kartais į sausumą. Manoma, kad pagrindinėse Folklendo salų kolonijose yra per 3 milijonus perinčių porų.



Rockhopper pingvino charakteristikos



vokiečių aviganių rotveilerių mišinio dydis

„Rockhopper“ pingvinas yra mažiausias geltonos spalvos, juodai baltas pingvinas, kurio ilgis siekia 55 centimetrus ir sveria nuo 5 iki 8 svarų. „Rockhopper Penguins“ ant galvos yra išskirtinės plunksnos plunksnos, ryškiai oranžinės raudonos spalvos snapai ir mažos kraujo raudonos akys. Vyrai ir moterys Rockhopper pingvinai yra labai panašūs išvaizda, nors vyrai yra didesni.

Rockhopper pingvinai skiriasi nuo Makaronų pingvinas ir kiti kuoduotų rūšių atstovai mažesniu dydžiu ir plonais, ryškiais geltonais kutais, kurie tęsiasi antakio šonuose, bet nesusitinka tarp akių.



Viršugalvyje smailios juodos plunksnos. Kaip ir visi pingvinai, „Rockhopper Penguins“ turi didelę galvą, trumpą, storą kaklą, supaprastintą formą, trumpą, pleišto formos uodegą ir tvirtus, standžius, į šlepetę panašius sparnus. Plėšrūnų maskavimui jų apatinės dalys dažniausiai yra baltos, o viršutinės - mėlynos-juodos. „Rockhopper Penguin“ turi šiferio pilkos spalvos viršutines dalis ir tiesų, ryškiai geltoną antakį, besibaigiantį ilgais gelsvais plunksnais, išsikišusiais į šonus už raudonos akies.

„Rockhopper Penguins“ yra garsūs, triukšmingi ir apgaulingi paukščiai. Jie greitai puola bet ką ar bet ką, kas juos vargina. Rockhopper pingvinai gavo savo vardą, nes jie šokinėja ant uolų ir plyšių pakrantėse, kuriose gyvena.

vidutinė raudonos nosies duobės gyvenimo trukmė

„Rockhopper“ pingvinų dieta

„Rockhopper“ pingvinas minta kriliais, kalmarais, aštuonkojais, žuvimis, moliuskais, planktonu, sepijomis ir vėžiagyviais.



„Rockhopper“ pingvinų elgesys

Rockhopper pingvinų kolonijos dažnai yra palyginti mažos, palyginti su kitomis pingvinų rūšimis, tačiau tai, ko trūksta, kompensuoja triukšmą. Aštri konkurencija dėl lizdų medžiagos, poravimosi partnerių ir teritorijos prisideda prie garso kakofonijos šiose vietose. Šie paukščiai ne tik balsuoja, bet ir bendrauja purtydami galvą, mojuodami galva ir šlepetėmis, lenkdamiesi, gestikuliuodami ir glostydami.

„Rockhopper“ pingvinų reprodukcija

„Rockhopper Penguins“ lizdus gamina nubraukę skylę žemėje ir iškloję ją džiovintomis žolėmis. Paprastai dedami du kiaušiniai. Dažnai išgyvena tik vienas jauniklis. Pirmasis kiaušinis yra mažesnis ir dažnai jį valgo plėšrūnai. Antrasis kiaušinis yra didesnis, o iš šio kiaušinio išsiritęs jauniklis turi didesnes galimybes išgyventi.

maltos jorkų mišinio šuniukas

„Rockhopper Penguin“ patinas ir patelė saugo kiaušinius ir palaiko šilumą 32–34 dienas. Jie paeiliui prižiūri kiaušinius po 10 dienų. Kai viščiukas yra išperėtas, patinėliai peri ir rūpinasi viščiuku, o patelė žvejoja ir parsineša maisto. Kai jaunikliui sukanka apie 4 savaites, jie glaudžiasi su kitais jaunikliais. Šios didelės grupės vadinamos „lopšeliais“. Jaunikliai tai daro šilumai ir apsaugai. Viščiukai suminkštėja ir išvažiuoja į atvirą jūrą, kai jiems sukanka 65–72 dienos. „Rockhopper Penguins“ vidutinė gyvenimo trukmė yra 10 metų.

Rokhoperio pingvinų plėšrūnai

Jūroje „Rockhopper“ pingvinus valgo mėlynieji rykliai, leopardo ruoniai ir kailiniai ruoniai. Sausumoje kiaušinius ir jauniklius valgo daugybė paukščių, įskaitant skuas, petels ir rudadumblius.

„Rockhopper“ pingvinų išsaugojimas

„Rockhopper“ pingvino statusas yra pažeidžiamas, nes jo gyventojų skaičius per pastaruosius trisdešimt metų sumažėjo 24 proc.