Laukinių kačių nuotraukos ir faktai

laukinė katėLaukinės katės (Felis silvestris) yra visoje Europoje, Pietvakarių Azijoje ir Afrikos savanose. Manoma, kad naminės katės yra kilusios iš laukinio katės, Afrikos laukinės katės, porūšio (Bos lybica). Laukinės katės turi maskuojamą, pilkai rudą dryžuotą kailį su kuprinėmis uodegomis. Jų kailis minkštas ir trumpas. Jie turi penkis pirštus ant priekinių ir keturis ant užpakalinio pašaro, o nagai yra įtraukiami.

Įdomus faktas: Priešingai nei naminė katė, laukinės katės veisis tik kartą per metus, laikotarpis priklauso nuo vietos klimato. Naminė katė, netrukdoma vietinio klimato ar mitybos, gali perėti net 3 kartus per metus.



Laukinio katino vaizdas Martinas Steigeris , licencijuota pagal GFDL



Laukinė katė, laukinė katė yra įtraukta į sąrašą kaip mažiausias susirūpinimas. Nepriklauso daugiau rizikos kategorijai. Plačiai paplitę ir gausūs taksonai yra įtraukti į šią kategoriją IUCN Raudonajame nykstančių rūšių sąraše

kokio dydžio gauna biglių laboratorijos mišiniai
Laukinės katės vardai
Jaunas / laukinės katės kūdikis vadinamas „kačiuku“. Patelės vadinamos „karaliene“, o vyrai - „tom“. Laukinių kačių grupė vadinama „griovelis, netvarka, šuolis, pakurstymas (jaunas), sumišimas (jaunas)“.
Šalys
Afganistanas , Albanija , Alžyras , Angola , Armėnija , Austrija , Azerbaidžanas , Baltarusija , Belgija , Beninas , Bosnija ir Hercegovina , Botsvana , Bulgarija , Burkina Fasas , Burundis , Kamerūnas , Centrine Afrikos Respublika , Čadas , Kinija , Kongo Demokratinė Respublika , Kroatija , Čekijos Respublika , Džibutis , Egiptas , Eritrėja , Etiopija , Prancūzija , Gambija, , Džordžija , Vokietija , Gana , Graikija , Gvinėja , Bisau Gvinėja , Vengrija , Indija , Iranas , Irakas , Izraelis , Italija , Jordanija , Kazachstanas , Kenija , Kuveitas , Kirgizija , Latvija , Libanas , Lesotas , Libija , Lietuva , Liuksemburgas , Makedonija , Malavis , Malis , Mauritanija , Moldova , Marokas , Mozambikas , Namibija , Nigeris , Nigerija , Omanas , Pakistanas , Lenkija , Portugalija , Rumunija , Rusija , Ruanda , Saudo Arabija , Senegalas , Serbija ir Juodkalnija , Siera Leonė , Slovakija , Slovėnija , Somalis , pietų Afrika , Ispanija , Sudanas , Svazilandas , Šveicarija , Sirija , Tadžikistanas , Tanzanija , Eiti , Tunisas , Turkija , Turkmėnistanas , Uganda , Ukraina , Jungtiniai Arabų Emyratai , Jungtinė Karalystė , Jungtinės Valstijos , Uzbekistanas , Vakarų Sachara , Jemenas , Zambija ir Zimbabvė
Laukinių kačių buveinės
Pelkės, pelkės, pelkės, pelkės, durpynai , Dykuma , Sausa savana , Miškas , Viduržemio jūros tipo krūmų augmenija , Savana , Krūmas dominavo pelkėse , Krūmas , Vidutinio klimato dykuma , Vidutinio klimato miškas ir Pelkės (vidaus)
Keletas faktų apie
Laukinė katė

Suaugusio žmogaus svoris : 5,5 kg (12,1 svaro)



Maksimalus ilgaamžiškumas : 19 metų

pamatas juoda burna cur

Moterų branda: 304 dienos

Vyro branda: 304 dienos



Nėštumas: 64 dienos

Nujunkymas: 87 dienos

miniatiūrinis pudelis chihuahua mišinys

Kraiko dydis: 4

Vados per metus: 2

Tarpas tarp vadų: 114 dienų

Svoris gimus : 0,1 kg (0,22 svaro)

anglų aviganių mišrių šuniukų

Svoris atjunkant: 0.643 kg (1.4146 lbs)

Šaltinis: AnAge , licencijuota pagal DC

Daugiau gyvūnų, prasidedančių W

Nuorodos
Katė nevalgo - Naminė katė (Felis silvestris catus) iš esmės yra laukinė laukinė katė. Šioje svetainėje aprašomi jų sveikatos klausimai, vienas ypač geras straipsnis yra apie tai, kai jūsų katė nevalgo. Tai gali sukelti stresas ar konfliktas su kita kate ...
Ailurofobija - kačių baimė - Ar galite patikėti, kad kai kurie žmonės natūraliai bijo kačių? Mane nustebino ši svetainė.