Suktukas delfinai

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

Suktukas delfinasyra atogrąžų vandenyse visame pasaulyje. Yra dvi spiningautojų delfinų rūšys: trumpojo snukio suktuko delfinas ir ilgojo snukio suktuvo delfinas.

Trumpas snukis delfinas

Apie trumpą snukio spiningą žinoma nedaug, tik tai, kad jis svyruoja nuo Meksikos įlankos iki Karibų jūros ir nuo Atlanto vidurio iki šiaurės vakarų Afrikos pakrantės. Verpimo delfinai užauga iki 7 metrų (2 metrų) ilgio ir sveria 200 svarų (90 kilogramų). Jų sparnai yra maži ir smailūs į galiukus, o nugaros pelekas yra išlenktas ir beveik smailus ir yra nugaros viduryje. Jų viršutinė kūno dalis yra tamsiai pilka, šviesiai pilka sritis nuo akių išilgai šonų iki uodegos. Jo pilvas baltas.



Ilgai snukęs delfinas

Yra įvairių formų „Spinner Dolphin“, gyvenančių skirtingose ​​Ramiojo vandenyno vietose. Tailando įlankoje rastas Kosta Rikos rytinis, baltasis pilvukas, Havajų (pilkosios) ir nykštukės formos. Jie skiriasi pagal dydį, kuris svyruoja nuo 5,5 iki 6 pėdų (1,65–1,8 metro) iki 7 pėdų (2 metrai), o svoris - 135 svarai (61 kilogramas) ir 200 svarų (91 kilogramas). Verpimo delfinus taip pat galima atpažinti pagal jų formos ir žymėjimo skirtumus.



Suktuko delfinų charakteristikos

Įvairių „Spinner Dolphin“ formų kūno dydis, forma ir spalvų raštai skiriasi priklausomai nuo geografinės padėties. Spinner delfinai apskritai turi bendras savybes.

Suktukas Delfinai turi lieknus kūnus ir ilgus, plonus snapus (išskyrus Atlanto trumpo snukio suktuką). Jų pleistrai yra maži ir nukreipti į galiukus. Jų spalva yra tamsiai pilkos, šviesiai pilkos ir baltos spalvos. Dauguma „Spinner“ delfinų pilvas yra baltas.



Suktuko delfinų elgesys

Verpimo delfinai buriasi į grupes, kurios skiriasi tik nuo kelių delfinų iki didžiųjų mokyklų, kurių skaičius siekia tūkstančius. Spiningautojai delfinai garsėja akrobatiniais ekranais, kuriuose šokdami išilgai savo ašies, jie sukasi išilgai. Jie taip pat nori lenktynininkų. Priežastis, kodėl gyvūnai sukasi, nėra žinoma.

Vienas iš pasiūlymų yra tai, kad puikus burbulų katilas, sukurtas išeinant ir grįžus, gali būti kitų mokyklos asmenų echolokacijos taikinys. Tai taip pat gali būti tiesiog vaidyba. Buvo pastebėta, kad greitai vienas po kito įvyko mažiausiai 14 šuolių.

Suktuko delfinų dieta

Spiningautojai delfinai dažniausiai medžioja naktį, nes jūros gyvybės „barstomasis sluoksnis“, praleidęs dieną 3000 pėdų gylyje, kyla į paviršių, kad galėtų maitintis mikroskopine augaline medžiaga. Jų racioną sudaro žuvys, medūzos, eufuazidai (arba kriliai), kalmarai, sraigės be kiautų, taip pat kopijašakiai (mažų vėžiagyvių grupė, randama jūroje ir beveik visose gėlavandenėse buveinėse).



Prieš neriant į sluoksnį, delfinų ankštis susirenka į savotišką mitingą, tarsi jie ketina leistis į pavojingą kelionę. Šie delfinai labai rizikuoja, nes susirinko ir kiti plėšrūnai, pavyzdžiui, rykliai, kurie yra natūralūs delfinų plėšrūnai.

Spiningautojai delfinai sudaro mažus pogrupius ir išsiskleidžia per jūrą. Daug kartų delfinai ners į tamsius vandenynus, esantiems 800 ar daugiau pėdų. Nors „Spinner Delfinai“ turi daugiau dantų nei bet kuris kitas delfinas (nuo 45 iki 65 aštrių, smailių dantų abiejose viršutinio ir apatinio žandikaulių pusėse), jie nenaudoja jų savo grobiui kramtyti, o labiau grobiui suvokti ir nejudinti.

Suktuko delfinų bendravimas

„Spinner Dolphin“ garsai atrodo kaip švilpukai ir impulsiniai garsai, kurie yra echolokacijos ir komunikacijos mišinys. Echolokacijos garsai leidžia delfinams stebėti objektus blankiame ar tamsiame vandenyje ir pamatyti daug toliau, nei leis jų akys. Jų sudėtingas švilpimo garsų rinkinys yra delfinų pokalbių būdas. Spiningautojai netgi gali save identifikuoti garsais, kuriuos jie skleidžia, kai iš savo pūtimo angų atsilieka burbuliukai.

Spinner delfinai taip pat bendrauja pliaukštelėdami vandenį su įvairiomis kūno dalimis. Pavyzdžiui, „nosies iškritimai“ įvyksta, kai snapas išstumiamas iš paviršiaus. Šis veiksmas dažniausiai naudojamas, kai ankštis atsiranda poilsio laikotarpiu. „Uodegos antausiai“ dažnai naudojami norint nurodyti artėjantį pavojų arba pranešti apie nardymą. Galvos, šono ir nugaros pliaukštelėjimai dažniausiai pastebimi, kai mokykla pradeda įsibėgėti. Paskutiniai ir įspūdingiausi yra patys sukimai. Daugelis gyvūnų sukasi pakartotinai, kiekvienas sukimasis vis mažėja, galiausiai baigiasi pabrėžtinu šoniniu antausiu.

Suktuko delfinų reprodukcija

Patelės lytinę brandą pasiekia apie 4–7 metus, vyrai - apie 7–10 metų. Naujagimio veršelio ilgis yra vidutiniškai 32 coliai (80 centimetrų). Nėštumo laikotarpis yra 10 su puse mėnesio, o veršiavimasis yra nuo 2 iki 3 metų. Veršeliai slaugomi nuo 1 iki 2 metų.

graži mėlyna nosis pitbull

Suktukas delfinų plėšrūnai

Žinomi plėšrieji delfinų verpėjai yra rykliai, banginiai žudikai ir galbūt netikri banginiai, banginiai pigmėjai ir bandomieji banginiai.

Verpimo delfinų apsauga

Spiningautojai delfinai priskiriami nykstančioms rūšims.

Baltasis pilvas ir rytiniai spiningo delfinai ramiojo Ramiojo vandenyno rytuose patyrė milžinišką populiacijos nuostolį dėl įsipainiojimo į tunų žvejų tinklus. Kol kas nežinoma, kodėl jie plaukioja bandomis virš geltonpelekių tunų mokyklų. Žvejai žino apie tokį elgesį ir, užuot ieškoję tuno, jie vietoj to ieško delfinų verpimo, žinodami, kad po jais bus geltonpelekis tunas. Radę juos, jie apgaubia bandą dideliais tinklais, vadinamais „gaubiamaisiais tinklais“, gaudydami delfinus kartu su tunu. Manoma, kad nuo 1960-ųjų, kai prasidėjo gaubiamaisiais tinklais, atsargos sumažėjo net 80%. Spiningautojai delfinai gerai dirba nelaisvėje ir buvo demonstruojami Havajuose bei kitur JAV, Indonezijoje, Filipinuose ir Honkonge.