Baltųjų uodegų žiurkėnų nuotraukos ir faktai

Baltoji uodega TriušisBaltagalvis kiškutis (Lepus miestelis), Prairie Hare yra gimtoji iš vakarinių Šiaurės Amerikos dalių. Nors trumpai žinoma kaip išnykusi rūšis, pagal kai kuriuos pastebėjimus ji vis dar randama Jeloustouno nacionaliniame parke.

Skirtingai nuo kitų triušių, baltojo uodeginio kiškio dydis yra gana didelis, o jo ausys yra ypač didelės. Jo kailio spalva skiriasi atsižvelgiant į sezoną ir buveinę. Vasarą ji tampa pilkai ruda arba gelsvai ruda, o apačioje - pilka arba balta. Jo veidas ir gerklė tamsesni. Pietiniuose regionuose šių triušių nugara išlieka pilkai pilka, o jų šonai žiemą tampa balti. Kadangi visuose šiauriniuose regionuose yra sniego, jų kailis taip pat pasidaro baltas. Jų veidas, kojos, nugara ir ausys atrodo šviesiai švelnios spalvos. Jų uodega išlieka balta ištisus metus, o ausys yra baltos kraštuose.

Patelė yra didesnė už patiną. Bendras subrendusio baltojo uodeginio kiškio kūno ilgis yra nuo 22 iki 25,6 colio (nuo 56 iki 65 cm), o jo svoris - nuo 6,6 iki 8,8 svaro (nuo 3 iki 4 kg).

Baltauodegis žakūnas dažniausiai būna pievose, žaliose ganyklose ir miškuose dideliame aukštyje. Minta žoliniais augalais ir žolėmis. Žiemą maistas yra menkas, todėl jie priklauso nuo sniego išlindusių žievių ir augalų. Kartais vienai vadai gimsta daugiau nei dešimt svirtelių, vidutiniškai penki. Nėštumo laikotarpis trunka nuo 5 iki 6 savaičių. Kūdikiai gimę visiškai kailiniai būna atviri. Motina slaugo kūdikius maždaug mėnesį, tada jie atjunkomi.

Baltagalviai džekabitai ištisus metus yra labai aktyvūs ir mėgsta vienišius. Jie labai aktyvūs ryte, vėlai popiet ir vakare, kai vėsu. Likusią dienos dalį jie ilsisi sekliose įdubose krūmų pagrinde arba tuščiavidurėse sniego vietose. Vyrai kartais vykdo nuožmias kovas, tačiau jų kūno traumų nematyti. Be kitų džekabitų, didžiausią arealą užima baltakakliai. Šių triušių namų arealas siekia iki 2–3 km skersmens. Jų populiacija svyruoja priklausomai nuo maisto prieinamumo. Šiaurės vakarų regionuose jų populiacija gerokai sumažėjo dėl žemės ūkio plėtros ir ganymo. Baltagalviai džekabatai turi daug plėšrūnų, kaip ir visi jūrų aviliai.

Šie triušiai yra labai platus. Kartu į vakarus nuo Centrinės Kanados jie yra Kalifornijos pietų viduryje. Panašu, kad jie egzistuoja ir JAV pietvakariniame Ontarijo regione, į pietus nuo Viskonsino, į rytus nuo Albertos, ir Didžiojoje lygumoje Saskačevane.

Adomo Lowe baltojo uodegos triušio paveikslėlis, licencijuotas pagal „Creative Commons“ priskyrimas „ShareAlike“

Raktažodžiai: baltas

Baltasis uodeginis kiškis yra mažiausiai rizikuojantis kaip mažiausias susirūpinimas (LR / lc). Nepriklauso daugiau rizikos kategorijai. Plačiai paplitę ir gausūs taksonai yra įtraukti į šią kategoriją IUCN Raudonajame nykstančių rūšių sąraše



mėlynojo melsvojo kuro vokiečių aviganių mišinys
Pavadinimas baltakakliui šakaliui
Jaunatis / kūdikis iš baltagalvio šakočio vadinamas „zuikiu, rinkiniu, kačiuku, svirtimi ar inkilėliu“. Patelės vadinamos „stirna ar žolė“, o vyrai - „bakas ar domkratas“. Whitetail jackrabbit grupė vadinama „warren, lizdas, kolonija, baras, palaidojimas, važiavimas ar atsekimas“.
Šalys
Kanada ir Jungtinės Valstijos
Keletas faktų apie
Baltagalvis žakūnas

Suaugusio žmogaus svoris : 3,036 kg (6,6792 svarai)



Moterų branda: 333 dienos

Nėštumas: 39 dienos



Nujunkymas: 27 dienos

Kraiko dydis: 4

labradoro terjerų veislės šunys

Vados per metus: 3



Svoris gimus : 0,094 kg (0,2068 svarai)

Svoris atjunkant: 0,737 kg (1,6214 svarų)

Bazinis medžiagų apykaitos greitis: 8 W

Kūno masė: 2,523 kg (5,5506 svarai)

Temperatūra: 37,85 ° C (100,13 ° F)

Šaltinis: AnAge , licencijuota pagal DC

rotveilerių duobės šuniukai

Daugiau gyvūnų, prasidedančių W