Spares pingvinas

Vaizdo šaltinis

Spares pingvinas, taip pat žinomas kaipSpąstai kuoduotas pingvinasirSnares salų pingvinas, yra pingvinas iš Naujosios Zelandijos. Jis veisiasi „The Snares“ - salų grupėje prie pietinės Pietų salos pakrantės Naujojoje Zelandijoje. „Snares Island“ yra jūrų draustinis, į kurį neįleidžiami žmonės. Šiuo metu salose yra apie 30 000 perinčių „Snares“ pingvinų porų.

Ši buveinė pasižymi vidutiniu klimatu ir pakankamai augmenijos lizdams kurti ir rujoti.Spąstai pingvinaiyra glaudžiai susiję su Fiordlando pingvinai .



Snares pingvino charakteristikos



„Snares Penguins“ yra vidutinio dydžio, geltonos spalvos pingvinas, užaugantis maždaug iki 60 centimetrų aukščio. Snares Pingvinai turi tamsiai mėlynai juodas viršutines dalis ir baltas po dalimis.

„Snares Penguins“ turi ryškiai geltoną antakių juostelę, kuri tęsiasi per akį ir suformuoja pasvirusią, krūminę keterą. Didelio raudonai rudo snapo pagrinde jie turi pliką rausvą odą.



malti shih tzu mišinys

„Spares“ pingvinų dieta

Snares Pingvinai valgo įvairias žuvis, kalmarus ir krilius, kurie apgyvendina šiltus Naujosios Zelandijos pietų vandenis. Kaip daro dauguma pingvinų rūšių, jie maitinasi negiliai nardydami, naudodamiesi pintinėmis kojomis ir stipriomis šlepetėmis, varydami juos per vandenį iki 15 mylių per valandą greičiu.

Spares pingvinų elgesys

'Snares' pingvino veisimosi sezonas prasideda vasaros pradžioje, o kolonijose dažnai kovojama ir juokaujama dėl teritorijos ir išteklių.



Pirmenybę teikdami miškui ar tamsesniam augalui, poravęsi poros išgremžia seklias skylutes žemėje, kurias iškloja žolėmis, lapais, šakelėmis ir šakomis.

Spares Penguin Reproduction

Dedami du kiaušiniai, bet išgyvena tik vienas jauniklis. Kiaušinį abu tėvai palaiko šiltai 31–73 dienas. Kai kiaušiniai išsirita iš patinų ir 3 savaites prižiūri jauniklį. Kai jaunikliams sukanka 3–4 savaitės, jie su kitais jaunikliais formuoja lopšelį-darželį. Abu tėvai jauniklį maitina kasdien, kol jis apytiksliai apytiksliai 75 dienas. Šiuo metu ji eis į jūrą apsirūpinti.

Spąstai pingvinų plėšrūnai

Nors jie neturi natūralių sausumos plėšrūnų, „Snares“ pingvinai turi kovoti su įprastais jūrų žinduoliais, tokiais kaip Hookerio jūrų liūtai.

„Spares Penguin Conservation“

„Snares Penguins“ šiuo metu IUCN vertina kaip „pažeidžiamus“, nes jų veisimo diapazonas ribojamas vienoje mažoje salų grupėje. Manoma, kad dabartinė populiacija yra apie 30 000 perinčių porų.