Geltonomis akimis pingvinas

Vaizdo šaltinis

TheGeltonomis akimis pingvinasarbaArkliaiyra pingvinas, rastas Naujojoje Zelandijoje, Pietinės salos, Foveaux sąsiaurio ir Stewarto salos / Rakiuros bei Oklando ir Kampbelo salų pietryčių pakrantėje.

Geltonomis akimis pingvinas yra trečias pagal dydį pingvinas Imperatorius pingvinas , didžiausia ir karaliaus pingvinas yra antra pagal dydį.



Retiausias iš visų pingvinų - geltonųjų akių pingvinas yra unikalus savo išvaizda ir elgesiu. Šių pavienių paukščių populiacija sumažėjo per pastaruosius 50 metų dėl buveinių nykimo ir plėšrių introdukuotų rūšių.



laboratorijos duobių mišinio informacija

Geltonomis akimis pingvinų charakteristikos

Geltonomis akimis pingvinas yra vidutinio dydžio pingvinas su šviesiai geltonomis akimis, užaugantis maždaug iki 65 centimetrų aukščio. Vidutinis suaugusio žmogaus svoris yra nuo 5 iki 6 kilogramų. Geltonomis akimis pingvinas turi šviesiai geltoną galvą su juodų plunksnų velenais.



Iš pakaušio galvos iš akių eina ryškiai geltonos spalvos juosta. Nepilnamečio galva yra pilkesnė, be juostos, o jų akys - pilka rainelė.

Geltonųjų akių pingvinų dieta

Geltonomis akimis pingvinas dažniausiai peri miške ar krūmynuose. Minta daugiausia mėlynomis menkėmis, raudonosiomis, opalinėmis žuvimis, šprotais ir kalmarais.

moteris sabalo vokiečių aviganis

Geltonomis akimis pingvinų elgesys

Geltonomis akimis pingvinai didžiąją dienos dalį praleidžia jūroje, maitinasi šiltuose Naujosios Zelandijos vandenyse. Nuostabūs povandeniniai plaukikai gali nardyti iki 400 pėdų gylio ir yra pritaikyti sulaikyti kvėpavimą iki keturių minučių. Geltonomis akimis pingvinai gali nukeliauti iki 20 mylių nuo kranto iki maitinimosi vietų žemyninio šelfo pakraštyje.



Geltonakiai pingvinai yra miške perintys paukščiai, mėgstantys perėti nuošalioje vietoje, paremtoje banku, medžiu ar rąstu. Tačiau pakrančių miškų kirtimas privertė šiuos pingvinus ieškoti prieglobsčio tarp aukštų pakrančių žolių, kur suaugę žmonės, kiaušiniai ir jaunikliai dažnai tampa įvežamų šunų, kačių, kailio, šeškų ir žiurkių grobiu.

Nors jie peri laisvose „kolonijose“, susiporavę geltonakiai pingvinai ieško vienatvės, dažnai peri vienas kitam nematydami.

kaip veisti pitbulius dėl spalvos

Geltonomis akimis pingvinų reprodukcija

Per ilgą veisimosi sezoną, kuris tęsiasi nuo rugpjūčio vidurio iki kovo vidurio, pingvinai vakare išlipa į krantą ir nerangiai braidžioja paplūdimyje į savo vidaus lizdų vietas. Rugsėjo – spalio viduryje patelės deda du kiaušinius į lazdų ir šiurkščios žolės lizdus, ​​kurie apsaugo nuo kaitrios saulės ir apsaugo nuo audrų.

Inkubacinis laikotarpis yra apie 45 dienos, o abu tėvai prižiūri kiaušinius. Vidutinis Naujosios Zelandijos žemyno perėjimo laikotarpis yra lapkričio pradžia. Paprastai išsirita abu kiaušiniai. Šiuo metu vienas iš tėvų lieka su jaunikliais, o kitas išvažiuoja į jūrą medžioti maisto. Neįprasti tarp pingvinų jaunikliai lieka su tėvais ir nesudaro „lopšelių“ (darželio grupės), kaip daro dauguma kitų pingvinų jauniklių. Jaunikliai skraido nuo vasario vidurio iki kovo vidurio ir tada patys gali išsikelti į jūrą pašaro.

Geltonomis akimis pingvinų plėšrūnai

Nepaisant greito plaukimo, geltonakiai pingvinai jūroje gali tapti ruonių ir ryklių aukomis, nors iki šiol didžiausia grėsmė jų išlikimui yra sausumoje. Pastaruoju metu buvo imtasi reikšmingų apsaugos priemonių siekiant sumažinti populiacijos praradimą, įskaitant teisės aktus, kuriais siekiama sumažinti nevietinių žinduolių plėšrūnų skaičių ir sulėtinti buveinių nykimą.

Geltonųjų akių pingvinų apsauga

Dabartinė geltonųjų akių pingvino būklė yra išnykusi, nes apytiksliai 4000 gyventojų. Jis laikomas viena rečiausių pasaulyje pingvinų rūšių. Pagrindinės grėsmės yra buveinių degradacija, įnešti plėšrūnai ir aplinkos pokyčiai. Manoma, kad tai seniausia iš visų gyvų pingvinų.