Neapdoroti delfinai

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

TheŠiurkštokas delfinas(Steno bredanensis) yra gana didelis delfinas, kurio galima rasti giliame šiltame, atogrąžų ir subtropikų vandenyje nuo Ramiojo vandenyno vakarų iki Viduržemio jūros. Jie retai pastebimi nuo 40 ° platumos arba į pietus nuo 35 ° platumos. Grubių dantų delfinai taip pat buvo pastebėti palei JAV Atlanto vandenyno pakrantę, Karibuose, Meksikos įlankoje, Viduržemio jūroje, rytiniame tropiniame Ramiojo vandenyno rajone ir Indijos vandenyne.

Geografinis šios rūšies paplitimas nėra gerai žinomas. Genties pavadinimas „Steno“, kurio vienintelis narys yra ši rūšis, kilęs iš graikų kalbos „siauras“, nurodant rūšies nosį - tai yra šios rūšies diagnostinė charakteristika.

Šiurkščiavilnių delfinų charakteristikos

Būdingas grubių dantų delfinų bruožas yra kūgio formos galva ir liekna nosis. Plekšnės yra palei kūną atgal nei kiti panašūs delfinai (jūroje šis delfinas gali būti painiojamas su Suktukas delfinas , Pantropinis dėmėtasis delfinas ir Bottlenose delfinas , iš kurių visos 3 yra rūšys, pastebėtos siejamos su šiurkščiavilnių delfinais). Jų nugaros pelekai yra ryškesni.



Grubių dantų delfinų lūpos, gerklė ir pilvas yra rausvai baltos spalvos. Jų šonai yra šviesiai pilki, o nugara ir nugaros pelekas yra daug tamsiau pilki. Grubių dantų delfinai užauga apie 2,5 metro ir sveria apie 150 kilogramų. Grubių dantų delfinai turi aštrius, dantytus dantis.

vokiečių aviganių mini pudelio mišinys

Šiurkštus dantų delfinų elgesys

Šiurkščiavilnių delfinų rūšis yra vidutiniškai 10–30 grupių, taip pat iki 160 delfinų grupės, kuriose yra iki 8 mažesnių pogrupių. Nepastebėta, kad šiurkščiadantis delfinas važinėtų lanku, tačiau jis „nugriebia“ - (plaukia galvomis ir smakru virš vandens paviršiaus).

Grubių dantų delfinų dieta

Grubių dantų delfinas minta žuvimis ir kalmarais, taip pat moliuskais ir galvakojais.

Šiurkštus dantų delfinų bendravimas

Kaip ir kiti delfinai, šiurkščių dantų delfinai bendrauja su kūno kalba ir echolokuoja paspaudimais ir švilpukais.

jorkų ir maltiečių šuniukai

Grubių dantų delfinų reprodukcija

Apie šios rūšies reprodukcijos įpročius žinoma nedaug. Šiurkštus dantis delfinas buvo išvestas su a Butelio delfinas nelaisvėje augindamas hibridinius palikuonis. Žinoma, kad šiurkščiavilnių delfinų patelės lytiškai subręsta maždaug 10 metų, vyrai - 14 metų.

Grubūs delfinų plėšrūnai

Kai kurie rykliai (įskaitant tigrinius, sutemus ir jaučius) ir orkos grobia delfinus. Delfinai taip pat dažnai įstrigę žvejybos tinkluose.

Grubių dantų delfinų apsauga

Neapdoroti delfinai yra klasifikuojami kaip duomenų stokojantys pagal 2000 m. IUCN raudonąjį sąrašą.

Grubių dantų delfinai ir žmonės

Kai kuriuose regionuose šiurkščiavilniai delfinai medžiojami dėl maisto. Jie harpūnuojami Japonijoje ir Vakarų Afrikoje. Žvejybos įrankių įstrigimas kelia grėsmę, ir pranešama, kad ramiojo vandenyno rytinėje Ramiojo vandenyno dalyje gaubiamaisiais tinklais sugauti šiurkščiavilniai delfinai. Pranešama, kad kiti Šri Lankoje ir Brazilijoje buvo sugauti žiauniniu tinklu ir dreifuojančiu tinklu.